N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Pač napišem tako, da tudi tisti, ki se prvič srečajo s telefonom, vedo kako in kaj. Drugače, glede prepoznave naprav je stvar nekje 75%. Ne vem, če je kaj za to kriv adapter ali ne. Mi pa z jedrom 44 in hen-om 0.2-3 lahko mount-am vse spominske v čitalcu, kar mi ni ratalo s tisto prvo modifikacijo jedra in hen-om 0.2-2.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
No, končno delajo vsi moji USB ključi, tudi 16GB Patriot X-porter XT RAGE, ki mi ga do sedaj nikakor ni hotelo zaznati. Dela tudi 160 GB ATA zunanji disk, ki ga tudi do sedaj ni zaznalo. Oba sem sicer moral ročno mount-ati in za disk je bilo potrebno tudi nekaj več matranja. Sem pa večkrat "ponovil vajo" z obema in vsakič mi ju je uspelo zaznati. Z diska sem tudi zagnal testni divx s podnapisi (srt) in je špilalo brez težav.

Dobitna kombinacija je power kernel 45 in h-e-n 0.2-4. Sedaj lahko rečem, da mi dela vse kar sem priklopil (100%). Tudi ni več resetiranja telefona.
zmaga.gif

Prav tako lahko z gotovostjo trdim, da adapter opravlja svojo nalogo tako kot mora.

Kaj je na vrsti naslednje, peka DVD-jev!?
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

PeternelG

Pripravnik
3. nov 2010
158
0
16
37
ŽIRI
No dons sm si dokupu še dve zaščitni folji in pa še eno originalno baterijo. Zdej me pa sledeče zanima. Namen sem imel delati tko, obe bateriji spraznit do konca in potem na novo nafilat. Ampak to je precej dela in spet mobitel razstavljat. A je kakšna druga rešitev?

Drugi teden še dokupim originalni polnilnik za telefon, ker zdaj imam navaden polnilnik in en "podaljšek", da lahko polnim telefon.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne vidim drugega načina kako bi uporabil drugo baterijo kot, da ju zamenjaš. Imaš pa razne prenosne USB polnilce, kar bi bila mogoče boljša varianta kot dodatna baterija. V tem primeru ti ni treba ugašati in odpirati telefona. Pa nabavi si avtopolnilec, mislim, da je original pod 10 € (nujen sploh za navigacijo).

Sedaj mi telefon z h-e-n 0.2-8 prepozna vse vstavljene spominske kartice v čitalec, prav tako je sedaj možno s File managerjem iz telefona prenašati datoteke na kartice. Prej je bilo možno samo obratno zaradi težav s privilegiji, je pa datoteke lahko prenašal FileBox.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Aaaaa meni pa ni uspelo mountati kar dveh USBjev.

Bom danes doma še poskusil z dvema drugima USBjema...

Napajanje imata, ampak mounta pa ju ne. Ročno nisem poskusil zaradi pomanjkanja časa.

Ko pritisnem mount mi kako minuto nabije 100% CPU ampak ne pokaže pa ju ne v file managerju. Upam da z v45 in hen 0.2.8 bo delovalo danes zvečer
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, kakšni USB-ji radi zezajo. En tak je pri meni 512MB s Siolovim logotipom. Pri tem moram kar parkrat pritisniti na Enumerate pa Mount, da se mu prižge lučka, šele potem ga je možno mount-ati iz x-terminala. To je en čudak.
10.gif

Drugače, ko pritisneš Enumerate, če je vse OK, vidiš ali je nova naprav na voljo z ukazom:

Koda:
cat /proc/partitions

To ti izpiše vse pogone, ki so na voljo (že aktivni ali ne). Če ti bo USB pogon zaznalo, boš moral imeti "sda", lahko je poleg tega še prepoznana particija (sda1). Če pa imaš čitalec boš videl več pogonov in particij (sdb, sdb1 itd.).

Tipka "Mount" menda mount-a particijo "sda1". Meni ta Siolov ključek prepozna le kot "sda", se pravi brez particije (sda1), najbrž zato imam z njim problem.

Sicer pa, kot sem že omenil, za določene muhaste naprave je potrebno večkrat malo poklikati vse tipke. Pa še to, priporočljivo je, da napravo najprej povežeš s telefonom, šele nato zaženeš h-e-n.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
No saj to me je zanimalo kakšen je vrstni red. Komaj čakam da pridem domov in probam s svojimi USBji
smile-1.gif

PeternelG

Pripravnik
3. nov 2010
158
0
16
37
ŽIRI
Imam samo jaz težave z povezavo Wifi? Ko se povežem z Wifijem in nato odprem Web Browser včasih traja tudi do 2 minuti da mi poveže ali pa sploh ne. kakšna rešitev?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
N900 & Tušmobilov IPv6

Kako in kaj sem našel informacije tukaj.

Storitev omogočite, da z SMS-om pošljete ključno besedo IPV6 start na številko 7070, izklopite pa jo s ključno besedo IPV6 stop. Po besedah DreamDesigna bo storitev brezplačna do konca januarja 2011.

Prva stvar, ki jo morate storiti je, da v Micro-B brskalniku omogočite IPv6 DNS (Opera Mobile ima to že omogočeno), druga pa, da si namestite power kernel, ker uradno jedro naj ne bi podpiralo IPv6 protokola.

1. Zaženete brskalnik in v naslovni vrstico vpišete about:config ter pritisnete na tipko Enter. Prikazalo se vam bo opozorilo, kjer kliknete na gumb "I'II be careful, I promise!".

2. V vrstico "Filter" vpišite disableipv6, kar vam bo sfiltriralo zadetke le na vrstico network.dns.disableIPv6. Kliknite nanjo, da se označi in nato pritisnite tipko enter, da spremenite vrednost Value iz true v false. Zaprite brskalnik.

3. Prenesite datoteki 00_enable_apn_ipv6 (klik) na telefon. Predlagam, da ju s povezav potegnete kar s telefonom in shranite v "Nokia N900/" (to je v bistvu MyDocs). Datoteki že vsebujeta podatke za Tušmobil IPv6.

4. Poskrbite, da niste s telefonom povezani z internetom prek operaterja (2G/3G). Odprite X-terminal in zaženite sledeče ukaze:
Koda:
sudo gainroot
cd MyDocs
cp 00_disable_apn_ipv6 /etc/network/if-down.d
cp 00_enable_apn_ipv /etc/network/if-up.d
chmod ugo+x /etc/network/if-up.d/00_enable_apn_ipv6
chmod ugo+x /etc/network/if-down.d/00_disable_apn_ipv6

5. Vzpostavite internetno povezavo prek operaterja. Priporočljivo je sicer, da telefon predhodno resetirate, a ni obvezno. Če je vse v redu, boste v tuškabini videli, da ste povezani preko IPv6.

V koliko bi kasneje želeli izklopiti možnost IPv6 povezovanja, je potrebno obe datoteki izbrisati iz telefona.
Koda:
sudo gainroot
cd MyDocs
rm /etc/network/if-up.d/00_enable_apn_ipv6
rm /etc/network/if-down.d/00_disable_apn_ipv6

screenshot2010111319545.png

Nazadnje urejeno:

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Ja meni je bila zelo všeč tale n900. Vendar pa me je zmotilo tole da se neda kompletnega telefona uporabljat v pokončnem načinu.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Več ali manj se vse da uporabljati v pokončnem načinu razen namizja in virtualne tipkovnice za pisanje SMS-ov (v privzeti aplikaciji). S kombinacijo tipk Ctrl+Shift+R se se lahko aktivira rotacija za vsako aplikacijo posebej, če tega že ni v njenih nastavitvah. Samo odpremo aplikacijo in pritisnemo te tipke, pa imamo samodejno rotacijo. Je pa tako, da ko se navadiš na ležeč način, ti je potem čisto vseeno. Sam uporabljam vse v ležečem. Za primer sem v prehodnem postu prilepil screenshot za IPv6 v pokončnem položaju brskalnika, drugače pa imam pri brskalniku izklopljen rotacijo. N900 priporočam tistim, ki bi bili radi malce drugačni od tega kar se danes na veliko propagira. Ne priporočam pa ga takim, ki recimo na svojem PC-ju ne znajo namestiti niti gonilnikov za svoj tiskalnik.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
No, pa ne morem, da se ne pohvalim, da sem danes z USB-jem priklopil Nokio N95 na N900. Na N95 sem izbral način povezave "Prenos podatkov" in z N900 prišel na spominsko kartico od N95. Medtem ko "PC Suite" način ni deloval.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Hehe, meni pa Voyager GT noče in noče mountat. Je pa NTFS...

2 druga ključka pa mi je prepoznalo, samo dostikrat moram večkrat pritisniti "mount"

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
NTFS boš moral ročno mountati v x-terminalu. Potem, ko pritisneš na Enumerate, poglej z "cat /proc/partitions", če ti poikaže, da je prisoten. Če imaš ledico na ključku pa še bolje, ker ko se ta prižge pomeni, da ga je telefon zaznal. Potem zaženi naslednji ukaz v x-terminalu:
Koda:
mount -t ntfs /dev/sda1 /media/flash

Če ti ta ukaz ne bo priklopil ključka, se ti bo izpisalo. Če pa ti ga bo, te bo samo vrglo v naslednjo vrstico. Potem preveri ali lahko do njega dostopaš v File managerju, če ne, poizkusi Filebox s katerim pojdi v direktorij "/media/flash/".

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Očitno se tudi Ericsson spogleduje z MeeGom. Obetavno! Posnetek z YouTube izpred 3 dni.

Prav tako se je MeeGo pridružil AMD. Stvar postaja vse bolj resna.

Schlaeger went on to say that AMD believes MeeGo is the right way of doing things, and that he was amazed at the potential ever since he saw the N800. AMD will be investing engineering resources to aid the development of MeeGo going forward.

Nazadnje urejeno: