Na indukciji sem v hofer klasicni globoki ponvi spekel najbrz ze jurja palacink. Otroka pravita da so moje najboljse. Jih niti mami ne naredi takih, niti pri babici na plinu niso take. Pa obicajno je pri babici vse boljse.
Minus indukcije. Rabis mocnejse varovalke v hisi.
Ce kuhas domace mleko z veliko mocjo moras biti pazljiv, ker ti zavre z zamikom. Ko se ri mleko enkrat dvigne in ce ga takoj ne odmaknes, ti prekipi. Meni je ze nekajkrat nad koritom prekipelo. Sedaj pred zavretjem zmanjsam moc.
In ja, tudi midva sva zaradi loncev kupila 2x indukcija, 2x SK (moja prej na plinu in drveh, jaz na SK in drveh, sva pa nekaj casa imela indukcijski kuhalnik, preden sva sla v hiso). Pa sem po pol leta uveljavljal stvarno napako in menjal za 4x indukcijo, dokupil nekaj posode, staro posodo pa sva dala starsem.
In ja, indukcija je "mlacna" tudi ko uro ali dve zges na "polno" nekajkrat po 15litrov tekocine na njej.
Zaenkrat niti moja ne pogresa plina pa je prej "20“ let bila na njem ( zraven se drva).
Glede ciscenja je indukcija zakon. Razbila je pa tudi se nisva. Toktok.
Malenkonstno nihanje vrenja manj ne moti. Motil pa me je ind kuhalnik, ker na 500w ni vrelo, na jurja pa je slo vse cez. Vmes pa nobene stopnje.
Je pa na kuhalniku za 30 evrov najhitreje zavrela voda za kavo. Na kombinaciji ind/sk je rabila 20 minut ( zato stvarna napaka) na cisti indukciji pa zaradi manjse moci tudi traja malenkost dlje kot na kuhalniku. Kuhalnik je vkekel 2kw rudi ce ni bila cela plosca pokrita, plosca ne vlece deklarirane moci, ce ni cela plosca pokrita. In pri dzezvi za dva oziroma tri kave pac ni.
Se to. Najhitreje kuhas na stari emajlirani posodi.
Kaksna stara inox posoda pa ne bo delala. Pa ceprav je wmf ( lastna izkusnja)najbrz tudi amc....