Naložba 40k evrov

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Seveda sem pripravljen vloziti, zato pa sprasujem,

Saj vem, da obstaja moznost, da zgubim denar, ampak iscem 5 nalozb po 8.000 eur s 60% verjtetnostjo donosa 5-7%.

Dve bosta spodleteli, tri pa bodo pokrile izgube in prinesle pricakovan donos.

P

S takim pojmovanjem verjetnosti raje podari vse skupaj mulariji, da si kupijo novega Golfa GTI.

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
??

Teb manjka res.

Meni nič ne manjka. Kar je napisal, matematično ne drži. Ker meni ne verjameš, naj potrdi kdo drugi.

Drži samo v primeru da spodleteti pomeni, da nimaš donosa, ampak da tudi nimaš izgube,..

Če ti odleti 25% investicije v maloro, pa imaš minus, tudi če na ostalih 75% narediš 5%

bles

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:

Saj vem, da obstaja moznost, da zgubim denar, ampak iscem 5 nalozb po 8.000 eur s 60% verjtetnostjo donosa 5-7%.

P

Za koliko casa?
3% brez tveganja spodletavanja in za vseh 40?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:

P

Najbolj bi se ti splačalo vložiti v instrukcije matematike.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:

Odkorakaj v Vzajemce na litostrojski in ti bodo svetovali. Res,da je bilo letošnje prvo polletje čisti raztur,ki se zlepa ne bo ponovil (sem imel donose tudi 37%) Samo zdaj malo počakaj,da se razburjenje pomiri po nedavnih borznih pretresih

P

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.067
110
63
drzavne obveznice imajo donose 3-5%. Vem pa da slovenski upravljalci poberejo pri tem precej smetane. Zato me zanima kateri skladi (lahko v tujini) imajo dovolj nizke stroske upravljanja in dovolj nizek riziko, da lahko racunam na tak donos.

Res je, da lahko tudi drzave propadejo in npr da slovenija ukine evro, ampak takrat bodo pa razmere zetako hudo, da se bomo ukvarjali s prezivetjem, ne pa z donosi...

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Stroški upravljanja so minimalni,navadno pa je vstopna provizija,ki se niža z višino vloženih sredstev. Odsurfaj na vzajemci.com in se razglej po skladih. Vzajemci so pooblaščeni upravljalec in NE lastnik skladov. Na njihovi straneh si lahko ogledaš gibanja za leta nazaj in si ustvariš neko sliko. Drugače pa so tam zato,da svetujejo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Pretekli donosi niso nobena napoved za naprej. Ponavadi to vedno pise v drobnem tisku.
Sicer pa nekaj skladov sem imel na vzajemcih. Od kar me "lastnik" sklada leto po izplacilu terja za vracilo določenega (kao prevec izplacanega zneska) se mi porajajo dvomi kolikrat se bo kaj podobnega se zgodilo (se v kaksni hujši obliki)

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Seveda piše in tudi drži-so pa kazalec nekega trenda.Sam sem se ta teden čudovito zaklal-ko sem v ponedeljek azijske sklade prerukal v zlato.Nekako nisem verjel v hitro okrevanje-pa sem se pač zmotil.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ce se ne motim, se mi ne da cekirat za nazaj, si mel neko sceno k je se atvp zaropotal in je zafukal dzu ter narobe (prevec) zaracunal vep?

Ce je to to, poznas se kaksen tak primer?

Tvoj prvi stavek je popolnoma nepotreben. Tople vode nisi odkril. To je tako kot da bi jaz rekel da so delniski skladi v zadnjih 100 letih v povprecju delali cca 8% letno.