Naložba 40k evrov

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Pozdravljeni

Doma so prodali parcelo in dobili malo pod 40k €. Sedaj pa je treba tole pametno naložiti dokler ne bo potreba po tem denarju, čez cca 5 let.

Doma so seveda konzervativci in kaj drugega razen banke ne poznajo. Pri banki pa so obresti katastrofalno nizke.
Ker se mi zdi, da se vzajemci in delniški trg spet nekako prebuja, bi bilo morda smiselno premisliti v tej smeri.

Še najraje bi dali en del v banko, en del v sklad z zagotovljeno glavnico, en del pa bi radi dali v kakšen perspektiven sklad.

Kakšni so predlogi?

Hvala

40k eur po lostu, resolverju in policaju apollu ni noben denar! to povprecen tak alter uporabnik zasluzi tekom tedna. ce je slab teden, se ve. vlagajo samo revni srednjeslojasi. tok oni zapravijo za pijacke cez leto.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ker si se kot obicajno zlagal in podtikas stvari, ki jih nisem izrekel ali zapisal, bi prosil da s tem pocetjem prenehas. Da si zafrustriran tezak smo ze uspeli ugotoviti in tega ne rabis dokazovat vsak drugi dan.

1. V tej temi dosedaj sploh nisem sodeloval.
2. v drugi temi kjer te skrbi kako naj dokazes izvor svojih 20k EUR gotovine pa sem se odzval na izjavo, da si z 20k EUR v Zambiji bogat. Pac nisi kaj cmo zdaj. Drugega nisem komentiral.
3. poisci si pomoc

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
policajcek umiri se, da ne bos doletel hladni tus pri svojih nadrejenih. nikjer te nisem zalil zato prosim, da umaknes svoje zalitve. lahko pa ukrepam dalje. slucajno vem kdo si tako, da ne bo tezko.

pa brez fizicnih zalitev v pm, ker jih bom javno objavil tukaj kot predstavil naprej.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
kaj TOČNO ti smatras pod besedno zvezo da bos "ti UKREPAL naprej" in "predstavil naprej"

skratka; ukrepal in predstavil bos ti moj k

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Lol Mahoney mu lepo mirno po paragrafih pove svoje, tipček pa v jok in na drevo, pa špeckahlal bi.
Si kar predstavljam kako to gre, anonimni klic: "jaz bi dal prijavo, mahoney me je zatrl na forumu, kjer sem nabijal v tri krasne, zdaj sem pa buthurt. Zahtevam, da ga nemudoma odpustite!"

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
policajcek umiri se, da ne bos doletel hladni tus pri svojih nadrejenih. nikjer te nisem zalil zato prosim, da umaknes svoje zalitve. lahko pa ukrepam dalje. slucajno vem kdo si tako, da ne bo tezko.

pa brez fizicnih zalitev v pm, ker jih bom javno objavil tukaj kot predstavil naprej.
Se enkrat poglej tretjo tocko - poisci si pomoc.

Mislim da sva nazadnje komunicirala po zasebnih sporocilih nekaj let nazaj ko si potreboval nek nasvet. Takrat sem ti svetoval in se nato kak mesec kasneje cudil ko si zacel z zalitvami na moj racun. Tako da ce kdaj dobis od mene zasebno sporocilo z fizicnimi groznjami ga kar veselo objavi.

Zame ve pol foruma kdo sem tako da si tudi s tega vidika v povprecju. Ne bos verjel - nihce od mojih nadrejenih se ne vtika v moje sodelovanje na spletu. Ce menis da pocnen kaj nezakonitega pa zadevo prijavi, se podpisi in nato stoj za tem ce ugotovijo da si se zlagal.

In na tvojem mestu bi se bolj obremenjeval s tem da pol foruma ve ne le kdo sem jaz ampak tudi kdo si ti. Glede na to da brez povoda zalis v vsaki tretji temi bi se na tvojem mestu raje ukvarjal s tem.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
NLB skladi ... popušil prb. 40 tisoč €. Sedaj k sreči zopet lepo raste (cca. 10% letno).
smile-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
ker PEK, prijavljen je bil, napisal pa nic...

Verjetno rihta "ukrepe" in "predstavitve naprej"

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
NLB skladi ... popušil prb. 40 tisoč €. Sedaj k sreči zopet lepo raste (cca. 10% letno).
smile-1.gif

Kako si popušil? Če nisi prodajal ko je padlo,nisi nič popušil
grims-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
En moj prijatelj je dne 20.10.2008 vložil v Infond Beta 10.236,30. Sedanje stanje je 22.146,70 donos je bil 116,35 % oz. 11.910,40 EUR.

Sicer je pa treba naložbo razpršit.
nahrung002.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Zanimivo povečanje vrednosti
zmaga.gif

Glavno vprašanje ostaja pri tem v glavnem likvidnost,recimo v kolikšnem času realno lahko zadevo prodaš po približno tistih navedenih cenah...pri delnicah,skladih,zlatu,itd...je stvar jasna,denar dobiš v dnevu,dveh...tukaj pa...recimo da imaš 40k v Lego setih in teh 40k rabiš v nekaj dneh na računu,to zahteva nekaj časa,logistike in oglaševanja,po mojem traja lahko tudi cel mesec,preden to razprodaš?
(mogoče se pa motim in se kupci kar tepejo za te Lego sete...?)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Mal spustiš cene, da si najbolj ugoden, potem se hitro najde kitajc ki vse pokupi
wink-1.gif
pač sistem borze.druge ni. Ni posebne logistike, oglas, so psoebne strani ki se samo s tem ukvarjao itd, lahko pa daš prek enmu, pa mu pač plačaš za trud, isto kot pri delnicah. Recimo za tiste na linku, če jih daš "pod ceno", se bodo stepli.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Ne, slovenija je pač zabačena - pri nas teh setov načelno ni- se prodajajo na bolhi, preprodajalci - vse pa imaš tu, ampak se seveda ne pošilja v SLO. http://shop.lego.com/en-DE/. Za poznavanje vseeno velja isto kot pri delnicah, moras sceno poznat kaj in kako, kako deluje trg, zakaj je nek set redek, drag in kako bo v prihodnje. ZAdeva seveda kar tako enostavno ne gre. Gre pač samo za eno specifično vrsto vlaganja denarja, enako kot ostale collector variante.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Brezveze je razmišljati o legicah, če si jih do včeraj samo mel za tamale. Tako kot nekdo obrača znamke, numizmatiko, avte.. to je niša pač.
Vsi naivni miški ki rinejo noter zdaj, bodo samo futr za stare mačke.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
A ni z delnicami popolnoma enako? Pa recimo skladi?
wink-1.gif
malo drugače zapakirano, poanta in morebitna hrana za stare mačke in posrednike pa isto.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Itak. Zato je pa tolk miljard premozenja v lego kockah!

Javna uprava ima vseh 250 000 ljudi vkljucenih v drugi lego steber in to je bomba.

Vs so PRIMERNA oblika dolgorocnega varcevanja, lego kocke pac ne.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Ja, drug steber bo javni upravi dal lepe penzije, men pa še komu pa recimo kocke, velja? :D pacijent. Pa brez favšije.