Vem samo to, da pri 25km/h dobiš kazen, če se toliko pelješ s kolesom po kolesarski stezi ... Kaj pa naj jaz? .. Ker se po mestu z lahkega lahko tiram 40-55kmh, naj bom vedno kaznovan, ker se toliko vozim po kolesarski stezi ali se naj ob kolesarski stezi vozim po cesti?
Jaz se sicer skoraj nikoli ne vozim po naselju po kolesarski stezi, ker je polno teh "skakalnic" oz. dovozov k hiši, blokom, zato se lepo spravim na cesto, pa se tiram po 50kmh, pa pri tem sploh nikogar ne oviram, razen kakšnega nestrpnega voznika, ki bi se po naselju rad peljal 60 ali kar 70kmh, kjer je omejitev 50kmh.
Ravno včeraj sem trobil dvema kolesarjema, ki sta se vozila v štric, in da bi se vsaj umaknila ... vozil sem po nepreglednih ovinkih, prehiteti ju nisem upal, ker sem vedno pričakoval, da se bo z ovinka zdaj zdaj pojavil kakšen avto. kakšnih 100m sem se peljal 30kmh za njima, potem pa zatrobil in držal na trobljo, dokler se nista umaknila s ceste in ju prehitel ...
Eni kolesarji pač res pičijo frajerje na kolesu oz. na cesti ... ne vejo pa, da s tem sami sebe ogrožajo ... Šofer bo ob trku že preživel, kolesar pa po vsej verjetnosti umrl ali se hudo ranil ...