N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V kolikor kdo želi navedene nastavitve zaganjati preko gumba (widgeta) Queen BeeCon, jih je potrebno vpisati na sledeč način:
Koda:
echo "echo 30 > /proc/sys/vm/swappiness" | sudo gainroot
echo "echo 0 > /proc/sys/vm/page-cluster" | sudo gainroot
echo "echo 1 > /proc/sys/vm/laptop_mode" | sudo gainroot
echo "echo 1 > /proc/sys/vm/oom_kill_allocating_task" | sudo gainroot
echo "echo 0 > /proc/sys/vm/dirty_expire_centisecs" | sudo gainroot
echo "echo 0 > /proc/sys/vm/dirty_writeback_centisecs" | sudo gainroot
echo "echo 60 > /proc/sys/vm/dirty_background_ratio" | sudo gainroot
echo "echo 95 > /proc/sys/vm/dirty_ratio" | sudo gainroot
echo "echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_timestamps" | sudo gainroot
echo "echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_no_metrics_save" | sudo gainroot

Izpis vrednosti posameznega parametra dobimo z ukazom "cat", npr.:
Koda:
cat /proc/sys/vm/swappiness
V našem primeru bi izpisalo vrednost "30". Slednji ukaz je enak tako v xterminalu, kot tudi v Queen BeeConu, ker zanj ni potreben root privilegij.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Kako pa narediš shell script?
a shell script and call it during boot using an entry in /etc/event.d/

Jaz bi to za vedno imel
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Kako pa narediš shell script?
a shell script and call it during boot using an entry in /etc/event.d/

Jaz bi to za vedno imel
smile-1.gif

V datoteki rcS, ki je v direktorji "/etc/init.d/" imaš nekaj teh nastavitev (swappiness, page-cluster), ki jih je potrebno spremeniti. Niso pa v njej vse nastavitve. Če prav zastopim sugestije s te strani in z maemo.org, se namesto posega v to datoteko raje ustvari poljubna datoteka v direktoriju "/etc/event.d/", npr. "moje_nastavitve" v njo pa se zapiše:

Koda:
description "moje nastavitve sistema"

console output

start on started rcS-late

script
       echo "30" > /proc/sys/vm/swappiness
       echo "0" > /proc/sys/vm/page-cluster
       echo "1" > /proc/sys/vm/laptop_mode
       echo "1" > /proc/sys/vm/oom_kill_allocating_task
       echo "0" > /proc/sys/vm/dirty_expire_centisecs
       echo "0" > /proc/sys/vm/dirty_writeback_centisecs
       echo "60" > /proc/sys/vm/dirty_background_ratio
       echo "95" > /proc/sys/vm/dirty_ratio
       echo "0" > /proc/sys/net/ipv4/tcp_timestamps
       echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/tcp_no_metrics_save
end script

Datoteko editiraj oz. kreiraj direktno v telefonu z nano-m ali leafpad-om, ker če boš to počel na PC-ju z Windowsi, jo sistem ob zagonu ne bo prepoznal in bo takoj resetiral (slednje velja za dat. rcS). Pa obvezno naredi backup sistema na PC ali spominsko.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
No, sedaj se sploh ni več potrebno sam ubadati z nastavljanjem, ampak se samo namesti paket od debernardisa. Fino, samo jaz bom kar ostal pri Queen BeeCon gumbu na namizju.
smile-1.gif

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
No, sedaj se sploh ni več potrebno sam ubadati z nastavljanjem, ampak se samo namesti paket od debernardisa. Fino, samo jaz bom kar ostal pri Queen BeeCon gumbu na namizju.
smile-1.gif

Najlepša ti hvala, šele včeraj sem imel čas posneti in je perfect
smile-1.gif

Edino če se komu sanja, zakaj mi sedaj ko sem pobrisal mapo profila za MicroB deluje vse, razen auto login-a? Shrani mi geslo za npr. facebook, gmail, ampak moram čisto vedno ko zaprem in odprem brskalnik klikniti "login". Tudi če tam obljukam "za vedno vpisan".

Malo dosadno vedno pritiskat...

EDIT: tsunami ti sigurno veš kje bi lahko dobil kake uporabne QBW skripte? Ker sedaj je pa dovolj tega zmrzovanja namizja po skoraj vsakem klicu (potreben reboot) zaradi DCEW...

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Na žalost nimam nobenih tujih skript, QBW pa uporabljam za zagon ulv "profil" titanovega krnela, hitrost procesorja, temperaturo in tiste parametre, ki naj bi izboljšale delovanje telefona.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ja, saj imaš dokaj podobne kot jaz, ampak QBW ne znam narediti da bi bil tako majhen "gumbek" kot je pri DCEW...to me moti. Imam pa zelo natrpano namizje
smile-1.gif

Daj prilimaj kak tvoj screen prosim, hvala

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Ja, saj imaš dokaj podobne kot jaz, ampak QBW ne znam narediti da bi bil tako majhen "gumbek" kot je pri DCEW...to me moti. Imam pa zelo natrpano namizje
smile-1.gif

Daj prilimaj kak tvoj screen prosim, hvala

Spodaj je en strani screen. Kako majhne gumbe pa bi rad imel? Recimo tisti za 600 MHz je dimenzij 110x65. Minimalna dimezija je 10x10, maximalna pa 800x420. Ko odpreš nastavljanje gumbka imaš to pod Widget Size & Position Tuning. Katero verzijo QBW-ja uporabljaš? Moja je 1.2. Sicer pa si je možno ikonce pomanjšati z Desktop Shortcut Resizer-jem, samo še malo počakaj, da stvar poštimajo tudi za D-livilove teme. Menda bo možno tudi pomanjšati bližnjice spletnih strani.
wink-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Prozorne so lahko, majhne tudi, le glede dizajna ti ne znam povedat, ker se v to nisem poglabljal. Boš pa kmalu lahko zmanjšal še ostale gumbe in spletne bližnjice. Če bi že sedaj rad malo prostora, daj bližnjici za Facebook in Gmail eno čez drugo. Lahko se delno prekrivata. Potem za tiste programe, ki jih največ uporabljaš si lahko namestiš Quick Lunch applet, če ga že nimaš. Klikneš na uro in imaš tam par bližnjic do programov. Kok pa ti je zanesljiv tisti wifi indikator? Jaz imam naložen Wifi Signal Applet, ki mi ob indikatorju pri uri prikazuje moč signala z majhno številko (1 - 10). Sicer 10 še nisem videl, največ kar je je bila 6, pa sem 2 metra od ruterja.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Vidim, da ti svojo mašinco orng goniš, 1150 MHz!
cool-1.gif
Kako se kaj obnaša pri tej frekvenci in kakšen ti temperaturni rekord?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Glede prekrivanja bližnjic-mogoče pa se res za to odločim, ampak ko pride resizer bo super
smile-1.gif

Quick lunch applet mi je zanič ker rabiš še vedno zgoraj klikat
WiFi signal applet sem imel, pa ni realen...kot si že sam ugotovil
wink-1.gif
ta pa je popolnoma realen...

Glede CPUja, jap ga gonim na 1150MHz, ampak sem opazil že degradacijo. Včasih se mi restarta, najraje čez noč ali med gledanjem filmov. Zato imam XLV 1100MHZ ki pa je zaenkrat še totalno stabilen
smile-1.gif

Temperatura pa mislim da je bila najvišja 57 pri navigaciji + polnjenju + bluetooth + direktno sonce, drugače pa je načeloma 52 max pri hudi uporabi

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, pri 1150 naj bi bila stabilnost vprašljiva. Si pa zelo smel. No, bomo videli čez čas, če bodo posledice takšnega navitja. Good luck!
grin1.gif
Sicer pa itak danes kupujemo nove telefone na vsake 2 leti (ni že na pol, kot lahko razberem iz nekaterih postov), tako da za večino ni panike. Moj novi telefon bo vsekakor MeeGo, a o tem še dolgo ne bom razmišljal, ker za to ne vidim prav nobene potrebe.

Ko pa sem že omenil MeeGo, sem zasledil, da ga en model skuša spraviti na Nexusa.

Meego-handset-nexusone-portrait.jpg

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V OVI Store je nova aplikacija Morpho QuickPanorama Pro.

Na tej povezavi pa dobite modificiran apt, ki omogoča nalaganje zastonjskih aplikacij iz OVI stora tudi prek X Terminala (kar je bilo onemogočeno s PR1.1.1). S tem paketom, v kolikor imate omogočen repozitorji OVI, se aplikacija Panorama namesti z ukazom:
Koda:
sudo gainroot
apt-get update
apt-get install panorama
Pred namestitvijo je potrebno imeti root privilegij (sudo gainroot), priporočljiva je tudi predhodna posodobitev repozitorijev (apt-get update).

Če pa si želite zgolj prenesti .deb datoteko programa (brez nameščanja), zadnjo vrstico spremenite v:
Koda:
apt-get -d install panorama
To vam shrani datoteko v direktorij "home/opt/var/cache/apt/archives/", oziroma njeno lokacijo lahko najdete tudi z ukazom:
Koda:
sudo gainroot
find . -name "panorama*"

Prav tako so v OVI-ju dodali igro Jurassic 3D RollerCoaster Rush, ki je že na nekaterih drugih mobilnih platformah.

Namestitev:
Koda:
apt-get install njurassiclite

Za brskanje po mapah priporočam FileBox, ki omogoča tudi poln dostop do sistemskih direktorijev (opcija v nastavitvah).

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Alliage pravi:
Ko si hočem namestiti apt-get mi napiše "incompatible application package".

Namesti ga z ukazom "dpkg", npr. če se datoteka nahaja v "/home/user/MyDocs/" vpiši v X terminal:
Koda:
sudo gainroot
cd MyDocs
dpkg -i apt_0.7.20.2maemo13.1_0m5latest_armel.deb
Ukaz "sudo gainroot" te že vrže v direktorij "/home/user/".

Če pa si si slučajno datoteko prenesel v mapo Documents, pa moraš vpisati:
Koda:
sudo gainroot
cd MyDocs/.documents
dpkg -i apt_0.7.20.2maemo13.1_0m5latest_armel.deb
Pazi, pred "documents" je pika!

P.S.: se opravičujem za napako v prejšnjem postu, paket ni apt-get, temveč apt (advanced packaging tool), apt-get je ukaz.
bonk.gif

Nazadnje urejeno: