N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sinoči sem flešal telefon z novim FW. Pred tem se naredil backup z aplikacijo na telefonu. Restore je šel brez težav. Modificirno jedno dela (se pravi tudi navijanje). Kakor berem se PR 1.3 splača, čeprav ni prinesel revolucije, je pa veliko popravkom. Vidim recimo mogoče zumiranje vsebine sporočila v elektronski pošti. Navigacija ima gumb za preracunavanje poti, če zapeljemo s trase, FM oddajnik naj bi menda ibolj cisto oddajal itd.
Zdej pa se moram še dodati šumnike fizični tipkovnici in reboot opcijo v meniju pa bo zopet skoraj vse tako kot je bilo.
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, smo.
smile-1.gif
Res novo pa je to (približno en teden). Da nekateri že veselo špilajo igre za PalmPre (WebOS). Namestiti je treba aplikacijo preenv in potem vsebino IPK datotek prenesti na N900.

En hitri vodič, ki sem ga zasledil na netu. Nisem pa ga sprobal.

Prvo kar morate narediti je namestitev preenv in libgles1-sgx-img
Koda:
sudo gainroot
apt-get update
apt-get install preenv
apt-get install libgles1-sgx-img

Nato, če si lastite IPK datoteko aplikacije/igre jo:
1. Odprete z ZIP-o (meni je ljubši zastonjski 7-ZIP) in se "sprehodite" do mape applications.
2. Kopirate/prenesete vsebino podmape, ki je v applications nekam.
3. Na telefonu v mapi /home/user/ ustvarite mapo applications.
4. Prenesete vsebino iz kompa v to mapo na N900.
5. Zaženete igro/aplikacijo iz x-terminala ali ikone, ki jo ustvarite v meniju.

Zagon iz terminala:
Koda:
root
cd /home/user/applications/kopirana_mapa
chmod +xrw "ime_zagonske_datoteke"     <--  to je potrebno narediti samo enkrat, če sem prav razumel navodilo
preenv "ime_zagonske_datoteke"

Zagon z ikono, oziroma kreiranje ikone v meniju telefona:
Koda:
root
cd /home/user/applications/kopirana_mapa
chmod +xrw "ime_zagonske_datoteke"
preenv
desktopgen appinfo.json

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Še nekaj, lahko ne bo mogoč zagon igre, ker ne boste imeli polnega dostopa do kopirane mape in ji bo potrebno spremeniti atribute.

Kot root uporabnik izvršite vmes še ukaz:

Koda:
chmod 777 applications/kopirana_mapa

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Samo, da vas obvestim, da datoteka za fizično tipkovnico ima isto Hash vrednost v PR1.2 in PR1.3, tako če želite šumnike pod Z,X,C tipkami (in ostale modifikacije), komot uporabite modificirano datoteko na tukaj.

Še video vodiči za PalmOS igre, ki se malce razlikujejo od tistega kar sem objavil v predhodnem postu. Ne glede na prvi video se priporoča ohranitev stukture in imen poddirektorijev kot so sicer v sami IPK datoteki. Se pravi, mapa igre naj bi se kopirala v /home/user/applications/.
Drugi video pa prikazuje nameščanje z nfsu-installerjem, o katerem lahko izveste več tukaj.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kje se da pa same igre dobit?
smile-1.gif

Aja pa še to me zanima, če je kdo že probal dual boot z Meegom?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Kje se da pa same igre dobit?
smile-1.gif

Aja pa še to me zanima, če je kdo že probal dual boot z Meegom?

Mogoče se mihapodb oglasi s kako informacijo, kje kupuje igre. On vedno zvrta kako poceni varianto.
grin1.gif

MeeGa nisem poizkušal, bom enkrat ko si nabavim večjo in hitrejšo spominsko, pa bom hkrati dal se kak sistem gor (Android, Ubuntu).

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Iger pa nikoli ne igram na mobitelu, tako da o tem nimam nobene povezave za poceni verzije :p

Drugač pa če kdo ve ime aplikacije, s katero ti telefon meri razdaljo s pomočjo kamere? Vem da obstaja, vendar ga ne najdem

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
mah igric tudi jaz ne igram ampak necak me vsakic sprasuje ce mam ze kaksno igrco gor tako da bi mi kdaj prov prislo
smile-1.gif

drugace pa glede te aplikacije ki izmeri razdaljo, sem jo zadnjic zasledil na iphoonu, mislim da je celo omenjena v tisti temi na alterju.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.251
780
113
EU
Odlično! Komaj čakam
zmaga.gif

Jaz pa sem se končno opogumil in nadgradil telefon na PR1.3
redface-1.gif

Se bom malo razpisal; morda komu prav pride
wink-1.gif

Torej na mojem telefonu je bilo premalo spomina na rootfs (ni se mi ga dalo sprostiti za nekaj MB) in zato mi ga ni hotelo posodobiti preko app managerja in me je opozorilo napotilo na PC Suite (brez seveda, da bi mi povedalo, zakaj ni mogoče nadgraditi telefona
10.gif

Logično sem ga moral prebliskat/zafleširat sam
rolleyes-1.gif
kar je potekalo brez težav (prej sem seveda naredil backup podatkov -> tisti na telefonu; sicer tudi preko PC Suite, ampak je ta "telefonski" bolj važen ker si shrani tudi seznam aplikacij).

Na takšen način imaš na začetku na prvi pogled katastrofo na telefonu praktično brez vseh aplikacij, ki si jih prej namestil
13.gif

... sedaj me pa čaka dolgoročne preverjanje vseh namestitev in morebitnega zagona kakšnih aplikacij, ki bi morale teči v ozadju pa ne ipd. sicer pa telefon deluje
cheer.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Odlično! Komaj čakam
zmaga.gif

Jaz pa sem se končno opogumil in nadgradil telefon na PR1.3
redface-1.gif

Se bom malo razpisal; morda komu prav pride
wink-1.gif

Torej na mojem telefonu je bilo premalo spomina na rootfs (ni se mi ga dalo sprostiti za nekaj MB) in zato mi ga ni hotelo posodobiti preko app managerja in me je opozorilo napotilo na PC Suite (brez seveda, da bi mi povedalo, zakaj ni mogoče nadgraditi telefona
10.gif

Logično sem ga moral prebliskat/zafleširat sam
rolleyes-1.gif
kar je potekalo brez težav (prej sem seveda naredil backup podatkov -> tisti na telefonu; sicer tudi preko PC Suite, ampak je ta "telefonski" bolj važen ker si shrani tudi seznam aplikacij).

Na takšen način imaš na začetku na prvi pogled katastrofo na telefonu praktično brez vseh aplikacij, ki si jih prej namestil
13.gif

... sedaj me pa čaka dolgoročne preverjanje vseh namestitev in morebitnega zagona kakšnih aplikacij, ki bi morale teči v ozadju pa ne ipd. sicer pa telefon deluje
cheer.gif

Jaz sem prvo deativiral vse nepotrebne kataloge in potem počasi odstranjeval programe. In ker pametni berejo sem pobrskal na TMO in ugotovil da je za neuspeh pri OTA posodabljanju dovolj kakšna napaka pri knjižnicah oz. ena od aplikacij. In pri poskusu namestitve OTA lahko celo vidiš katera. Nato samo v terminalu odstraniš problematično zadevo in nadgradnja deluje.
Več na TMO.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Hostmode pri meni že laufa.
smile-1.gif
Sicer ni še vse tako kot bi moralo, kar je za pričakovati, glede na to, da je stvar v beta fazi.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.251
780
113
EU
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Jaz sem prvo deativiral vse nepotrebne kataloge in potem počasi odstranjeval programe. In ker pametni berejo sem pobrskal na TMO in ugotovil da je za neuspeh pri OTA posodabljanju dovolj kakšna napaka pri knjižnicah oz. ena od aplikacij. In pri poskusu namestitve OTA lahko celo vidiš katera. Nato samo v terminalu odstraniš problematično zadevo in nadgradnja deluje.
Več na TMO.

... sem si seveda prebral to na wikiju, samo ko sem sprostil le nekaj malo prostora, se mi res ni dalo še zgubljati cajta in sem preprosto lepo namestil vse na novo. Itak imam rajši "clean" verzijo + backup
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
tsunami ravno berem po netu da je host mode prišel za množice
smile-1.gif
Povej mi kje si kupil ženski-ženski USB?

Pa kako je s power kernelom? Lahko menjaš med usb kernelom in power-kernelom kar iz sistema? In kako?
smile-1.gif

Ker manj kot 1,15GHz je meni mukotrpno :p

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
tsunami ravno berem po netu da je host mode prišel za množice
smile-1.gif
Povej mi kje si kupil ženski-ženski USB?

Pa kako je s power kernelom? Lahko menjaš med usb kernelom in power-kernelom kar iz sistema? In kako?
smile-1.gif

Ker manj kot 1,15GHz je meni mukotrpno :p

Ja, dela s power jedrom. Tukaj si potegni potrebne datoteke. Namesti si z:

Koda:
dpkg -i kernel-power_2.6.28-maemo40_armel.deb kernel-power-modules_2.6.28-maemo40_armel.deb kernel-power-flasher_2.6.28-maemo40_armel.deb hostmode-gui_0.2-2_armel.deb

Adapter sem kupil v Conradu.
Priznam, da je grd in mogoče malce predrag
smile-1.gif
.
974822_LB_00_FB.EPS_250.jpg

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Aja se da obdržati power-kernel? Ker sem prebral tole:
Important Note: H-E-N requires kernel patches and it REPLACES the kernel on your device with a PR1.3-based patched one. If you use e.g. the Power Kernel for overclocking, it will be REPLACED, which means that you won't be able to overclock your N900 while using H-E-N, at least until PR1.3-based Power Kernel is released.

Adapter je pa res svinsko drag, da pa ga čakam iz dealextreme 1 mesec se mi pa tudi ne da
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V mojem prehodnem postu je link (pod besedo Tukaj) do tega kar bi želel imeti. Če vse tiste datoteke namestiš z zgornjim ukazom boš imel power-kernel + hostmode. Bi ti pa svetoval, da še malce počakaš z nameščanjem, ker bodo paketi (datoteke) posodobljeni.

Pa še mal paše za oči.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Na kakšen način pa posodabljaš potem, ko to ne bo program in se ne bo updejtalo preko app managerja?

Ročno? Na kakšen način?