Koliko vrže kazen za prekratko varnostno razdaljo

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
če se logično pogelda si lahko imel ali neprilagojeno hitrost ali premajhno varnostno razdaljo....drugače se pač ne bi zaletel.

zdja pa potuhtaj kaj bibilo zate bolje. Čeprav se mi zdi da bo kar prekratka varnostna razdalja..ker hitrosti ti noben ne bi mogel izmeriti, ti pa je tudi ne dokazati. (edino da ti dajo za bonus še kazen za prehitro vožnjo
evil.gif
)

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ti povem iz 1.roke, kolk bo kazen?

120 EUR + 150 EUR sodni stroški (povprečnina al nekaj takega) = 270 EUR + 3 KT + odvzem vozniške (1-3 mesece).

Glede zadnjega (odvzem) je nekaj odvisno od tebe, veliko več pa od sodnika/ce ... žal je tako
rolleyes-1.gif

Velja za KR, ne vem, kako je drugje ... ???

p.s. pa ne nasedaj provokacijam tistih, ki te ne vem kako obsojajo. Sem pred leti menil, da kaj takega pa se mi ne more zgodit nikoli. Imam izpit že skoraj 18 let, pa doslej še nobene nesreče, razen omenjene. Sem zdaj morilec ali slab voznik ... ?

lp, pa več sreče prihodnjič

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Evo, tale post čakal
zmaga.gif

Sicer pa,
shocked-1.gif

Ok, denar že sklamfam, še posebej če po obrokih.
Kazenske, dobro, bolje 3 kot 6! Prve 3 mi potečejo menda čez par mesecev, mam še 3
rolleyes-1.gif
. Res bo potrebno počas začet vozit!
Odvzem
shocked-1.gif
Tle me je pa mal stisnilo. Služba namreč... Ok, sem poskušal naredit čim boljši vtis, tko da upam de ne bo prišlo do tega.

Hvala za vzpodbudo. Saj vem, drugi stalno po predpisih vozijo, njim se kaj takega ne more zgodit
wink-1.gif

Bi ti dal 5*, pa sem ti jih že! Dobiš za par
nahrung002.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
če si trčil v pred tabo stoječe vozilo, nisi imel ustrezne varnostne razdalje. in pika.
kaj si ti "dokazoval" sodnici je irelevantno. v svoji sodbi bo ugotovila natančno to, da nisi imel ustrezne varnostne razdalje.

ne to definitivno tega ne pomeni, pomeni pa, da ni imel prilagojene hitrosti (kazen za to je pa še dosti večja)

dajma situacijo, ti voziš 100-200 metrov za avtom na neki lokalni cesti (beri, na ravninah ga vidiš, v zavojih ne) in potem on v enem nepreglednem ovinku obstoji (zarad katerega koli razloga) in ti priletiš vanj - si imel neprilagojeno hitrost ali neustrezno varnostno razdaljo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
Na cestišču so bile grablje, ki so pred tem padle kmetu iz traktorja. Punca jih ni mogla obvozit zaradi nasproti vozečega vozila in je pač stala. Jaz pa v njo...
uf-1.gif
Kmet je pobiral seno zraven, in je tudi prišel ob koncu nonšalantno mimo (kot da se ni nič zgodilo mimo). Policaji so mu kasneje menda dali plačilni nalog za nepravilno pritrjen tovor.

Zanima me sledeče: Policaji so pač napisali da sem imel prekratko varnostno. Jaz sem na sodišču ugovarjal in upam da tudi dokazal da nisem imel prekratke. Mi lahko sodnica da kazen za neprilagojeno hitrost, ali bi to morali narediti že policaji na začetku??

@ kocka: ma ja, sej kazen bi po obrokih že sklamfal, sam točke me mal skrbijo
d055.gif
Za vse skupaj je kriv kmet in morali bi ga kaznovati še za povzročitev nesreče.

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Kdo pa govori o AC?
stupid-1.gif

Pa če misliš, da ko bom kamion prehiteval na AC, ti boš pa z 200 na uro priletel za rit v žeščem stajlu, da bo mene kar izstrelilo pred kamion si tudi
bonk.gif

Zakaj bi se pa lotil prehitevati kamion, če vidiš da se ti v "žeščem stajlu" z 200 km/h približujem od zadaj, mogoče zato, ker si nesposoben oceniti hitrost in razdaljo, ali zato ker imaš pa ti že prav, ker voziš 130, mogoče zato ker si pač preveč poln samega sebe, da bi lahko prenesel, da se kdo vozi hitreje od tebe??
stupid-1.gif
(pa pustimo sedaj, kaj je po zvcp in kaj ne, ker ne igra nobene vloge, tako jaz kot ti v tem primeru kršiva zvcp). Če pa že prehitevaš kamion, potem pa vsekakor ne bom priletel z 200 za tvojo rit in ti trobil in blendal da se spokaš, ampak bom ustrezno zmanjšal hitrost in ti omogočil varno prehitevanje.

Tvoj prvi odgovor je bil napisan na splošno, tako kot tudi moj, AC pa zato, ker je tam praviloma največ zaritnežev. Če se vedno umikaš na vozni pas, vsaka čast, si eden redkih (ali pa eden izmed mnogih, ki se jim tudi sanja ne, kaj pomeni umikanje na vozni pas, to ni to da se umakneš šele po 300 metrih, ko si z vrtoglavo hitrostjo celih 112 km/h uspel prehiteti tovornjak).
Drugače se pa vozim po vseh cestah, in ja, nimam nobenih problemov s tistimi, ki se vozijo preblizu mojemu vozilu, jih pač spustim ob prvi priložnost naprej in se zato ne počutim popolnoma nič manjvrednega (kot očitno večina ostalih wanna be šerifov v prometu).

pardon za OT

Avtorju teme: kaj drugega kot kazen za povzročitev nesreče, res ne bi bilo pošteno da dobiš, ampak v tej naši državi je še marsikaj drugega veliko bolj narobe, tako da je brezveze, da se sekiraš. Nočem ti svetovati, da plačaj kazen in se sprijazni z dejstvom, da si tako še najceneje prišel skozi, ker to ni prav, je pa zelo verjetno kljub vsemu najbolj pametna (ali pa vsaj najcenejša) odločitev.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
ok, mal ste zašli!

V mojem primeru je prišlo do nesreče ker je avto stal na odseku ceste, ki je bil nepregleden! Za žensko sem peljal na razdalji več sto metrov, ona je ustavila na nepreglednem delu, jaz sem pač priletel v njo! Ona ni bila kriva (res ni bila), jaz sem pač zaradi "spleta" (itd itd) priletel v njo.

Policaji napisali, da sem bil na prekratki varnostni, včeraj sem pri sodnici za prekrške dokazoval da nisem bil oz. da to ni bil razlog nesreče.

Zanima me sam kaj me čaka v najslabšem primeru!

Zaritnežem bi pa tudi jaz kaj naredil
10.gif

p.s.: bilo je izven naselja, omejitve nisem prekoračil, cesta suha, ...

Varnostna razdalja, glede na to da praviš da si bil par 100m zadaj dvomim da je kriva varnostna razdalja. Prej bo kriva neprilagojena hitrost. Saj si bil prehiter da bi lahko varno ustavil. Kazen je odvisna od tvoje dosedanje kaznovanosti...

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Ena pritožba bo padla, da vsaj zavlečem do takrat ko bom nehal odplačevat šolnino. Potem bo že lažje.

@AndrejD: Dosedanje kaznovanosti ni, edin moral pa sem povedat da sem dvakrat naletel na radar!

Pri sodnici predvčerajšnjim:
Sodnica: Kdaj so vas pa nazadnje kaznovali zaradi previsoke hitrosti
Jaz: Ammm (se čoham za vratom), predvčerajšnjim (Sodnica in zapisnikarica planeta v smeh
hysterical-1.gif
)
Sodnica: Aha, to pa nekaj pove
uf-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Nekaj si zapomni:

Na sodišču še nihče (rezen mene, tebe in morda še koga) ni govoril po pravici.
Jaz sem sicer imel obravnave okoli odškodnin glede premoženjskih zadev.
Ampak se ne splača govoriti po pravici. Verjemi mi. Tesla na podlagi laži dobijo pravdo (včasih s pomočjo vez na sodišču).
Ali pa se postavi v vlogo sodnice za prekrške. Briga jo za vse, samo da gre čimprej na tenis. Žal je tako.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Ja pismu kaj pa veš kdaj bo šla gledat če sem res brez točk!

Bil sem prvič po 12ih letih (kot 13 letn šmrkavc sem bil zaradi vožnje z motorjem brez izpita in čelade), sem že pozabil kako je to.

Imam vsaj čisto vest
wink-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Baje ga morajo zakonsko po dveh letih izbrisati "dosje" (sam ga sicer nimam) naj bi bilo tako. Praksa pa mislim, da je na sodiščih drugačna - sem videl prekrške stare 20 let v dosjeju.
uf-1.gif
- prometne

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Ti povem iz 1.roke, kolk bo kazen?
A ti si se zaletel po novem zakonu, in že končal postopek? Hitro gre to.

Aha, tukaj pa verjetno res ne bo vse v redu ... jest sem se zaletel pred (u, matr) skorajda natanko dvemi leti. Obravnava pa je bila pred pol leta. Seveda še po starem veljavnem zakonu ...
rolleyes-1.gif

OK, pol zna bit vsota mal drugačna, nimam pojma, vsekakor pa upam, da jo Mtey odnese s čimmanjšimi posledicami ...

Ker, prepričan sem, da se to ne more zgodit nikomur izmed vas in prepričan sem, da prav vsi upoštevate prometne predpise, še posebno predpisano hitrost vožnje (to je tista številka, napisana v rumenem okroglem znaku, obrobljenem z rdečo). Kajneda?