Kia Sportspace

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem imel BMW-ja 2009 letnik. Tolk razočaran, da glava boli, prodal in kupil Kio Sportage. Bmw je imel le 60.000km, realnih, ker sem na servisu naredil tretjega zastonj, ker je imel pač prve 3 servise zastonj. jaz sem bil 2 lastnik. Prvi je bil starejši možakar v penziji, katerega sem jaz prepričal, da mi ga je prodal. Avto dejansko ni vreden toliko, za kolikor ga prodajajo novega. NI in pika! BMW-ji so bili kvalitetni do l.2000.
Pejte malo na BMW forum, boste tam izvedeli, zakaj se gre.
zmaga.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Ocitno tisti ki misli da lahko korejc konkurira nemcu,ni se nikoli imel nemca....enostavno in jasno upam

Ne pozabi, da sta bila Wartburg in Trabant tudi Nemca
grims-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sem imel BMW-ja 2009 letnik. Tolk razočaran, da glava boli, prodal in kupil Kio Sportage. Bmw je imel le 60.000km, realnih, ker sem na servisu naredil tretjega zastonj, ker je imel pač prve 3 servise zastonj. jaz sem bil 2 lastnik. Prvi je bil starejši možakar v penziji, katerega sem jaz prepričal, da mi ga je prodal. Avto dejansko ni vreden toliko, za kolikor ga prodajajo novega. NI in pika! BMW-ji so bili kvalitetni do l.2000.
zmaga.gif

Zaradi česa si bil pa razočaran? Kater model si imel, enko, trojko, petko, sedmico, X serijo, bencin, dizel? A je bil BMW zate premajhen, prešvoh, je imel premalo opreme, klopce namesto športnih sedežev, kaj te je zmotilo? Malce utemelji, ker beseda "razočaran" enostavno pove premalo.
sprasujem se.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Zaradi česa si bil pa razočaran? Kater model si imel, enko, trojko, petko, sedmico, X serijo, bencin, dizel? A je bil BMW zate premajhen, prešvoh, je imel premalo opreme, klopce namesto športnih sedežev, kaj te je zmotilo? Malce utemelji, ker beseda "razočaran" enostavno pove premalo.
Zakaj te pa tolk tehničnih podatkov zanima kadar gre za razočaranje nad BMW-ji?
Kadar se pa pljuva po Kiji, pa ne rabiš nobenih podatkov, nobenga letnika, nobenga modela, letnika itd....? Samo udri!

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ne govorim o zanesljivosti,meni ko sem ga vozil je deloval kot krsta na 4 kolesih....res,da takrat sem se vozil z 325i....pa se stari oce je mel MB 300d star ko zemlja....tank 😀
Razumes da ko sem sedel za lanos je bilo ja....juhhuhu

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Ocitno tisti ki misli da lahko korejc konkurira nemcu,ni se nikoli imel nemca....enostavno in jasno upam

Ne pozabi, da sta bila Wartburg in Trabant tudi Nemca
grims-1.gif
aplauz.gif

No mogoce tistim kia pa konkurira oz ja...preseze na veliko
grims-1.gif

Mal heca,da se ne bo uzalil

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
A tako?

Ne-karavansko verzijo teg avta ima moj fotr že 15 let. Služi mu bistveno bolj kot mu je prej polo in še pred tem passat (ki mu je zgorel motor). To je stara, preverjena mazdina mašina in robustna izdelava vsega ostalega, kjer res nima kaj crknit. Avto ima 1,3 motor in 72 konjev, narejen pa je bil v času, ko je VW iz 1,4 mašine dobil 60 konjev.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
narejen pa je bil v času, ko je VW iz 1,4 mašine dobil 60 konjev.

Leta 1986 si dobil v Polotu 1.3 motor s 115 konji tako mimogrede.
smile-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:

smile-1.gif

Polo G40? Ne bi mu rekel ravno ljudski avto.

Oziroma poglejmo drugače: trenutno je na avto.net natančno 0 takih polotov in 18 kia pride.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

k otroc, na 4 straneh debata o konceptu ( ki se ve, da ko pride v serijsko izdelavo bo popolnoma drugačen ) ostala debata je peskovnik...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:

smile-1.gif

Polo G40? Ne bi mu rekel ravno ljudski avto.

Oziroma poglejmo drugače: trenutno je na avto.net natančno 0 takih polotov in 18 kia pride.

Saj ne govorimo o prodajnih številkah, ali? Dobili so toliko iz motorja ki je bil v serijskem avtu in to je to.
smile-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
zmaga.gif

sprasujem se.gif

Imel sem 3-jko. Avto ni bil nikoli karamboliran, 62.000km, 2 servisa že narejena, 3 je bil še gratis, slovenski. Glavna serijska napaka tega motorja je, da se ti glavna ketna za ventile strga in ti gre motor v 3PM. Na servisu niso hoteli nič slišati o zamenjavi, češ, najprej mora fajn ružiti, šele nato jo zamenjamo. Je pa ta problem, da je lahko vse tiho in se ti bo strgala, kot se je mnogim. Preventivna zamenjava te košta cca vsaj 4000€. Naslednje je sklopka, kjer ima ta motor zelo slabo odvajanje toplote in se lamele zvijejo, kar pa pomeni, da avto pri speljevanju tako cuka in trže, da je Yugo zlat proti temu. Ker sem obrnil miljon strani na netu, kako rešit ta problem , sem na koncu le zasledil rešitev in sicer moraš fajn zažgat sklopko, da se lamele poravnajo in tako čisto lepo speljuje naslednjih 14 dni. Poleti sem šel v lj in je bilo zunaj 40st.C in ko sem speljeval od križišča do križišča, se je pomoje toliko olje segrelo in zvilo lamele, da je avto dobesedno rukal, kot da ne znam speljevat. Mene je bilo tako sram, da sem se hotel pogrezniti v zemljo. BMW-ja sem tako preklel, da boljš, da me niste slišali takrat. To je spet konstrukcijska napaka. Opet, aaaa, pa BMW uber
bonk.gif

No, poleg teh 2 napak mi sicer še smrdelo, ko sem izklopil klimo, vendar to je bila napaka prejšnjega lastnika, ker je nepravilno uporabljal klimo.
Avto je sicer lepo ležal na cesti, tudi pospeški in sama hitrost je bila zelo v redu. S punco nama je bilo zelo všeč, kako tih je noter pri "preveliki" hitrosti
grin1.gif

.....Beri naprej....

Ker sem zatem hotel kupiti ta novega Citroena C4 Picasso (ta, ko ima fenski šmenski ledice spredaj), 1.6 Turbo bencinar, sem na forumih izvedel, da se ketna ravno tako trže pri tem motorju. Izvedel sem tudi, da je ta motor Citroen skupaj razvil z BMW-jem, hahahaaa
bonk.gif

No, potem sem kupil Kio Sportage, ker so imeli uiber neko akcijo in sem jo šel iskat
zmaga.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Iber akcija je sama po sebi super argument za nakup novega avtomobila, sploh če se ta prodaja v predverju Interspara v Cityparku.

Made my day!
aplauz.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Bi pa še to dodal. Vsi zagovorniki BMW-ja...vprašajte se, kje bo Kia čez 15 let in kje je bila pred 15-timi leti in kje je bil BMW pred 15-timi leti in kje bo čez 15 let. Sedaj je šel še glavni inženir od BMW-ja h Kiji, tako, da se bo tudi pri Kiji začela trgati ketna, hhahhaha, malo šale
hysterical-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Novi C4P pa res nima problemov z verigo. Problemi z verigami pri 1.6 THP bencinarjih so bili odpravljeni že precej časa preden je novi C4P sploh zapeljal na cesto.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Iber akcija je sama po sebi super argument za nakup novega avtomobila, sploh če se ta prodaja v predverju Interspara v Cityparku.

Made my day!
aplauz.gif

Ja glej, seveda se ne kupuje popuste, vendar sem avto dobil za 19.500€ in to novega. Gledal sem recimo tudi Mazdo CX-5, katera bi me s podobno opremo koštala 26.500€ Tudi tisti Citroen C4 Picasso bi me koštal 21.000€, pa Berlingo 1.6 HDi s 115KM 17.000€

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Glej, še letnikom 2011 THP se je trgala ketna, nobeden pa ni vedel povedati, ali so težavo odpravili, zato nisem hotel tvegati. Tudi glasni so bili in zvok dizla so imeli. Vse to me je prepričalo, da ni vredno tvegati.