Pri čakalni dobi ne gre za klasično čakanje na poseg, ampak za zakonsko predpisano obdobje "za premislek". Torej da je zadeva res premišljena in ne na "horuk".Kar je seveda posledica tega, da smo katoliška država. Kakorkoli je letnica debilen pogoj je vseeno mnogo boljši od tega, da bi bila možnost posega prepuščena arbitrani presoji zdr. delavca (kot je npr. v Angliji).
Čakalne dobe - letos pri sosedu in pred lani pri službenem kolegu - k sreči niti slučajno nihče ne šmergla.
Če je kdo še premlad, pa naj se - ker gre vsaj pri moškem za zelo enostaven poseg - odpelje v Avstrijo, kjer starostne omejitve ni.
No, hvala lepa vsem za vaše prispevke..
Glede sterilizacije se nama obema zdi, da se za nekaj tako trajnega nebi odločila.. Nikoli ne veš, kaj ti življenje prinese ali odnese in kaj vse se lahko zgodi v prihodnosti..
...
No, saj zato sem tudi vprašal tu, če mogoče obstaja še naprimer kaka tretja rešitev... In pa seveda za osebne izkušnje s temi pripomočki...
Zakaj pa ti ne razmišljaš v tej smeri?Ni res....
Moški si lahko "odklopi" jajca.....in je reverzibilno! Tko da razmišljaj v tej smeri....ups
Moški si lahko "odklopi" jajca.....in je reverzibilno!
Jaz sem imel vazektomijo pred 2 letoma in postopek lahko samo pohvalim. Tudi po orgazmu ni sprememb, saj pride sperma iz prostate, vendar brez semenčic. Pred tem je bila žena na tabletkah, zaradi katerih je imela občasno migrene. Tako da nisem imel nobenega zadržka do operacije.Kdo pravi, da je to reverzibilno?
Kolikor berem je po tem posegu je semenovod "ad acta".
Moški si lahko "odklopi" jajca.....in je reverzibilno!
Napišita še stopnjo uspešnosti, ker ni ravno blizu 100%. Hočem samo reči, da se na to ni za zanašati. So druge, bolj zanesljive variante.Semenovode se da operativno spet združiti, vendar je operacija samoplačniška.
Najbrž preden ti odklopijo.....še daruješ v yogurt lonček ali?Napišita še stopnjo uspešnosti, ker ni ravno blizu 100%. Hočem samo reči, da se na to ni za zanašati. So druge, bolj zanesljive variante.
Če želiš. Kot sem pa že napisal, lahko vzamejo direktno, z injekcijo, svežo zalogo.Najbrž preden ti odklopijo.....še daruješ v yogurt lonček ali?
Na to se verjetno ne gre zanašati, ker se najbrž pri nas kot na vsak poseg izdatno čaka. Potem pa so še najbrž neka pravila glede starosti in tega, če otroke že imaš ali še ne. Vsaj upam in pošteno bi bilo do tistih, ki imajo težave in pomoč rabijo.Vedno ti preostane še umetna oploditev, če povratna operacija ni uspešna.
Ja, 17 let rabiš, da dobro premisliš. Ali pa greš v Avstrijo in problem rešiš kadar se ti pač zazdi. V tem primeru seveda ne boš premislil, ker rabiš skoraj dvojno polnoletno starost zato, da si res dobro premislilZato je starostna omejitev, kdaj ti naredijo sterilizacijo. Da lahko stvari dobro premisliš.