Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sem imel BMW-ja 2009 letnik. Tolk razočaran, da glava boli, prodal in kupil Kio Sportage. Bmw je imel le 60.000km, realnih, ker sem na servisu naredil tretjega zastonj, ker je imel pač prve 3 servise zastonj. jaz sem bil 2 lastnik. Prvi je bil starejši možakar v penziji, katerega sem jaz prepričal, da mi ga je prodal. Avto dejansko ni vreden toliko, za kolikor ga prodajajo novega. NI in pika! BMW-ji so bili kvalitetni do l.2000.
Pejte malo na BMW forum, boste tam izvedeli, zakaj se gre.
Zaradi česa si bil pa razočaran? Kater model si imel, enko, trojko, petko, sedmico, X serijo, bencin, dizel? A je bil BMW zate premajhen, prešvoh, je imel premalo opreme, klopce namesto športnih sedežev, kaj te je zmotilo? Malce utemelji, ker beseda "razočaran" enostavno pove premalo.
Imel sem 3-jko. Avto ni bil nikoli karamboliran, 62.000km, 2 servisa že narejena, 3 je bil še gratis, slovenski. Glavna serijska napaka tega motorja je, da se ti glavna ketna za ventile strga in ti gre motor v 3PM. Na servisu niso hoteli nič slišati o zamenjavi, češ, najprej mora fajn ružiti, šele nato jo zamenjamo. Je pa ta problem, da je lahko vse tiho in se ti bo strgala, kot se je mnogim. Preventivna zamenjava te košta cca vsaj 4000€. Naslednje je sklopka, kjer ima ta motor zelo slabo odvajanje toplote in se lamele zvijejo, kar pa pomeni, da avto pri speljevanju tako cuka in trže, da je Yugo zlat proti temu. Ker sem obrnil miljon strani na netu, kako rešit ta problem , sem na koncu le zasledil rešitev in sicer moraš fajn zažgat sklopko, da se lamele poravnajo in tako čisto lepo speljuje naslednjih 14 dni. Poleti sem šel v lj in je bilo zunaj 40st.C in ko sem speljeval od križišča do križišča, se je pomoje toliko olje segrelo in zvilo lamele, da je avto dobesedno rukal, kot da ne znam speljevat. Mene je bilo tako sram, da sem se hotel pogrezniti v zemljo. BMW-ja sem tako preklel, da boljš, da me niste slišali takrat. To je spet konstrukcijska napaka. Opet, aaaa, pa BMW uber
No, poleg teh 2 napak mi sicer še smrdelo, ko sem izklopil klimo, vendar to je bila napaka prejšnjega lastnika, ker je nepravilno uporabljal klimo.
Avto je sicer lepo ležal na cesti, tudi pospeški in sama hitrost je bila zelo v redu. S punco nama je bilo zelo všeč, kako tih je noter pri "preveliki" hitrosti
.....Beri naprej....
Ker sem zatem hotel kupiti ta novega Citroena C4 Picasso (ta, ko ima fenski šmenski ledice spredaj), 1.6 Turbo bencinar, sem na forumih izvedel, da se ketna ravno tako trže pri tem motorju. Izvedel sem tudi, da je ta motor Citroen skupaj razvil z BMW-jem, hahahaaa
No, potem sem kupil Kio Sportage, ker so imeli uiber neko akcijo in sem jo šel iskat