N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V FileBoxu lahko izbiraš text editor (Notes, Leafpad, Vi), drugače pa obstaja aplikacija DBus Swithboard, kjer se da marsikaj ročno nastaviti in potem stvar funkcionira v privzetem upravitelju datotek. Kako pa kaj z njim boš moral povprašati na maemo forumu.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ni mi jasno, tega sem imel posnetega, ampak sem spregledal vse funkcije. Sem mislil, da je en drug.

Sedaj sem pogledal in je res ta pravi.

Ja vem za DBusswitcher, ampak nimam potrebe.

hvala

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nekaj popravkov, ki so bili zasledeni v beta PR1.3

Citat:
Speculation on what PR1.3 brings for changes has been surprisingly low…well let’s shake that up a bit. In addition to the 100+ bug fixes, some UI elements have been updated, as well as an apparently new driver to interact with the PowerVR SGX530 GPU, here are some of the user-noticeable changes that should come with PR1.3;

MicroB (browser), Modest (e-mail) and hildon-desktop (desktop UI) have been updated and will provide a much faster experience, less glitching and reduced process pegging.

Universal Contact Search has improved response time for displaying results.

Audio playback no longer causes abnormal high processor usage, and pause/resume playback after a call is much more predictable and works as it should. In addition, the mediaplayer widget ‘play’ button now works.

Portrait mode transition is faster for all applications that support rotation. Feels “constant” and much more deliberate.

Accounts being forced to error-offline during new network connection has been fixed.

Several fixes to Mail for Exchange. Unknown if Google syncing has been addressed.

You can now enter a lowercase letter at the beginning of a sentence.

Camera and image browsing has less “chop” and stuttering. Feels much more fluid.

Delay added to screen unlocking during alarm or phone call. Reduces unwanted input.

Pa še opažanja uporabnika paulemm.

Citat:
I tried it, first thing you will notice, its a lot smoother, faster There is an updated version of shockwave flash plugin 9.0 r277 in PR1.2 its 9.0 r260. More features is added to Maemo Browser like plugin installation tab, maps now have more options with new nokia messagebus plugin. Updated repositories, I find it a lot more responsive or maybe its placebo effect I also find Application Manager a little faster But it is clearly not finished

Also I find sound to be much louder, After playing with it for an hour I reflashed my phone back to PR1.2. Defenitely worth waiting for an official final version. Or and I also tried the latest meego build a lot more aprovement there too, Fennec browser finally works very slow though. Hopefully when we are able to install on the fast eMMC storage it will run a lot faster

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V OVI storu se je pojavila aplikacija Stellarium Mobile, free link do nje. Kako je z GPL licenco, me ne preveč spraševati, ker tudi na maemo forumu si o objavi linka nimajo enakega stališča.
Kaj naj vam povem, pač uživajte v dolpotegu dokler lahko.
grin1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
V OVI storu se je pojavila aplikacija Stellarium Mobile, free link do nje. Kako je z GPL licenco, me ne preveč spraševati, ker tudi na maemo forumu si o objavi linka nimajo enakega stališča.
Kaj naj vam povem, pač uživajte v dolpotegu dokler lahko.
grin1.gif

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/EGi1wVUCFqY"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/EGi1wVUCFqY" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Zgleda super. In vredno enega Guinessa. Bom kar kupil (pa še link je umaknil zaradi preobremenitve).

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.251
780
113
EU
A bomo fantje (in dekleta) še malo počakali, a se gremo kar pridružiti poskusnim zajčkom he he

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
az sem ga ze nalozu. nekih opaznih razlik za enkrat ni. tudi o dualbootu ni ne duha ne sluha.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.251
780
113
EU
Kolikor sem razumel, imaš vgrajeno podporo za dualboot ne pa kar dualboot, torej da si moraš sam vse skupaj namestiti; vem pa res ne, ker šele berem komentarje o tem FW-ju in ga sploh še nisem naložil.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Meni ga ni hotelo naložit preko app managerja. Ko se je rebootal in v boot screenu updatea ostane na 0% in se restarta. Po več poskusih sem šel preko konzole in apt-get, upgrejdalo mi je polovico, potem vrglo error, sedaj imam pol updejtanega :p

Prvi prosti dan sledi reflash, ampak žal ni časa trenutno...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Razmisljam o nakupu N900, Zanima me ene par stvari:
-Obstaja zanj kaksen firewall, ki po moznosti tudi navzven ne spusca povezav aplikacij, ki jih eksplicitno nisi odobril (kot pocne npr. ZoneAlarm na Windowsih)?
-Je mozno nastaviti, da se uporablja izkljucno DNS serverje od npr. OpenDNS (kjer lahko definiras blackliste ipd.)?
-Podpira Firefox adblock, noscript in se kaksen podoben uporaben addon?
-Se da na kaksen nacin iz N900 tudi preko USB povezave (v smeri N900 -> PC z internet povezavo) dostopati do interneta?
-Kako je zdaj z javo - v enih specifikacijah pise, da N900 nima/ne podpira jave, nekje pa pise, da je?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Imam eno N900, staro en mesec, ki jo je dobila kapljica slane vode. Popravilo znaša 150 eur, priložim predračun. Je kakšen interesent, da ga odkupi?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
@commodore
kar ti znam povedati, ti bom

-adblock vem da je, za drugo pa ne vem, ker ne uporabljam firefoxa
-preko USB 99% se ne da prenašati interneta v bilokatero smer z N900
-java je že razvita

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
-Se da na kaksen nacin iz N900 tudi preko USB povezave (v smeri N900 -> PC z internet povezavo) dostopati do interneta?

Takšno posredovanje internetne povezave je možno. Na telefon si rabiš namestiti libicd-network-null iz extras-devel. Sem sprobal in mi je delovalo, a se mi je pri tem pojavila težava, da mi telefon mi več zaznaval oz. ponujal povezovanje z wifi/gprs dostopnimi točkami. Rešitev je bila, da sem si za posamezne wifi in gprs dostopne točke nastavil widgete na namizju s pomočjo katerih sem "ročno" vzpostavljal povezave, za kar si je potrebno namestiti ConnectNow internet connection switch. Je pa to bil samo enodnevni eksperiment, ker sem potem libicd-network-null paket odstranil.

Več o takšnem povezovanju imaš tukaj, verjetno pa bi se še kje našla kakšna informacija.

Nazadnje urejeno: