Kia Sportspace

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
nobeden pa ni vedel povedati, ali so težavo odpravili, zato nisem hotel tvegati

Na alterju bi vprašal.
grin1.gif
Sicer za C4P natančno res nevem, DS3 pa je dobil nadgrajeno verigo s 1. oktobrom 2010, je pa zagotovo kakšen 2011 bil narejen še pred tem datumom.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
A tako, zanimivo, predvidevam da si imel 320d (177ks)?
Kaj naj ti rečem, sam v 25 letih kar vozim BMW-je nisem imel nobenih večjih problemov, res pa v glavnem vozim R6 bencinarje in se kolikor se da izogibam "rizičnim" dizelskim motorjem.
Zanimivo da je pri hiši tudi deset let star 320d Touring (zadnja leta ga vozi žena), kjer do 240k km ko je riknila turbina ni bilo nič posebnega, razen redni servisi.
smile-1.gif

Glavno da si zadovoljen s KIO Sportage, upam da si vzel 4x4.
zmaga.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Zanimivo da je pri hiši tudi deset let star 320d Touring (zadnja leta ga vozi žena), kjer do 240k km ko je riknila turbina ni bilo nič posebnega, razen redni servisi.
smile-1.gif

Loputice so še v kolektorju?
grims-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.811
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Nope, preventivno odstranjene by schumi.
zmaga.gif

Jaz jih imam pa še vedno not. Sem naredil preventiven pregled in smo ugotovili, da so v nenornalno super stanju pa kolektor ni bil nič menjan. Najverjetneje je za to zaslužna nemška nafta. Število prevoženih kilometrov? Taka cifra, da bi polovica alterja avto že zdavnaj vsaj 2x odpeljalo na Dinos ali pa bi mu prevrteli kilometre ter ga dobro prodali naprej
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, loputice moraš ven jemat, da ti ne gredo v mašino. Pa kje si to videl, stari? Pa volanski drogovi so hodili rakom žvižgat. No, hočem povedati, da pač hočejo preveč za te vagne in konec, ker kvaliteta je
rolleyes-1.gif

Ne, nisem vzel 4x4. Bi moral vzet močnejši motor + še pogon doplačat, kar pa bi bilo malce preveč zame.

V glavnem, časi se spreminjajo in Uber vagni ne bodo ostali večno tam zgoraj. Tudi drugi prihajajo, čeprav se kličejo KIA + še ostale znamke. Danes je vse tako globalno povezano in tehnološko razvito, da skoraj ni več važno, kako se znamka kliče. Povdaril sem "skoraj". Počakajmo še 15 let, pa lahko besedo "skoraj" umaknete.
No, jaz osebno čakam na električne avte, oz. da se bo ta tehnologija malce bolj razvila. S tem mislim čas polnjenja in doseg.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Matey, lahko, da so lopatice iz drugega (boljšega) materiala oz. serije. No, še to sem pozabil dodati, da je pri mojem pozimi podvozje tako škripalo, kot bi imel nek voz star. Do sedaj mi je tako škripal le še Twingo l.2002!!!!!!. To se je dogajalo samo pozimi. Po spet prebranih miljon straneh, sem ugotovil, da so to neke puše spodaj, ki otrdijo in bi jih bilo treba zamenjati. To se je dogajalo mnogim ljudem.
No, po vseh teh "kvalitetnih" problemih sem se odločil, da ta znamka ni vredna počenega groša in trenutno se distanciram od nje.
Seveda, BMW drži cenosvojih avtov visoko, material pa noter dajejo šrot, kar pomeni, nategovanje kupcev, avti pa seveda niso vredni kaj preveč. To je resnica in se bo treba soočit z njo.
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Seveda, BMW drži cenosvojih avtov visoko, material pa noter dajejo šrot, kar pomeni, nategovanje kupcev, avti pa seveda niso vredni kaj preveč.

Ocitno vsi zadovoljni uporabniki BMW-ja po Evropi so telebani in nategnjeni iz strani BMW.
Samo cakajo potrditev iz ene dvomiljonske Slovenije....katera bi dokazala to in da je Kia isto ali vec za manj denarja😂
Tako majhni a tako pomembni

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej je blo tudi na BBC-ju celo oddaja o tem, kako se BMW dela ignorantski do kupcev glede une napake o ketni recimo.

R0berto

Zelenc'
30. jan 2014
9
0
1
Ljubljana
Ta nova Kia je zelo lep avto, še nedolgo nazaj so delali model Pride, ki ima po nekaj letih povsem zbledele zadnje luči...
Bravo Kia
aplauz.gif

2177614-4.jpg

Priponke

• 2177614-4.jpg
    2177614-4.jpg
    67,1 KB · Ogledi: 118

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.658
113
Mislm...probleme z krivljenjem...bledenjem plastike je imelo v 90 kar nekaj znamk...

Enak problem je mel tudi Justy...

Pa v laboratoriju sem videl recimo panelo iz vrat iz MB190....

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik R0berto pravi:
Ta nova Kia je zelo lep avto, še nedolgo nazaj so delali model Pride, ki ima po nekaj letih povsem zbledele zadnje luči...
Bravo Kia
aplauz.gif

Pa kaj, saj je samo ena zbledela.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.658
113
Ja ce mu ti flashas mapo v ECUju med odmorom za malco
tongue-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vsaka tovarna, katera dela motorje, lahko naredi 2.0 T s 400KM, Vsaka!!! Tudi Kia lahko to naredi
zmaga.gif
ali pa Dacia. To pa res ni problem, če garažni tunerji spravljajo Supre na ne vem koliko konj, pa ne bo ena velika firma to naredila.