Naložba 40k evrov

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Cela debata teče samo o tem, kam denar dat ležat in upat, da bo imel mlade...

Zakaj se pa OP ne bi šel biznisa? 40k€ pa že je neki kapitala s katerim lahko kej zalaufaš...
Na kickstarterju je en kup folka, ki iščte take dnarje. Mal pokopiraš ideje, mal dodaš svoje..., kapital imaš, pa zalaufaš biznis:)))

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Cela debata teče samo o tem, kam denar dat ležat in upat, da bo imel mlade...

Zakaj se pa OP ne bi šel biznisa? 40k€ pa že je neki kapitala s katerim lahko kej zalaufaš...
Na kickstarterju je en kup folka, ki iščte take dnarje. Mal pokopiraš ideje, mal dodaš svoje..., kapital imaš, pa zalaufaš biznis:)))

Enkrat prideš do tega, da denarja "ni problem zaslužiti" z recimo trenutnim biznisom. In novega biznisa ne moreš zraven laufati, ker dan ima samo 24ur. Čez čas prideš do tega, da ti neka malenkost začne ostajat. in enkrat je na kupčku recimo 100 jurjev. Ampak zadeva laufa samo ko si ti zraven in si v zadeve vpet 110%. Načeloma je pa to "biznis", ki vseeno ne prenese več zaposlenih...

In ta višek bi nekam odložil, da bi vsaj malenkostno dobival nazaj in mogoče celo lahko začel delati samo še s 40% in ostali čas trošiti za svoje "veselje".

Vsaj jaz imam plan nekako do konca leta se vsaj 50% razbremeniti... denar mi ta trenutek ni več tako pomemben, ker se hudičevo hitro zgodi, da ga ne moreš več potrošiti...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Pa vsake 3 leta nov avto, ga ne bo niti bolelo. Pa otrokom vsak vikend 100€ navržeš v roko , da da fajn zafrezajo v night life. V glavnem da se, ded samo nima domišljije
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Pa vsake 3 leta nov avto, ga ne bo niti bolelo. Pa otrokom vsak vikend 100€ navržeš v roko , da da fajn zafrezajo v night life. V glavnem da se, ded samo nima domišljije
evil.gif

Ded samo časa nima. Ideja o zapravljanju kr tako na počez tudi ne bo šla skozi, ker sem se preveč nadelal za ostanek... Bi pa rad teh privarčevanih +/-30 jurčkov nekam dal, tako kot odpiralec teme. Stanovanje imam, bi mogoče še hišo enkrat, ampak po drugi strani ne vem če se mi še da se z zidarijo hebat. Edino na primorsko bi se pa preselil. Tu pa bi šel v trošenje
smile-1.gif
.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Potem naloži v neko opuščeno zidanico na krasu
wink-1.gif
če bo veselje jo rihtaš in za kasnejše rodoveprodaš italijanom, če že nebi penzije na izi tam preživel.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Potem naloži v neko opuščeno zidanico na krasu
wink-1.gif
če bo veselje jo rihtaš in za kasnejše rodoveprodaš italijanom, če že nebi penzije na izi tam preživel.

Se priporočam, če je kdo iz tistega konca (kras, brda,..) ali še bližje morju in ima kak info o kakšni takšni "podrtiji". sem potencialni kupec.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
evil.gif

Ded samo časa nima. Ideja o zapravljanju kr tako na počez tudi ne bo šla skozi, ker sem se preveč nadelal za ostanek... Bi pa rad teh privarčevanih +/-30 jurčkov nekam dal, tako kot odpiralec teme. Stanovanje imam, bi mogoče še hišo enkrat, ampak po drugi strani ne vem če se mi še da se z zidarijo hebat. Edino na primorsko bi se pa preselil. Tu pa bi šel v trošenje
smile-1.gif
.

Pišeš, kot bi jih imel 300.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
A ni z delnicami popolnoma enako? Pa recimo skladi?
wink-1.gif
malo drugače zapakirano, poanta in morebitna hrana za stare mačke in posrednike pa isto.

Tudi seveda, pa za insajderje z informacijami (vse slovenske delnice) itd..

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
evil.gif

smile-1.gif
.

Pišeš, kot bi jih imel 300.

20, 50, 100, 300, 500, xxxx.... vse to je relativno. Če imaš dobro zgodbo zadaj lahko vzameš kredit, zastaviš nepremičnino in se številka takoj poveča. Odprodaš trenutni posel in zaloge, spet številka večje. Pri vsem skupaj sploh ni pomembna višina vložka, ker vsi v tej temi iščemo samo varen in čim večji donos v %.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.067
110
63
Seveda sem pripravljen vloziti, zato pa sprasujem,

Saj vem, da obstaja moznost, da zgubim denar, ampak iscem 5 nalozb po 8.000 eur s 60% verjtetnostjo donosa 5-7%.

Dve bosta spodleteli, tri pa bodo pokrile izgube in prinesle pricakovan donos.

P