Kia Sportspace

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.812
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi:
Mene Sportspace še najbolj spominja na kakšno alfo, le da je v smislu detajlov še bolj sofisticirano vse skupaj. Tale Peter Schreyer je res neke vrste blažji žegen za Kio in njeno oblikovanje, ki se je v zadnjem desetletju spremenilo iz neprepoznavne pustosti v povsem drugačno dimenzio.

jap, ko alfa ...

15+ let nazaj

evil.gif

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Mislim, da se motiš. Poglej, kje je Alfa v smislu prodaje danes in kje je Kia. Alfa proda letno cca 150K, Kia pa več kot 3M. Glede na to, da Kia vlaga ogromno v dizajn in tehniko ter nasploh v razvoj novih modelov in da Italijani že nekaj zadnjih let zgolj nekaj štukajo z Američani ter definitivno veliko premalo vlagajo v razvoj, bo to razmerje s časom še večje. Od stare slave se pa žal ne da živeti, čeprav so tudi meni alfe oblikovno zelo všečne in lepe.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Problem je, da "blažji žegen" ne obstaja, (no mogoče obstaja, če župnik malo manj pošprica predmet žegnanja) česar ti zgleda ne veš.
Reče se Blažev žegen - ki pa pomeni žegen brez učinka na kratko.

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Mia culpa, očitno bom res moral kdaj zaviti v nedeljo kam drugam...V opravičilo ponujam tole bejbiko

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
...in lepo Kio
evil.gif

Kmagovce pa na schnellkurs slovencine, latinscine in nemscine haupt-dizajner.press
hysterical-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
navedi vir, osebno poznam vsaj dva BOSCH diesel servisa na visokem nivoju v Sloveniji (Burja in Arčon), vse BOSCH slovenske trenerje osebno ter DELPHI diesel strokovnjake v DELPHI Warwick UK
glede na to, čemu služijo swirl loputke in kako je izvedena dobava goriva v valj pri omenjenem BMWju, me res zanima, kdo je to izjavil

rekla-kazala variante me ne zanimajo, prosim za info
edina varianta bi bila zaradi povečane dimnosti da bi preko EGRa prišla v ses.kolektor več saj, ampak to je tako majhen vpliv kvalitete nafte, prej ohranjenostmotorja, delovanje EGR ventila in nenazadnje stil vožnje - namreč imam znanca, ki skoraj nikoli ne "pohodi"
avta, za "kazen" ima v sesalnem dobesedno trde kos, kot premog
drugo je pa oljne pare v tlačnem delu, ki se potem pomešajo s temi sajami

skratka, po mojem mnenju je kvaliteta nafte zanemarljiv oz. ničen faktor pri tem tipu okvare
http://www.bmwforums.info/gene...wirl-flaps.html

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Zdaj so pokazali še limuzino, ki je malce drugačna. Bo še zanimivo, kaj bo nastalo iz vsega skupaj. Končni izdelek bo pa verjetno najbližji sportspacu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
Naj kar sportspace pustijo tak kot je maketa pa bo najbol
wink-1.gif

EDIT: razen notranjosti seveda
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: