Naložba 40k evrov

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
To so so sigurno izredno likvidne naložbe!
grims-1.gif

Ko objaviš oglas,kupci verjetno kar čakajo v vrstah,in to za ceno,ki jo sam določiš,brez cenkanja
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
en teden nazaj je šel po biddanju MF (tak iz prve povezave za 3200 € se mi zdi.
wink-1.gif

Kolega je set iz drugega linka prodal za 420€ v HK - 14dni nazaj - kupil ga je za 150€ lani poleti.. Po nekaj zanimivih in nezanimivih prodanih setih ima 75% donos v pol leta.

Tako, da sem resen. Ostali pa kar pridno v delnice za -10%
smile-1.gif

Če pogledaš na tisti strani ki sem jo linkal v forum, boš videl kaj so prave naložbe, tam so pravi investitorji. En pacijent ima 1400 setov na lagerju v rangu 100€ na set :D . ZDaj pa si zamisli, da počaka 3-5 let. Faktor 4 garantirano, brez rizika.

Je pa hecno, kolga pravi, da se mu vsi režijo, pol pa da takšne primer kot je zadnji, pa se vsem oke zasvetijo
smile-1.gif
Je pa res, da se to pri nas ne prodaja, moraš it globalno v svet je mali. Pri nas je le klošarija.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
To so so sigurno izredno likvidne naložbe!
grims-1.gif

Ko objaviš oglas,kupci verjetno kar čakajo v vrstah,in to za ceno,ki jo sam določiš,brez cenkanja
evil.gif

Likvidna naložba? povsem delniški sistem je, ponudba in povpraševanje. Za pravo ceno je tudi likvidna, ampak potem je donos "samo" 20%
wink-1.gif
, sicer pa jaz sem samo podal predlog. Idejo eno od mnogih. Ne rabiš se tega it.

Jaz imam tudi večino v delnicah, ampak bom verjetno ven cuknil in drugače razporedil presežke.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Likvidna naložba? povsem delniški sistem je, ponudba in povpraševanje.

Ob tem,kar si napisal,se mi zdi,kot da ne razumeš popolnoma,kaj v praksi pomeni "likvidnost"
grims-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
sajkek, predlagaš, da vsi preprodajamo kocke, in gadgete? :|

Zakaj nisi predlagal kar baggage battles?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
Ne, seveda ne, saj vsi se ne morejo tega it. Dajem samo kot primer naložbe - kupiš danes, prodajaš potem enkrat. ,srednjeročno v rangu 5 let recimo.

Kaj bi pa ti predlagal da se vsi grejo? Vsi delnice kupit? Zlato? Depozit na banko? Kaj pa vem.... Sicer pa sej se ve, razpršiš. danes bi z 40kilo €, kupil nekaj zlata, nekaj kock, mogoče kakšne delnice - povečeval deleže v "svojih" firmah, nekaj € pa kot keš doma v štumfu, za primer dobre priložnosti.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Predlogi drugim so jalovo početje. Vsak ima svoj način, lifestyle in zmožnosti. Pri dobičkonosnih naložbah je ponavadi tako, da če nisi vešč posla, hitro pridelaš minus. Vsak, ki misli, da je vešč, ker 10 let sledi delnicam, trgu, gleda grafe vsak dan, je ustvaril nekaj kEUR plusa... , še ni nujno res vešč. Če hočeš velik kup, daj več nanj.

40k EUR bi ti razporejal, kot bi jih imel vsaj 400k. 40k je malo večji "štumf". Si zadnje čase računal, koliko te stane leto brezposelnosti? Koliko te stane nov (diesel) avtomobil golfovega razreda? :\

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
?

Kako dolgo mora šparat povprečni slovenec , da našpara 40k€? 2 leti? Če je zate 40k€ drobiž, ki se ga ne splača nalagat, potem si zgrešil temo. Bistveno.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Æe bi za novo leto vložil 40k v Infond life bi imel danes 48 932 €. Pa glede na to da je ta sklad že nekaj časa najbolj iskan pri nas, je veliko ljudi to tudi storilo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz se strinjam.
zmaga.gif

Nek tak biznis med hobijem in profitom je treba najdit. Jaz se sekiram, ker za hobi/naložbo nisem nažel časa zdajle, ker sem ene 40k€ že pustil it mimo mene, ker si ne vzamem časa.

Treba se odločit pa začet, nikakor pa ne takih stvari na katere se človek ne spozna.
rolleyes-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
?

Kako dolgo mora šparat povprečni slovenec , da našpara 40k€? 2 leti? Če je zate 40k€ drobiž, ki se ga ne splača nalagat, potem si zgrešil temo. Bistveno.

Če še nisi opazil, postaja Slovenija dežela velikih revežev. Koliko časa povprečen Slovenc spravlja ta denar na kup, ni predmet te debate niti ni pomembno ali se meni zdi drobiž ali ne. Midva nisva pomembna, ker ne določava vrednosti denarju. Pomembno je, kaj za ta denar lahko kupiš in koliko časa za ta denar lahko racionalno preživiš.

Meni je vseeno ali odpiralec teme kupi kocke ali pa vloži v kak "nov biznis, ki je menda ful dober". Če noče tvegati, po moje alternativ banki ni veliko. Razpršiti denar na 100 krajev po moje tudi nima velikega smisla, če hočeš res kaj zaslužiti.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.657
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
tele lego kocke so me takoj spomnile na tulipanove sadike. Legendarni nizozemski tulipanov balon, verjetno prvi znani balon na borzah. Leta 1637:).
Konec bo enak,

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
no no, sej ni vse toliko vredno, gre samo za limite edition škatla - eksluzive. Ni to vsepovprek kjer piše lego. Pri kockah je še ta plus, da tudi če jih ne prodaš, še lahko vedno odpreš in sestaviš stolp.
evil.gif

Drugače pa, a delnice pa niso balon, a zlato pa ni balon, a nepremičnina pa ni balon... itd. Dejansko kot naložba, pa rečmo kratkoročno nelekvidna, se te stvari splača nabavit, pa kakšnega oldija, pa kakšne slike (ne od cekute
evil.gif
) itd.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.657
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
Saj tudi vse sadike niso bile enako vredne, samo posebne so bile posebej drage:)

Je pa pri obeh teh proizvodih res, da če se trg sesuje in ostaneš z robo na skladišču, se lahko z lahkoto sproščaš s sestavljanjem ali vrtnarjenjem:)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
Tako je, če te zebe še na koncu zakuriš. Pri delnicah še tega ni,pri denarju lahko vsaj v peč vržeš.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Svet se utaplja v stvareh, ki so "limited edition", "special", "unique", "exceptional", "premium", "prestigious", ipd.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
" Razpršiti denar na 100 krajev po moje tudi nima velikega smisla, če hočeš res kaj zaslužiti."

Sej to naredi vzajemni sklad?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
" Razpršiti denar na 100 krajev po moje tudi nima velikega smisla, če hočeš res kaj zaslužiti."

Sej to naredi vzajemni sklad?

Po alterjevsko si vzel iz konteksta. Odgovarjal sem sajkeku, ki bi, citiram: "kupil nekaj zlata, nekaj kock, mogoče kakšne delnice - povečeval deleže v "svojih" firmah, nekaj € pa kot keš doma v štumfu, za primer dobre priložnosti". In vse to s 40 k.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
dobro no, tudi ti si vzel preveč dobesedno in priredil po svoje pomen. Razprišiš, al to pomeni v dve stvari 50-50, ali pa recimo 10k € tam 10 tam itd. 10k€ je za povprečnega slovenca že precej denarja, upam trdit, da večina tega presežka sploh nima.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Svet se utaplja v stvareh, ki so "limited edition", "special", "unique", "exceptional", "premium", "prestigious", ipd.

na tole pa se povsem strinjam, a vseeno recimo pri legotu imajo zadeve naštudirane v nulo, in tam ene stvari dejansko so exkluzivne, kar pomeni, da recimo (zabačena slo) en kup setov ni šans, da uradno kupiš v slo, najbližje je Zagreb - kadar imajo na zalogi, ali pa Dunaj. Tudi spletna trgovina ne pošilja v slo. Tako da. Je kr hecno tole v 21 stoletju, vsaj za nas ko smo v Evropi kao. Je pa zdaj priložnost ker se odpira Kitajska, in tile v HKju hočejo vse pokupit, kar je iz prodaje. Pač poslovna naložbena priložnost za tiste ki mal poznajo.

Jaz sem drugače depozite že zdavnaj črtal. Mogoče še kakšen BRIC sklad, pa kakšna delnica; drugače pa kolega hendla zdej svoj kocka sklad in mu gre odlično, mu bom dodal ene 10k , pa da vidimo drug let :D