Kuhalne plošče: steklokeramična-indukcijska

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Super ti kar stoj, samo kaj če bi ti in ostali plinaši, kateri nisete bili vprašai za mnenje, kot je že iz naslova razvidno, šli svinjat v svojo temo?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
O veliki faktor je cena.. razen če te tolk žulji denar pa ni važno kolk daš za štedilnik al pol za porabo eletrike
evil.gif

Pač me zanima kolk se je vam položnica za eletriko povišala.. Če pa je to problem odgovorit pol ok..
wink-1.gif
Ne se smešit.... Jeklenka plina premore cca. 125kwh shranjene energije. Stane 20€ S tem da gre pri kuhanju na plin kar nekaj toplote mimo piskrov.
Koliko stane 125kwh elektrike?
Da ti odgovorim na vprašanje: poraba elektrike ni šla blazno gor, mogoče 5€ na mesec.

Ja v idealnih pogojih res dobiš tolk iz jeklenke plina, drugače dobiš ven lohk tud kaj manj. Tole okol stroškov in da je elektrika draka je itak traparija, ker je strošek oziroma razlika precej majhna.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Super ti kar stoj, samo kaj če bi ti in ostali plinaši, kateri nisete bili vprašai za mnenje, kot je že iz naslova razvidno, šli svinjat v svojo temo?
Sem lepo odgovoril s prvim postom, pol so pa induktaši začel drezat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Praviš da ne moreš tako ponve segret? ne se hecat, pa kje je tebi logika.... Imaš veliko zmoto!
Zrezku je vseeno kje je, pomembna je samo temperatura plate in čas pečenja!

PS: je to dokaz ja, da indukcija hitreje in močneje segreva kot plin.

Zakaj že v profi kuhinjah ni indukcije? Že bi bila tako superiorna sem ziher, da bi bla v profi kuhinjah. pa je ni.

Še najboljš ima tale, ki ima kombnacijo, je povedal čist lepo pošteno. Ti pa sereš.
Pa ker maš tok rad YT filmčke vo ti enga:
https://www.youtube.com/watch?v=iHRkNo60rBw

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
So že, vedno več kuharjev jih uporablja. Pa tudi v prestižnih šolah kuhanja jih že uporabljajo.
Gre predvsem za trpežnost stekla kot takega in to da ne moreš vseh posod uporabljati (vok je sploh problematičen če nimaš posebne idukcija na kateri lahko pa spet samo vok uporabiš in nič z ravnim dnom). Ne pa zaradi tvoje zgrešene teorije o vročini posode.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Zakaj že v profi kuhinjah ni indukcije? Že bi bila tako superiorna sem ziher, da bi bla v profi kuhinjah. pa je ni.

Sicer se je brezveze mesat... ker je tezko primerjat profesionalno kuhinjo z domaco ... Ampak vseeno... sem skoraj preprican, da se tudi v kaksni proflesionalni kuhinji najde indukcija ... Recimo tukaj >> http://bs-adria.si/dokumenti/AZE%202015%20sloSL.pdf imajo celo v prpgoramu indukcijske plosce za profi kuhinje ...

skitched-20180126-142541.jpg

Ampak tale tema govori o plosci za gospodinjstvo... ne o profesionalnih kuhinjah ....

Pa recimo se se najde:

http://www.sp-pro.si/sl/kategorija/kuhinjska-oprema/kuhinjska-oprema-indukcijski-kuhalniki/

https://www.webstaurantstore.com/15055/countertop-induction-ranges-and-induction-cookers.html

Pa se tole je Google nasel spotoma
smile-1.gif
>> https://www.snappychef.co.za/articles/industrial-induction-stoves/

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Ma o tem kar pišeš v drugi vrstici jest govorim že ves čas. Z litoželezno ponvijo k ma par kil moraš bit verjetno na indukciji precej nežen. In ja, verjetno ni kake razlike v vročini, če imaš orenk plato.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Tale tema govori o indukciji vs steklokeramiki, nadaljevala se je pa pol plin vs indukcija, ker je bla steklokeramika izločena v trenutku.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Niti ne, razen če si pič.ka in ti ponev pade ker je pretežka.
Evo, da bom kalba jezil mu bom nalašč video iz yt dal hahaha (profi zagovarja indukcijo):
https://www.youtube.com/watch?v=7p6buePWKlI

Sem videl tale filmček že nekaj časa nazaj. Gordon recimo je v živo odgovoril, da ima rad kombinacijo. Spet lohk najdeš profi chefa k bo zagovarjal plin. Vse je v selekciji filmčkov. In mene ne jeziš, več kot očitno pa jest tebe.
smile-1.gif
Pa da te še pomirim, ko je moj kolega delal kuhinjo in me spraševal kaj naj da notri, sva na konc prišla do indukcije, tko da ni za bat, da bi jest koga zavedel. Pač je dečko kupoval vso posodo na novo, kuhanje mu ni neko veselje, pač se skuha da se je in to je to. Tukaj seveda ni dileme, tud moja tetka ne da indukcijske plate ven. Men pa pač ne sede.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Bova pr teb probala. Prnesem ponev, pa če steak rata, se posipam s pepelom. Zmenen?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.560
6.646
113
pri taščici
Ksz Strosek elektrike vkljucno z uoorabo klime preko poletja je bil med 30 in 35 evrov. Kje si ti nasel 18 evrov na indukciji......

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.199
845
113
mislim, da je bilo govora o 16 EUR več zaradi kuhanja na indukciji?
če vzamemo neko grobo oceno, da stane 1kWh 0,10 EUR, dobimo 160kWh. Če bi mu indukcija porabila 2kW, bi to torej zneslo 80 ur delovanja na mesec oziroma več kot 2,66 ure na dan. ker so zgornje predpostavke konzervativne, bi moral vsak dan kuhati vsaj 3 ure na polno na indukciji, da bi nabral toliko stroška z elektriko...

MTB75

Fizikalc
13. maj 2012
365
25
28
Mater ste navalili. Huje kot pri avtomobilih.
Zdaj pa hitro dvignit roke gor, kdo od vas več kot 1x na teden kaj na šporhetu naredi. Jajca na oko, kava in mleko izključeni!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.560
6.646
113
pri taščici
človek naklada o strošku elektrike 18 evrov na indukciji. Razen če dela v menzi. kjer pa smo že ugotovili da so na plinu.
z 180 kwh toplote mora zavreti 2m3 vode na štedilniku, oziroma 70 litrov na dan. (računano preko palca, upam da se nisem kje zmotil v decimalki)

Koliko vode običajno gospodinstvo skuha na stedilniku dnevno? 70 litrov?
Še 7 litrov ne, kaj šele 70.
Ajd pa predvidevamo da se pol energije porabi za vzdrževanje vretja vode. To je še vedno 35litrov dnevno.