N900

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Če te locira momentalno, je sigurno uporabljen A-GPS (assisted), katerega si imel očitno na N95 onemogočenega. To je s pomočjo triangulacije, kar pa je netočno. Točno te potem GPS sateliti pozicionirajo. Vsaj mene točno pozicionira. Uporabljam Sygic in je super. Nikoli me še ni pustil na cedilu. Za ovi maps se da tudi na N900 prenesti mape za offline delovanje. Samo je treba biti malo iznajdljiv.

PS: navit na 1150MHZ, polnjenje v avtu, sonce skoz šajbo na polno, navigacija (obremenjuje procesor), bluetooth = tako vroč telefon da brezveze
smile-1.gif
ampak zdrži pa tudi vse (tok*tok) hehe

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Malce off ampak vseeno. Ti ne priporočam, da telefon izpostavljaš daljši takšni obremenitvi. Za primer ti povem, da smo med roadtripom po Romuniji v parih dneh skurili HTC Tytna II (pa vejrami, je telefon izredno kvalitetno narejen)..je bil na isto foro priklopljen pa po 16 ur, več dni konstantno delal na polno, no kar naenkrat je lastnik ugotovil, da telefon praktično ne deluje (telefon kot funkcija). Ga je nesel na servis in so mu lepo pokazali kako se je skuril gsm modul
crazy1.gif
Vglavnem, telefoni že zdrižijo marsikaj ampak vsemogočni pa niso. In tako navit procesor pa polno obremenjen na soncu (torej na cca 40-50 stopin, če upoštevaš kako se plastika segreje)...kaj pa vem, jaz bi ga malce ohladil, vsaj delovni takt procesorja si močno znižaj, sej za navigacijo imaš 400Mhz preveč :D

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Auč. In seveda potem garancija ni veljala ne? Si mi pa dal misliti
smile-1.gif
Hvala za nasvet. Ja, drugič bom definitivno nekaj naredil glede tega, vsaj baterije ne bol polnil medtem, ampak menjal z rezervno.

Ampak navigacija drugače rabi ogromno procesorske moči, definitivno pa ne 1150
smile-1.gif
)

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.187
755
113
EU
Če misliš CPU-ja, potem na žalost ne moremo vedeti, ker v telefonu ni senzorja tam, je pa mislim da senzor pri bateriji, samo se ne moreš zanašati na temperaturo baterije.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, pri bateriji je, pa še en nekje na plošči. Jaz imam kar oba nastavljena, tako da za orientacijo bosta kar v redu.

Ukazni vrstici pa sta:

Citat:
echo `cat /sys/devices/platform/omap34xx_temp/temp1_input` °C
echo `cat /sys/class/power_supply/bq27200-0/temp` °C

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ja takrat še nisem vedel za te senzorje, tako da nimam pojma. Ampak lahko samo rečem da si telefon kar težko prijel v roko...

Samo še to tsunami, vidim da imaš te widgete queen beacon. Kako narediš da ti checksum dela? Pač sem delal svoje skripte, pa mi je vedno drkal cheksum.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Ja takrat še nisem vedel za te senzorje, tako da nimam pojma. Ampak lahko samo rečem da si telefon kar težko prijel v roko...

Samo še to tsunami, vidim da imaš te widgete queen beacon. Kako narediš da ti checksum dela? Pač sem delal svoje skripte, pa mi je vedno drkal cheksum.

Malce sem preveril kako je s temi senzorji in nisem našel nič pametnega, tako da sedaj več nisem ziher ali gre za drugi senzor ali pa celo za isti, ki je drugače odčitan. Vse je možno, pač to, da je drugi, je zgolj moja domneva na podlagi imena (omap34xx_temp).

Pri kreiranju svojih Queen BeeCon widgetov pa nisem uporabljal tujih skript, ampak sem se lotil kar mukotrpnega ročnega dela. Kot praviš sam, pri spreminjaju parametrov iz tujih skript je problem, da se v tem primeru spremeni tudi njihov checksum, ki bi ga moral nanovo izračunati. Kako se to stori, nimam pojma, ker je moje računalniško znanje dokaj omejeno. Lahko stvar zaobideš tako, da si najprej shraniš nespremenjeno skripto v novi widget in ga greš potem urejat.

Tukaj pa imaš mojo za nadzor temperature, ki osvežuje widget le ob kliku nanj:

Citat:
[queen-beecon-header]
version=1.000000
checksum=1093386
[queen-beecon-exported-instance]
widgetType=1
operationalStatus=0
hideCanvas=false
snippetBgRGB=0
beecon_lt0_ImgZoom=0
beecon_lt0_BgRGB=2
beecon_lt0_ImgFilename=queen-beecon-syserr.png
beecon_eq0_ImgZoom=0
beecon_eq0_BgRGB=3
beecon_eq0_ImgFilename=queen-beecon-appok.png
beecon_eq1_ImgZoom=0
beecon_eq1_BgRGB=4
beecon_eq1_ImgFilename=queen-beecon-appwrn.png
beecon_ge2_ImgZoom=0
beecon_ge2_BgRGB=5
beecon_ge2_ImgFilename=queen-beecon-apperr.png
beecon_idxge2_ImgZoom=0
beecon_idxge2_BgRGB=11
beecon_idxge2_ImgFilename=queen-beecon-index.png
widWidth=110
widHeight=70
instanceTitle=temp
instanceCmd=echo `cat /sys/devices/platform/omap34xx_temp/temp1_input` °C\necho `cat /sys/class/power_supply/bq27200-0/temp` °C
cmdImgFilename=queen-beecon.png
cmdImgZoom=0
cmdFgRGB=1
cmdVisibilityPosition=2
cmdImgVisibilityPosition=0
cmdJustify=0
cmdFontName=3
cmdFontSize=12
resImgFilename=queen-beecon-resimg.png
resImgZoom=0
resFgRGB=1
resVisibilityPosition=8
resImgVisibilityPosition=0
resJustify=0
resFontName=2
resFontSize=16
updOnStartup=false
updOnClick=true
updOnDesktop=false
delayIndex=0
updNeworkPolicy=0

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ma ne jaz se hočem to naučit sam, ker bi rad nadomestil vse DCEW widgete, ki povzročajo da mi desktop zmrzne.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
ItaK džabest štiri evre dražji
Kot smo zapisali, bo po novem naročnina znašala 19 evrov. Naročniki bodo lahko še vedno opravili tisoč minut pogovorov v lastnem omrežju, dvesto minut v druga omrežja, poslali tisoč kratkih sporočil, po novem pa bodo lahko prenesli desetkrat manj podatkov – namesto en gigabajt le sto megabajtov.

Spremembe (stara ponudba → nova ponudba):
Naročnina: 15 evrov → 19 evrov
Prenos podatkov: 1 gigabajt → 100 megabajtov

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
A ima mogoče kdo CSV datoteko radarjev po sloveniji, da bi jo importal v Roadrunnerja, da vidim kako zadeva lavfa
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Je še komu po zadnjem updatu prenehal delovati battery widget? Enostavno ga ne morem dodati na namizje, pod ostalimi widgeti tudi ni skrit. Sem poskusil tudi z reinstallom, pa je isto...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne uporabljam tega widgeta, vendar določene aplikacije z novim firmwarom ne delajo in jih morajo razvijalci posodobiti.

@Bandit
Ko je prišla N900 ven se je že razvijal Maemo 6, katerega je Nokia nato opustila in v navezi z Intelom začela z MeeGom, ki pa ne bo namenjen samo telefonom. V bistvu, če prav zastopim, je MeeGo odptokoden in si ga ne lastita niti Nokia, niti Intel, ampak nastaja pod okriljem neprofitne Linux Fundacije. Eden od povodov za razvoj MeeGa je menda tudi nezadostna podpora Windowsov 7 Intelovim procesorjem Atom.

S pravi MeeGo bo svoboden operacijski sistem brez velikih bratov (Appla, Googla in Microsofta), ki si zelo želijo globoko zazreti "pod našo kožo", da bi nam lahko potem prali možgane. Da je pranje že na delu, pa lahko vidiš po nekaterih komentarjih v drugih temah.
bonk.gif

MeeGo bo tudi podpiral Flash 10.1, kar odpira možnost, da ga "hekerji" prinesejo tudi v Maemo, če že ne bo to prej storila sama Nokia.

Nazadnje urejeno: