N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Pa en blog, ki se nanaša na aktivnosti okrog Meega na N900:

Citat:
Now, what are we actually doing in MeeGo for N900?

First off - we're making the hardware adaptation for N900 maintainable.

This means that we are actively upstreaming N900 drivers to the mainline Linux kernel as well as getting those few blobs we have into the MeeGo non-oss repositories with redistributable license. This is actively happening.

Second, we're running QA daily to make sure that N900 still works with the current MeeGo platform state. This means we're always at the front of the platform development. MeeGo platform doesn't move forward if a change breaks N900 - it is a reference device

That's not pissing your pants to keep warm. That's making a bonfire and collecting wood to make us sustainably warm. And that's one of the reasons why I hope for more people to contribute to the MeeGo effort.

Now for the users. Look forward a bit - Nokia's obviously going to make a OS release based on 'real' MeeGo.com. The same code that'll power future handsets will be based on the same code that N900 already now supports. It's the same infrastructure that builds images and software that MeeGo for N900 is made using, as any given future Nokia OS. Instead of Nokia having applications tied to Fremantle or to Diablo or whatever, they now tie to MeeGo - the same platform you have on your N900.
...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Pred časom sem preizkusil Horizontal-Call, pa je bila zadeva počasna in ni podpirala šumnikov. Danes sem si zopet namestil aplikacijo in je sedaj bistveno boljša. Privzeti imenik je ob zaprti fizični tipkovnici zelo naroden za klicanje med vožnjo, ko imamo telefon na nosilcu za prostoročno telefoniranje, saj dopušča iskanje želenega kontakta le s scrollanjem. Stvar je nekoliko lažja v aplikaciji "Phone", a tudi to ni to. Horizontal-Call končno prinese to, kar bi morali imeti že na samem začetku.

Nazadnje urejeno:

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Lep pozdrav :p

Ravno sem kupil ta telefon pri mobisvetu, vse dela, zanima me le kako dolgo se vam polni telefon, ko je res prazen..

Ker meni se je prvič polnil res zelo dolgo kar 10 ur je trajalo, da je zasvetila zelena lučka (Polnil se je ves čas, saj je cel čas med polnjenjem utripala rumena lučka)
Pri drugem polnjenju, je bila zadeva ista, le, da je bil telefon prižgan.
Se tudi vam polni tako dolgo?

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Bugarcek pravi:
Lep pozdrav :p

Ravno sem kupil ta telefon pri mobisvetu, vse dela, zanima me le kako dolgo se vam polni telefon, ko je res prazen..

Ker meni se je prvič polnil res zelo dolgo kar 10 ur je trajalo, da je zasvetila zelena lučka (Polnil se je ves čas, saj je cel čas med polnjenjem utripala rumena lučka)
Pri drugem polnjenju, je bila zadeva ista, le, da je bil telefon prižgan.
Se tudi vam polni tako dolgo?

Nisem štopal toda ocenjujem da se mi polni med 3-4 ure (če je bil popolnoma prazen)

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Sedaj sem si namestil wifi switcher, saj se mi zdi, da se je telefon polnil tako dolgo zaradi neprestane povezanosti na omrežje.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sej ne rabiš imeti nameščen Wifi Switcher za to, da nisi povezan na wifi omrežje. Preprosto prekini povezavo in je. Pogledal sem v BatteryGraph in mi kaže, da se telefon s hišnim polnilcem napolni v 2 urah (polnjenje preko noči). Za polnjenje preko kompa (USB kabla) pa nimam nobene polnitve v mirovanju, da bi lahko razbral točen čas, vendar po občutku se mi zdi, da rabi ene 4 ure.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Eno super zadevščino sem danes preizkusil, o kateri sem že dolgo razmišljal, da jo bom. No, končno sem si vzel čas zanjo.

Gre za uporabo uporabniških imen in gesel na forumih, v spletnih trgovinah itd. Namreč naš brskalnik Micro-B ima isti pogon kot Firefox, kar je fantastična stvar, če vam je slednji na PC-ju glavni brskalnik. Tako lahko vsa gesla in uporabniška imena preprosto prenesete na svoj telefon s tem, da kopirate dve datoteki - key3.db in signons.sqlite. Namreč, običajno smo z brskalnikom na PC-ju prijavljeni na veliko več spletnih mest, kot s telefonom, ker z njim tudi več brskamo. Vendar lahko se zgodi, da se boste s telefonom morali prijaviti na določeno spletno stran, ki ste jo prej izključno obiskovali s PC-jem. Težava bo, če se takrat ne boste mogli spomniti svojega gesla (sploh, če imate to lepo navado, da povsod uporabljate različna gesla). S kopiranjem teh dveh datotek na telefon, se boste takšnim situacijam izognili. Ko boste s telefonom prvič odprli eno izmed takšnih spletnih strani (počakati morate, da se vam stran do konca naloži), bo dovolj, da na njej vtipkate svoje uporabniško ime, in ko boste skočili v polje za geslo, se bo to samodejno izpisalo (seveda, skrito pod mnoštvom zvezdic).

Lokacija datotek key3.db in signons.sqlite je na telefonu v direktoriju /home/user/.mozilla/microb/, na PC-ju pa v direktoriju \Users\vaše_uporabniško_ime\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\*********.default (Vista & Win 7). Kopiranje datotek iz PC-ja na telefon je najlažje narediti z uporabo WinSCP-ja. Pred tem priporočam, da si nekam naredite kopijo originalnih datotek s telefona!

Mislim, da če kopirate še datoteko cookies.sqlite, boste na telefonu imeli tudi enake nastavitve glede samodejne prijave, kot jih imate na PC-ju.

N900, I like it!!!
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Zanima me, ce se je se komu tole zgodilo...
Danes dopoldne sem imel kar nekaj klicev, tako dohodnih kot tudi odhodnih. Ko sem si hotel shraniti eno stevilko (dohodni klic) sem ugotovil, da zadnji stirje ali pet klicev enostavno manjka. Reboot ni pomagal. Hec je bil v tem, da mi je bila stevilka pomembna...

Pred kaksnim tednom sem imel podobno kolobocijo z smsi. Dobim sms, ga odprem, ko sem ga hotel zapreti se je aplikacija obesila. Ko sem hotel cez nekaj casa ponovno pogledati sms, mi v conversations pise "no messages". Seveda se mi je zacelo rahlo mesati, reboot je k sreci pomagal, vendar je bil omenjeni sms izgubljen.

N900 mi je sicer kul in vse to, ampak take zadevice mi kravzljajo zivce.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne, to se mi še ni zgodilo. Če se ti to ni prej dogajalo, je lahko problem v kakšni novonaloženi aplikaciji, ki ti je nekaj zbrkljala. Včasih tudi deinstalacija take aplikacije ne pomaga, ker se ohranijo določene natavitve. Tako jo je treba odstraniti iz x-terminala z ukazom apt-get remove --purge imeaplikacije (npr. za odstranitev Opere Mobile bi bil ukaz apt-get remove --purge opera-mobile). Sam sem imel problem z aplikacijo Custom Ringtones For Your Contacts, ki je povzročila zakasnitev zvonenja za nekaj sekund (ko je klicatelju zazvonilo v slušalki že približno 3-4x, je meni telefon zazvonili šele prvič). Navadna odstranitev programa ni pomagal, niti resetiranje telefona, zato sem si ga moral vnovič namestiti in nato odstraniti z "remove --purge", kar je končno spravilo telefon v normalo.

Drugače pa za "dodaten nadzor" nad klici uporabljam aplikacijo Extended Call Log. Včasih mi prav pride, ker klice z isto številko/kontaktom ne grupira, ampak je v njej izpisan vsak klic posebej.

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Pravkar sem se poslovil še od vseh sms-ov
bonk.gif

Fu.ck this sh.it, še sreča da se nisem znebil E61i, ki ji pravkar polnim baterijo...

Vendar mi ni jasno, katera aplikacija je začela delati te težave. Ali je mogoče videti kako so bile zadeve nameščene kronološko?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Ali je mogoče videti kako so bile zadeve nameščene kronološko?

Zdej pa si me dobil na levi nogi.
grin1.gif

A, ker je maemo linux, sem hitro našel nekaj na linux forumih, kar bi lahko bilo to, kar iščeš. No, mogoče obstaja kakšna aplikacija za telefon, ki kaže te informacije, a meni ni poznana. Prav tako mogoče obstaja kak drug ukaz v X Terminalu, kot tu navedeni:

Koda:
root
ls /var/lib/dpkg/info/*.list -lt | more

Upam, da bo pomagalo.

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Vprašanje za tiste, ki imate navit procesor na n900.
Zanima me katera varianta za naviti procesor je najboljša? oz. najmanj škodljiva za telefon?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Najboljša je da sploh ne navijaš in samo znižaš voltažno procesorja. Sicer je pomojem "varna meja" 805 Mhz s titanovimi ulv/xlv/ideal voltažnimi nastavitvam, ker je do te frekvence voltaža procesorja še vedno pod vrednostjo, ki jo ima sicer procesor pri 600 MHz z nemodificiranimi (privzetimi) nastavitvami.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Da, najboljši način je titanov kernel, varne meje NI! Jaz ga imam odkar obstaja oveclock za N900 na 1150MHz in upam da bo zdržal dokler ne dobim drugega (verjetno bom menjal za droid 2).

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Hvala obema za pomoč, bom še razmislil o teh stvareh, če bom navijal, itd...

PS: Pred kratkim sem v temi spraševal kako dolgo se vam polni telefon, Ugotovil sem, da so mi poslali napačen polnilec, ki pa je bil precej manj zmogljiv od originalnega, sedaj čakam, da mi pošljejo original.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Meni pa je od danes naprej začel srati web browser. Nikjer, kjer se je treba loginati ne gre skozi. Kot da ne sprejema cookijev. Pa imam vse dovoljeno.
Na nobeni strani mi ne uspe.
Screen:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Včeraj kupil n900 in se mi resetira na vsakih 10 minut. Narediti moram update, ker imam software iz 2009, ampak upam, da bo to res pomagalo.