N900

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Saj boš ti obveščal...mar ne?
smile-1.gif
Ker si res želim tega OTG za usb ključe...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, lahko vprašaš, samo ne garantiram, da ti bom znal na vse odgovoriti, glede na to, da nisem ravno heker, linux pa mi je tudi bolj španska vas. Hvala bogu, da se lahko marsikatera informacija najde na spletu.
grin1.gif

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Kakšna posodobitev? Glede usb host modea?

Ker jaz ne spremljam toliko MTO zaradi manjka časa. Ti pa VEDNO obveščaš o pomembnih napredkih in programih. Res najbolj uporaben link glede N900 je ta tema na forumu. Zaradi TEBE. Zato takoj ko kupim USB adapter bom omogočil host mode
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Kakšna posodobitev? Glede usb host modea?

Ker jaz ne spremljam toliko MTO zaradi manjka časa. Ti pa VEDNO obveščaš o pomembnih napredkih in programih. Res najbolj uporaben link glede N900 je ta tema na forumu. Zaradi TEBE. Zato takoj ko kupim USB adapter bom omogočil host mode
smile-1.gif

Ja, s hostmodom, ko zaprem aplikacijo mi ta resetira telefon, a to ni vedno in vem, da nekateri s power kernelom nimajo teh težav. Ravno sem govoril z enim preko ZS na maemo.org. ki ima tudi naložen tisti power kernel. Stvar je še v beta fazi, folk bo malo potestiral in sporočil težave, ki so še prisotne, upam, da bodo to, ki mene pesti, popravili.

PeternelG

Pripravnik
3. nov 2010
158
0
16
37
ŽIRI
Telefon je bomba! Sam sem imel trenutno neoriginalen polnilec in mi je telefon filal več ur, pa še vedno ni bil napolnjen. Sedaj filam z originalnim polnilcem in zaenkrat kaže dobro.
Koliko vam običajno drži baterija?

Rad bi sicer kakšno zadevo sprobal, tako kot delate vi, ampak se bojim, da bom stvar samo poslabšal ali celo uničil :D

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če po telefonu precej šariš, je dober, če ti zdrži čez dan. Vedno pride kaj novega zanj, zato se je težko upreti, da ne bi nenehno kaj preizkušal.
grin1.gif

Več ali manj nimaš kaj uničiti. Vsake toliko naredi backup z aplikacijo v meniju, sploh pa ga naredi pred kakšnim večjim posegom (nalaganje power kernela, NITdroida...). Če se kaj zalomi, ga preprosto flešaš in si spet "v igri".
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

PeternelG

Pripravnik
3. nov 2010
158
0
16
37
ŽIRI
Men jo je včer ratalo v slabih 8ih urah spraznt. Vendar sem posodobil software, sedaj imam V 20.2010.36-2 in pa še nekaj dodatkov sem si naložil iz Ovi Store ( Angry Birds obvezno!! :D ) in pa nekaj prek APP Managerja.

A backup si lahko naredim kar na telefonu?

Kaj je Power kernel, NITdriod; si niti ne znam predstavljati, ker bi take posege delal sploh prvič, niti jih ne razumem. Prej sem imel vedno Symbian telefoni, ki so ZELO preprosti telefoni in tam nimaš kaj zafrknit. Tole je pa druga pesem :D

No, zanima me še, če uporabljate kakšno zaščitno folijo čez ekran? Ker čez dan rata precej "umazan" in je odtise težko spravit dol.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Jap res je, nimaš kaj zajebati
smile-1.gif
pa se ne sekiram dosti, saj imam 2 bateriji (originalna je šla na servis, ker se je bližala 1 letu kolikor je garancije na baterije) Upam da mi jo menjajo, saj je bila že res slaba.

Baterija je narejena za cca 300 ciklov, kar pa narediš s tem telefonom v manj kot 300 dneh :D Po tem številu ciklov začne padati zmogljivost baterije, kot meni.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne uporabljam folije, na žalost sedaj je pa že prepozno. Imam nekaj manjših praskic, ki takoj niso vidne. Mislim, da je nakup folije pametna stvar. Backup lahko narediš na telefon ali spominsko kartico, sam imam na spominski. Če nimaš spominske ti predlagam, da si ga s telefona preneseš tudi na PC. Malo pobrskaj po telefonu po mapi backups.

Drugače pa novo je to, da sem si namestil power jedro 44, ki ima hostmode + multiboot podporo + kar je v jedru iz firmware-ja PR1.3.

Na telefon sem preko USB-ja priklopil čitalec kartic s hkrati vstavljenimi 3 karticami (miniSD, Memory stick pro duo in Compact flash). Na žalost moral sem jih priklopiti (mount) iz x-terminala, ker h-e-n jih ni hotel, mi je pa takoj zaznal, da je čitalec priklopljen (prižgala se lučka). Vse 3 kartice so mi delale, vendar na enkrat je bila lahko samo ena aktivna. Čitalec ima sicer 4 reže, katere telefon zazna kot 4 zunanje naprave (sda1, sdb1, sdc1, sdd1). Ukaz za priklop (prve) je:

Koda:
mount -t vfat /dev/sda1 /media/flash

Nazadnje urejeno:

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Pozdravljeni!

Odločam se za nakup novega telefona. Predvsem se odločam med android telefoni in nokio n900. Kaj mi priporočate, glede nato da je le en telefon na maemo sistemu? Koliko aplikacij je sploh za nokio n900, verjetno bolj malo kajne?

kaj pa drugače kako se obnese, navigacija kakšna se dobi zanj? Pa še ena stvar, zanima me ali se ta telefon lahko uporablja tudi v pokončnem načinu?

L.p

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Na memo.org je 1.200 aplikacij (33 kategorij). Prednaložena je navigacija OVI, ki pa nima glasovnega vodenja. Je pa na voljo plačljivi Sygic, ki ima dobro pokrito Slovenijo in Hrvaško (pomembno za tiste, ki hodijo dol na morje). Namizje je samo v ležečem načinu, so pa določene aplikacije, ki delajo (z ali brez modifikacijami) tudi v pokončnem načinu (pošta, brskalnik, klicanje...). Pisanje SMS-ov ni možno pokončno s privzeto aplikacijo, obstajajo pa nadomestki kot so FastSMS in VertSMS, ki omogočajo tudi enoročno alfanumerično pisanje sporočil. Za lažje iskanje po imeniku (recimo med vožnjo, ko je telefon na vetrobranskem nosilcu) pa je Horizontal-Call. Več imaš o teh aplikacijah, če boš pogledal kakšno stran nazaj v tej temi, pa tudi drugod na spletu.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Jaz imam vedno na telefonu zaščitno folijo, in edina dokaj enostavna za namestitev in "nevidna" pri uporabi je clarivue. Priporočam!

10€ staneta 2
wink-1.gif

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Jao komaj čakam da grem v petek iskat USB pretvornik
smile-1.gif

Da že vnaprej vem...tsunami kaj samo priklopim ga in mi ga mora zaznati? Ali moram še kaj pisati v konzolo? Kje je h-e-n? Ga moram še dodatno naložit? Poleg v44 kernela?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne, ko ga priklopiš ti nič ne zazna. Postopek je tak, da najprej priklopiš v telefon original microUSB kabel od Nokie in nanj tisti adapter, nato pa na adapter priklopiš USB ključ (čitalec kartice ali karkoli). Nato zaženeš aplikacijo h-e-n, kjer prvo pritisneš na gumb "High Speed hostmode" (ali "Full Speed.." ali "Low Speed.."), nato pritisneš na gumb "VBUS boost on", sledi pritisk na gumb "Enumerate" in nazadnje na "Mount". Opisujem postopek z zadnjo verzijo aplikacije (0.2-3), rabiš pa imeti menda vsaj power kernel 42.

Če ti slučajno ne mount-a naprave, greš v X-terminal in kot root zaženeš ukaz, ki sem ga zgoraj omenil.