Naložba 40k evrov

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
en teden nazaj je šel po biddanju MF (tak iz prve povezave za 3200 € se mi zdi.
wink-1.gif

Kolega je set iz drugega linka prodal za 420€ v HK - 14dni nazaj - kupil ga je za 150€ lani poleti.. Po nekaj zanimivih in nezanimivih prodanih setih ima 75% donos v pol leta.

Tako, da sem resen. Ostali pa kar pridno v delnice za -10%
smile-1.gif

Če pogledaš na tisti strani ki sem jo linkal v forum, boš videl kaj so prave naložbe, tam so pravi investitorji. En pacijent ima 1400 setov na lagerju v rangu 100€ na set :D . ZDaj pa si zamisli, da počaka 3-5 let. Faktor 4 garantirano, brez rizika.

Je pa hecno, kolga pravi, da se mu vsi režijo, pol pa da takšne primer kot je zadnji, pa se vsem oke zasvetijo
smile-1.gif
Je pa res, da se to pri nas ne prodaja, moraš it globalno v svet je mali. Pri nas je le klošarija.

Čakaj da še FUCKS uletijo in mu napišejo kazen, ker nima štacune. :D

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Seveda ne pozabit na 10 % provizije za eBay + 5 % provizije za PayPal
smile-1.gif
.

LP,
PIC

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Iz vprašanja glede nasveta o varni garantirani naložbi smo prišli na naložbe v Lego kocke
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ja saj je varna, lego kock mu ne bo nihče ukradel, tudi če jim vrednost pade, se še vedno lahko igra z njimi.
smile-1.gif

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Numy iz ust si mi vzel. Odlična ideja za investiranje:Igraš se z Lego kockami in medtem vrednost samo raste,samo paziti moraš,da jih preveč ne pogubiš.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Sem enkrat bral, da so tudi to že kradli na veliko. Tako da varno ni nič.
http://www.vocativ.com/underworld/crime/lego-heists/

Če damo šalo oz. črno kroniko na stran, so kocke velik biznis ne samo med otroci, je dobro vidno po prihodkih Lego firme (ki mislim, da je zdaj ze prva na svetu, pred Matellom) in pa moči brand name. Da je to velik biznis za aftermarket sceno pa je dobro vidno na ebayu, na bolhi in še na kupu spletnih servisov takšnih in drugačnih. Zadeve ni za podcenjevati.
Jaz imam par setov za nalozbo, bolj iz firbca. Za špilarijo pa kakšen technic set. Sicer pa je to druga tema. Vem za še par alterjevcev, ki ima verjetno par 1000 € ali 10k€ v kockah za naložbo in so dobro zasidrani v tej sceni.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Ne vem. Meni to s kockami gre čez meje zdrave kmečke pameti. Morda bom pa ravno zato vedno revež, ker v tem ne vidim priložnosti za zaslužek.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
A ljudje, ki služijo z oldtimerji, slikami in ostalimi artikli, ki dobivajo na vrednosti, ko jih na trgu več ni za dobit, gre tudi preko tvoje kmečke pameti? Sej pa nisi glup, pa veš kako sistem deluje. Meni bolj presega zdravo logiko virtualnost delnic nekega pdojetja, ki je danes vredno x, jutri pa pol manj, pa je eden samo tvit objavil.
wink-1.gif
to je šele zmaga.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
A ljudje, ki služijo z oldtimerji, slikami in ostalimi artikli, ki dobivajo na vrednosti, ko jih na trgu več ni za dobit, gre tudi preko tvoje kmečke pameti? Sej pa nisi glup, pa veš kako sistem deluje. Meni bolj presega zdravo logiko virtualnost delnic nekega pdojetja, ki je danes vredno x, jutri pa pol manj, pa je eden samo tvit objavil.
wink-1.gif
to je šele zmaga.

Ne oporekam, vendar zdi se mi, da stvari gredo v ekstreme. Predelan citat iz risanke The Incredibles: ... Everything can be collectable! And when everything's collectable...

nothing will be.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
wink-1.gif
to je šele zmaga.

Lej,moje mnenje o tem je tako: z marsikakšno naložbo se da zaslužiti,če imaš o določenem področju veliko znanja in informacij,pa zadeva te mora vsaj minimalno zanimati oz.se ti ne sme zdeti bizarna (pa čeprav denar je denar,v končni fazi). Spomnim se kolega,ki me je pred leti prepričeval,da so dober biznis 50 ali 100 let stari otroški vozički (wtf??),in dejansko jih je iskal,popravljal,obnavljal in prodajal,in to z dobičkom,nisem mogel verjet da obstaja trg zelo starih otroških vozičkov in da se da s tem nekaj zaslužiti
smile-1.gif

Problem je,da ne moreš biti strokovnjak za vse: stare avtomobile...rabljene vozičke...forex...delnice...lego kocke...nepremičnine,itd...ker je tega preprosto preveč...kot lahko rečemo tudi to,da je nekdo izredno težko vrhunski filozof in zgodovinar,hkrati pa še vrhunski jedrski fizik in matematik,ki mimogrede govori tekoče še 12 jezikov
evil.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
No ja, 100% letni donos pomeni da bojo te lego kocke pojedle svet cez 15 let.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Znanec je v zadnjih 5 letih s preprodajo starinskih rocnih ur naredil profita cez 100 jurjev. Kot je napisal Shark1, ce se na eno zadevo RES spoznas, je priloznost za zasluzek.

LP,
PIC

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ok znanec je kmet in je s krompirjem in zelenjavo zasluzis 100.000keur v enem letu.

To nic ne spremeni.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hotel sem samo potrdit opozarjanje na kozlarijo, da avtorju teme, ki isce varno nalozbo, predlaga folk spekulativne nakupe robe, o kateri (predvidevam) avtor nima blage veze.

LP,
PIC

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Zakaj so sploh prodali parcelo, če ne vedo kam z denarjem (ne rabijo) in ga bodo zdaj samo zmetali raznim svetovalcem, ki ga bojo itak spičkali?

ant

Pripravnik
Parcelo so prodali ker je bila sedaj priložnost, denar pa bi radi obogatili, saj nameravajo v prihodnosti odkupiti dvojček od sosedov.
Očitno ne preostane drugega kot, da sam kakšno varianto izbrskam pri raznih ponudnikih. Sem mislil, da ima že kdo kakšne konkretne izkušnje s takimi zadevami.

LP