Kia Sportspace

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Lahko stisnejo ven tudi 1200 konjev, samo vprašanje za kako ceno in ob kakšni vzdržljivosti motorja.
smile-1.gif

Alghero

Zelenc'
27. apr 2013
7
0
1
V smislu oblike daleč najlepša Kia vseh časovv - pa ne zgolj Kia. Ob tem avtu se lahko marsikdo vpraša marsikaj - vključno s kakšno premijsko znamko. Očitno je Peter Schreyer res izjemen umetnik, ki bi mu morala Kia postaviti spomenik. Samo še 2.0 turbo GDi vgradijo noter in bo to raketa, ob kateri se bodo marsikomu cedile sline.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Meni se že zdej. Da bi le taka ostala. Se je že kdaj zgodilo, da je prišel ven bolj hud avto od koncepta?
rolleyes-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
redko....i30 koncept 2006...2007 si opglej pa pol dejansko stanje
frown-1.gif

Alghero

Zelenc'
27. apr 2013
7
0
1
Treba je razlikovati med študijami in koncepti. V prvem primeru gre za iskanje novih kreativnih idej brez upoštevanja ekonomike izdelave in še marsikatere druge tržne in uporabniške zakonitosti, v drugem primeru pa gre za že skoraj za proizvodnjo pripraven avtomobil. Glede na to, da je Kia v upravo postavila prav z namenom oblikovne poživitve svojih modelov nemškega oblikovalca Petra Schreyerja, me ne bi nič čudilo, če bo serijska Optima dejansko zelo podobna Sportspacu.

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Ne vem, ali je bolj študija ali koncept. Deluje pa maximalno huda, vozniški prostor je kot v kakšnem dirkalnem bolidu. Še eden močen turbo GDi vgradijo noter in bo to eden najhitrejših in najlepših karavanov.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Hja......kako se je pa uspelo s tem virusom okužit delavcem v Wolfsburgu pri sestavljanju prvih 1.2 TSI
tongue-1.gif

Jaz se vbistvu ne čudim TSI virusu.
smile-1.gif

djm044.jpg

žal se kljub globalizaciji, tako vgradnih delov kot celotnih sklopov/vozil, nekateri še vedno določajo kvaliteto glede na lokacijo proizvodnje
kaj pa je narobe z južno Korejo? delajo najboljše baterije za el. avte na svetu, med drugim...
meni je vseeno, ali je Audi sestavljen na Poljskem, Češkem ali Kitajskem
zakaj?ker je nadzor linij in kvalitete na zelo zelo zelo visoki ravni, ki nima nobene zveze s krajem proizvodnje/sestave vozila

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Nope, preventivno odstranjene by schumi.
zmaga.gif

Jaz jih imam pa še vedno not. Sem naredil preventiven pregled in smo ugotovili, da so v nenornalno super stanju pa kolektor ni bil nič menjan. Najverjetneje je za to zaslužna nemška nafta. Število prevoženih kilometrov? Taka cifra, da bi polovica alterja avto že zdavnaj vsaj 2x odpeljalo na Dinos ali pa bi mu prevrteli kilometre ter ga dobro prodali naprej
grin1.gif

nafta oz.kvaliteta le-te je res v povezavi s sesalnim kolektorjem in "swirl" loputami v njem
bravo
aplauz.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Nope, preventivno odstranjene by schumi.
zmaga.gif

Jaz jih imam pa še vedno not. Sem naredil preventiven pregled in smo ugotovili, da so v nenornalno super stanju pa kolektor ni bil nič menjan. Najverjetneje je za to zaslužna nemška nafta. Število prevoženih kilometrov? Taka cifra, da bi polovica alterja avto že zdavnaj vsaj 2x odpeljalo na Dinos ali pa bi mu prevrteli kilometre ter ga dobro prodali naprej
grin1.gif

nafta oz.kvaliteta le-te je res v povezavi s sesalnim kolektorjem in "swirl" loputami v njem
bravo
aplauz.gif

To je bil komentar BOSCH serviserjev. Menim, da oni vejo, kaj govorijo, poleg tega pa sem dobil enak odgovor tudi iz drugih virov.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Kdo pa je rekel karkoli o pretakanju nafte skozi sesalni kolektor?
rolleyes-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Tist nosek od haube pa isti k pri octavii, sem če videl znak od škode gor, preden dobro pokaže
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Tist nosek od haube pa isti k pri octavii, sem če videl znak od škode gor, preden dobro pokaže
smile-1.gif

nemogoče,nobena škoda še ni bila oblikovno tako zanimiva

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Mene Sportspace še najbolj spominja na kakšno alfo, le da je v smislu detajlov še bolj sofisticirano vse skupaj. Tale Peter Schreyer je res neke vrste blažji žegen za Kio in njeno oblikovanje, ki se je v zadnjem desetletju spremenilo iz neprepoznavne pustosti v povsem drugačno dimenzio.