Citat:
Uporabnik mateoo pravi:
hvala
uspel porihtat povezavo preko wifi, ampak vseeno ne morem premaknit datotek v home/opt/ direktorji, mi javi napako. Na spletu sem našel "odklenjene" mape, program sygic pa je tako free....ampak zdaj ne znam kako se ti instalira,...nastavi
Lahko probaš kopiranje, pa potem, če skopira, zbrišeš iz stare lokacije. Je pa nesmisel premikati mape, če že imaš nameščeno navigacijo. Praviš, da imaš wifi?! Če karte in navigacijski program (ta je ločen od kart) preneseš iz OVI-ja potem ti itak vse namesti v opt. Smiselno pa je mapi Res in Maps premakniti v
/home/user/MyDocs/ zaradi placa.
Zdej bom nekaj napisal kar nisem 100%, ker sem to počel, ko sem testiral navigacijo.
1) Namestiš si iz OVI-ja navigacijski program in karto (recimo Vzhodne Evrope)
2) Preneseš mapi
Res in
Maps iz
/home/opt/sygic/ v
home/user/MyDocs/
3) Kopiraš mapo
Drive iz
/home/opt/sygic/ v
home/user/MyDocs/
4) V mapi
Maemo, ki je v
/home/opt/sygic/Drive/ (pazi, ne v tisti v ...MyDocs/Drive/!)
lahko pobrišeš vse datoteke razen
drive (se pravi vse
ini in
dat datoteke).
5) Sledi editiranje datoteke
sygic.desktop (ikona na namizju/meniju, ki ti zažene aplikacijo), ki se nahaja v
/usr/share/applications/hildon/
Če imaš wifi in se lahko s PC-jem na telefon povežeš z WinSCP pač si datoteko preneseš na namizje, jo odpreš z WordPadom ali Notepadom in narediš sledečo spremembo, vrstico
Exec=/opt/sygic/Drive/Maemo/drive
spremeniš v
Exec=/opt/sygic/Drive/Maemo/drive -cwd=/home/user/MyDocs/Drive/Maemo.
Če pa wifi-ja nimaš, pa moraš imeti nameščen
Leafpad in iti v Xterminal ter tam izvesti sledeče ukaze:
root
cd ..
leafpad /usr/share/applications/hildon/sygic.desktop
Datoteko spremeniš in shraniš ter zapreš Xterminal.
6) Naslednji korak je opredelitev nove lokacije map Res in Maps, ki sta bili premaknjeni v MyDocs.
Potrebno je editirati datoteko
settings.ini, ki se nahaja v
/home/user/MyDocs/Drive/Maemo/
Spet, če imaš WinSCP, si datoteko preneseš na komp in tam editiraš ter jo nazaj kopiraš, drugače pa "here we go again" z Xterminalom:
root
cd ..
leafpad /home/user/MyDocs/Drive/Maemo/settings.ini
V datoteki moraš iti na vrstici ResurcePath in MapPath, ki morata biti zapisani tako:
ResourcePath=/../../Res
MapPath=/../../Maps
Sedaj naj bi navigacija delala s kartami v MyDocs, kjer je obilo prostora. Ne garantiram, a če bo kdo poizkusil in bo tudi zares delalo naj mi javi. Prav tako, če je kak korak navodila zgrešen.
Mape lahko s telefonom premikate in kopirate iz zaščitenega dela tako, da si recimo namestite
GPE File Manager, katerega zaženete iz Xterminala na sledeč način:
root
gpe-filemanager
Pa pazite kaj počnete z njim, ker če kaj vitalnega zbrišete boste morali ponovno flešati telefon. Zato pred tem naredite
backup sistema, ki si ga prenesite na komp, pa ne bo nobene tragedije.