Naložba 40k evrov

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
So bile kar delnice, pač zaupaš ljudem ko imaš denar.... Zato pravim da je treba biti previden
wink-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Dej nehi no. Vlozil si v nateg in posledicno si bil nategnjen. Ce bi ti vlozil ta znesek v bilokateri vs ali skupek recimo 10 kapitalsko mocnih firm bi bil v plusu. Priznej si da je bil ponzi na eni in tvoj pohlep ter neznanje na drugi strani. Pa sej to ti je ze zena 1000x rekla hehe

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ampak kot sem rekel, nategnjenci niti pozneje ne priznajo, da so bili nategnjeni.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Glih prebral na financah da so obljubljalo 3000% donos v 5-7 let hehe

Pa da strokovnjaki svetujejo skrajno previdnost.

Podobno kot luxuris-thorex- forex itd

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Kot ponavadi vsi vse vejo...
smile-1.gif

Najbolje da zaključimo tole debato, ker se niti ne gre zame v tej temi. . Človek sprašuje kam z 40 tisoč € gotovine.. Jaz rečem naj gre kamorkoli z trezno glavo. Finančni trgi pa sploh. Najbolje pa zapraviti...
smile-1.gif

Jaz zaključujem tu, lekcijo smo dobili, in me niti slučajno ne zanima več....
Denar je samo denar in se ga da vedno zaslužiti...

Nazadnje urejeno:

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Seveda. Skoda da si do tega prisel 30+ let prepozno.

Sam priznej da si ob mislih na 5 mio izplena v 5,letih mev res trdga!!

Nazadnje urejeno:

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
Daj stari..kaj imas zdaj od tega?

Mene bolj zanima, da bi clovek napisal, kaj so jim rekli, kam bi se naj denar nalagal..?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
KSZ

Ne bit sedaj vsi pametni ... tudi jaz sem v vzajemcih precej popušil. Glavni problem je bil, ker sem večino prodal ravno v tistem času ko so bili najnižje ... konkretno KD ...
evil.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
... tudi jaz sem v vzajemcih precej popušil. Glavni problem je bil, ker sem večino prodal ravno v tistem času ko so bili najnižje ...

Dobra šola! Torej zdaj vsaj veš,kaj boš naredil naslednjič,ko bodo skladi spet najnižje...
grims-1.gif

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Da ne bomo preveč nabijal v prazno..

Naj vsak napiše svoj portfolijo (skladov, delnic, depozitov, kovin, seti legokock
smile-1.gif
itd.) oz. kako bi danes naložil 40k € pa pogledamo čez kakšno leto kje je kdo. Challenge accepted?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.398
4.964
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Glih prebral na financah da so obljubljalo 3000% donos v 5-7 let hehe

Pa da strokovnjaki svetujejo skrajno previdnost.

Podobno kot luxuris-thorex- forex itd

Matej, podobno kot pri FLEX polici tvojega očeta, ki je po treh letih naredil ODKUP, vplačal je 2100€ ob odbitih sklepalnih stroških (cca 50%) negativni "rasti" sklada v tistem obdobju in ven dobil 3000€.... cca 200% rast v dveh letih?

Že dolgo časa čakamo da potrdiš z nekimi dokazi kako je to mogoče? Vam je 3Glav na lepe oči dal 2000€ zraven ali kako?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Da ne bomo preveč nabijal v prazno..

Naj vsak napiše svoj portfolijo (skladov, delnic, depozitov, kovin, seti legokock
smile-1.gif
itd.) oz. kako bi danes naložil 40k € pa pogledamo čez kakšno leto kje je kdo. Challenge accepted?

moje izkušnje so take (pretekle in zdajšnje):
-zlato v preteklih letih sem z njim naredil v letu in pol (dalo se je tudi v pol leta ker je takrat stalo) 30% v PLUS
- Skladi so bolj kot ne pozitivna nula
-delnice pri eni 10% plusa -ko smo prodali - spekulativni nakup, pri drugih trenutno še vedno minus ampak prihaja proti 0 nazaj.
- depoziti- znano, v preteklih letih par procentov, zdaj je bolj kot ne 0, če upoštevaš še stroške.
- delnice v podjetju -vrednot ostaja bolj kot ne ista, ampak je letni donos med 5 do 10%-dividende
- kocke- trenutno je 52,7%+ ampak še cene sploh niso začel prav rast.
-nepremičnine trenutno rečmo , cca pozitivna 0 glede donosa.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
... tudi jaz sem v vzajemcih precej popušil. Glavni problem je bil, ker sem večino prodal ravno v tistem času ko so bili najnižje ...

Dobra šola! Torej zdaj vsaj veš,kaj boš naredil naslednjič,ko bodo skladi spet najnižje...
grims-1.gif

Hja, po eni strani imaš prav, po drugi spet ne, saj sem enega od skladov, konkretno KD Balkan, v katerega sem vplačeval preko AS prodal še ravno pravi čas, da sem naredil "le" 50% minusa in ne 100%.
wink-1.gif

Zakaj sem ostale sklade prodal, ko so bili najnižje? Odgovor je preprost: potreboval sem gotovino, simple as that.
priden.gif

op:

Še vedno se mi zdi, da je najboljše naložiti denar v nepremičnine, ki ti vsak mesec prinašajo denar.
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
No no, stanovanje vredno - prefierija - 50k€, boš dobil cca 250 do 300 € najmnine, to letno znaša gremo po ničji postavki da si ziher 3000 €.. tukaj ti poberejo davek in redno vzdrževanje (skoraj zagotovo nekaj crkne. Torej ostane pol čistega recimo. 3% donos. Ni baš naložba, je pa res da glavnica ostane in ostane streha nad glavo četudi gre vse v ku.. recimo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
Če smo že šli off topic...

Oblika naložbe je lahko tudi nakup kakeka pasjega šampiona ter ukvarjanje z zvodništvom
smile-1.gif

Baje se ti nakup v dveh letih povrne...ampak pod pogojem, da mojster vsaj vsak drug dan sexa
smile-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz priznavam samo dva načina. nepremičnina za oddajo ali pa porabit. vse ostalo je v luftu ...