Kuhalne plošče: steklokeramična-indukcijska

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Če zmanka plina greš pa kupiš kerkoli danes dobiš plin..
wink-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Kateri od vas ki vpijete...indukcijaaa.... dejansko kuha? Pa s tem ne mislim makaronov in hrenovk.
 
Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Car pravi:
A to, da imamo plin speljan po plinovodu pa nisi pomislil? Drugih prednosti pa ne bos komentiral?
Ker imajo vsi na plinovod....
Stvar je, da je to slab argument proti. Ker zelo zelo po redko zmanjka elektrika, pa še to se ti mora prav ob tistem času kuhanja zgoditi.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.608
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kateri od vas ki vpijete...indukcijaaa.... dejansko kuha? Pa s tem ne mislim makaronov in hrenovk.

aja točno, na alteerju so sami Michelinovi mojstri.
bonk.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Resno? Men se po pravici povedan na indukcijo spipa, tko da zame je plin zakon in tko bo ostalo. Pa poudarek je pa na "zame osebno". Plin deluje zelo OK, ga v profi kuhinjah ne uporabljajo kar tko ker jim je pač všeč. Sicer pa to ni tema, če je dilema zgolj steklokeramika-indukcija, pol je odgovor definitivno indukcija.
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kateri od vas ki vpijete...indukcijaaa.... dejansko kuha? Pa s tem ne mislim makaronov in hrenovk.

aja točno, na alteerju so sami Michelinovi mojstri.
bonk.gif
Ne miki, sprašujem, a dejansko kuhaš, al kuha babnica.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Recimo prikurit palačink kot se palačinke prikuri
grin1.gif
Pa enga stejka tud ne morš ravno prikurit kot se zagre, pa klasični železni wok odpade, pa...ni da ni. Ogenj je meni zakon in če bi lahko bi bil v kuhinji še vedno šporhet na drva. Da o letni kuhinji z odprtim kuriščem ne govorim.
Z eno potezo zmanšam plin in ga znova prikurim, da bi se šel še tu na dotik....kot rečeno zmeša se mi.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.486
1.590
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Resno? Men se po pravici povedan na indukcijo spipa, tko da zame je plin zakon in tko bo ostalo. Pa poudarek je pa na "zame osebno". Plin deluje zelo OK, ga v profi kuhinjah ne uporabljajo kar tko ker jim je pač všeč. Sicer pa to ni tema, če je dilema zgolj steklokeramika-indukcija, pol je odgovor definitivno indukcija.
Ravno zato imam oboje!
Moja sicer kuha večinoma na plinu, jaz pa večinoma na indukciji, čeprav z veseljem uporabljam tudi plin in pošteno povedano bi ga pogrešal, če ga ne bi imel!
 

kodzak82

Zelenc'
6. feb 2012
20
1
3
Plin maš res za kak stejk na brzino vročavročavroča ponev, se pri indukciji ne segreje tok močno, pa vok zna bit komplikacija za indukcijo, palačinke so še vseen najbolš na plin.
Če pa misliš da ti bo elektrike zmanjkal maš pa še vseen eno turistično bombo za rezervo lahko nekje. Pri plinu pa je problem da ti ga zmanjka takrat k najbolj rabiš
wink-1.gif

A maš eno za rezervo pa preklapljaš, al pa daš na indukcijo zraven.
Pa tut čist vsaka posoda ne bo prjela na indukciji.
 

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Recimo prikurit palačink kot se palačinke prikuri
grin1.gif
Pa enga stejka tud ne morš ravno prikurit kot se zagre, pa klasični železni wok odpade, pa...ni da ni. Ogenj je meni zakon in če bi lahko bi bil v kuhinji še vedno šporhet na drva. Da o letni kuhinji z odprtim kuriščem ne govorim.
Z eno potezo zmanšam plin in ga znova prikurim, da bi se šel še tu na dotik....kot rečeno zmeša se mi.
Indukcija dobro prikuri! Govoriš kar nekaj.... Sej za tisto kafetijero pa daš ploščico spodaj pa ti dela (kot podstavek), ni pa idealno.
Vok lahko tudi uporabiš, celo tistega čisto okroglega spodaj, samo na žalost rabiš posebno indukcijo samo za voke (je ugreznjena plata, da lahko vok objame).
Če je tebi oh in sploh, še ne pomeni da je za vse.
 

kodzak82

Zelenc'
6. feb 2012
20
1
3
kafetijere itak ne razumem, zakaj bi se s tem sploh zajebavu, ker obstaja đezva. Indukcijo posebi za wok res ne vem če bi kupo k cene brutalno zrastejo k je fancy, zrezek v litoželezni ponvi je pa vseen bolj na hitr prikurjen na plinu. Je pa indukcija super za vse ostalo.