Kuhalne plošče: steklokeramična-indukcijska

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.504
1.093
113
@avtor teme: Za nakup indukcije poglej čez mejo v AT, in boš krepko prišparal.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
O veliki faktor je cena.. razen če te tolk žulji denar pa ni važno kolk daš za štedilnik al pol za porabo eletrike
evil.gif

Pač me zanima kolk se je vam položnica za eletriko povišala.. Če pa je to problem odgovorit pol ok..
wink-1.gif

Ne se smešit.... Jeklenka plina premore cca. 125kwh shranjene energije. Stane 20€ S tem da gre pri kuhanju na plin kar nekaj toplote mimo piskrov.
Koliko stane 125kwh elektrike?
Da ti odgovorim na vprašanje: poraba elektrike ni šla blazno gor, mogoče 5€ na mesec.

Ti pa meni odgovori keri štedilnik na eletriko dela ko ni eletrike? A maš plin..

Ti bom jaz odgovoril noben štedilnik.. Če maš plin si zmagal če ga nimaš si ga popušil in boš lačen.. Rečmo ob 23 uri zvečer če ti zmanka eletrike kaj boš a prideš iz šihta da bi si kaj skuhal ne moreš nič ni štroma pa se Je**bi..
grims-1.gif

Zame bo plin zakon dokler bom lahko si prinesel v tretji štuk jekleko od 10 Kg.. Ko pa ne bo šlo več pa bomo razmislili o eletriki..in novem štedilniku..
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
In ko ti plin zmanjka ob 11ih zvečer, boš pa kaj? Prdel v rinko? Pa saj nismo več 1950...jaz se ne spomnim kdaj mi je na zadnje elektrike zmanjkalo. Mogoče enkrat pet let nazaj ko so nekaj razkopavali in ni bilo dve tri ure, pa še to ne ob časih kosila. Če se ti pa zgodi greš pa v gostilno.

Obnašate se kot da so hude naravane katastrofe kot žledolom vsako leto točno pri vaši bajti.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
In ko ti plin zmanjka ob 11ih zvečer, boš pa kaj? Prdel v rinko? Pa saj nismo več 1950...jaz se ne spomnim kdaj mi je na zadnje elektrike zmanjkalo. Mogoče enkrat pet let nazaj ko so nekaj razkopavali in ni bilo dve tri ure, pa še to ne ob časih kosila. Če se ti pa zgodi greš pa v gostilno.

Obnašate se kot da so hude naravane katastrofe kot žledolom vsako leto točno pri vaši bajti.
aplauz.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Jaz vedno mam eno polno v rezervi..Tak da 5 minut pa maš spet plin..
cheer.gif

Ko boš izkusil teden dni brez bit pa te bom vprašal če boš enako mislil a do tiskrat srečno.. Tako sem sam razmišljal pred Januarjem 2014 a ko si enkrat brez obrneš ploščo in greš takoj v nabavo štedilnika z plinom itn..

Pač vi boste vozili svoje jaz svoje..
evil.gif

Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.560
6.646
113
pri taščici
Hvala bogu da lahko "vozimo" vsak svoje. In ja za primer "zleda" si jaz tudi lahko skuham kosilo na plinskem gorilcu zunanjega zara....
In nekdo je ze omenil. Ko si en teden brez elektrike imas tudi druge skrbi ne samo to kako bos kuhal kosilo z devetimi menuji. Marsikje ti najbrz niti plin ne bi nic pomagal, ker ne bi imel vode. Kuhanje brez vode je pa....ma kaj kuhanje, zivljenje na sploh....ko ti zmanjka zaloga pira bos pil kaj? Bos otroku tudi pivo dal za piti?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Ko pa začnete mešat jabolka in hruške skupaj pol se res nimam več kaj menit z vami..

Voda če ni pitna jo prekuhaš ali greš v trgovino in jo kupiš.. otrok nimam tko da nimam komu dat pira itn..

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Citat:

Ko ti zmanjka greš v klet po polno al pa na prvo pumpo. Če je pa apokalipsa in kuhaš na štrom greš pa v Bauhaus po kamp plinski kuhalnik in glih tko nisi lačen.
Je blo pa ob žledolomu zelo blizu, da bi bla komplet Slovenija na plinu in to zelo lep čas. Pa kuhan futer ni bil glavni problem tko da je tole itak brezveze premlevat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.560
6.646
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Ko pa začnete mešat jabolka in hruške skupaj pol se res nimam več kaj menit z vami..

Voda če ni pitna jo prekuhaš ali greš v trgovino in jo kupiš.. otrok nimam tko da nimam komu dat pira itn..

Fajn jo bos prekuhal ob suhi pipi
Prav tako bos fajnnse vozil v trgovino po zaprtih cestah. Se dobro da nisi rekel da bi paleto vode narocil prekospleta....

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Trgovino mam dobre 500 metrov stran tko da.. Za ostale trgovine pa je veliko poti da pridem do njih ne morejo bit vse zaprte ceste do njih..
bonk.gif
In ne živim na vasi ampak v mestu..

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Delajo delajo.. Ko je bil žled so trgovine delale ( res da ne prve dva dni.. A tolk zaloge pa maš doma da preživiš dva dni vsaj ).. A pač si mogel met gotovino.. A trgovine so mele argegat za silo tko ne mi z takimi neumnostmi..

Ko sem dal tako stvar čez oz.. situacijo..
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:

Ko ti zmanjka greš v klet po polno al pa na prvo pumpo. Če je pa apokalipsa in kuhaš na štrom greš pa v Bauhaus po kamp plinski kuhalnik in glih tko nisi lačen.
Je blo pa ob žledolomu zelo blizu, da bi bla komplet Slovenija na plinu in to zelo lep čas. Pa kuhan futer ni bil glavni problem tko da je tole itak brezveze premlevat.
Buče. Kakšne pol Slovenije je 250.000 ljudi? Vi ste že taki kot tisti, ki so v oddaji na Discoveryu, ki se pripravljajo na apokalipso... A to da vam pa eksplodira bomba vas pa ni tako strah kot naslednjego žledoloma ravno pri vas pred vrati? Sej možnosti so tam tam....

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
No, dragi komentatorji, iz mojega zelo enostavnega in eksplicitnega vprašanja steklokeramika-indukcija ste napravili debato malodane o pripravah na apokalipso. Mogoče bi bilo dobro, če bi moderator temo kar zaprl.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Tuki pa zdej ti bučkaš. Zadnjemu glavnemu daljnovodu ni manjkalo dosti in bi padel. Po ocenah je šlo za las, tko da..... mogoče pa misliš da je Tesli ratal in gre štrom po zraku?

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
V mojem kraju je vsako zimo možnost žleda a vse odvisno v kaki obliki in razsežnosti.. Upam da nikoli več kot je bilo leta 2014.. A na to moreš bit pripravljen.. Upam da nikoli tega ne doživiš ker vidim da ne štekaš pač furaš svoje kot ene par tukaj..
wink-1.gif

Lp.. in lep dan..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Jaz vedno mam eno polno v rezervi..Tak da 5 minut pa maš spet plin..
cheer.gif

Ko boš izkusil teden dni brez bit pa te bom vprašal če boš enako mislil a do tiskrat srečno.. Tako sem sam razmišljal pred Januarjem 2014 a ko si enkrat brez obrneš ploščo in greš takoj v nabavo štedilnika z plinom itn..

Pač vi boste vozili svoje jaz svoje..
evil.gif

Lp

Zdaj ko si enkrat v zivljenju bil brez elektrike en teden, delas iz tega neko dramo... imas tudi tavelik agregat v kleti, ce slicajno zmanjka? Sicer pa jest se da tudi brez stedilnika... in se tudi da preziveti, ce je nuja...
wink-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
A v bloku bom mel agregat ..Bravo polde..
grims-1.gif

ne delam dramo.. Sam hočem povedat po tem moreš bit pripravljen in met plin električne naprave ko ni eletrike so navadne škatle neuporabne tako tudi kuhalna plošča itn..

Nazadnje urejeno:
5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Moti me to, da ste iz zelo enostavnega vprašanja v temi napravili malodane znanstveno razpravo o pripravah na apokalipso in izlivate žolč eden na drugega, zato je iz enostavne teme nastal šmorn. To pa ni bil moj namen.