Kamen spotike: motoristi in dolge luči

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Glede na to, da pišem, sem očitno še živ, kajne?
smile-1.gif

Je pa vožnja motorja precej tvegana reč zaradi razmerja moč/masa vozila. Predstavljaj si, da imaš npr Corso, ki ima okoli 800 konj. Motor je nevaren zato, ker imaš na razpolago vso tisto moč, ki pa jo posametniki vse prevečkrat napačno uporabijo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Je pa vožnja motorja precej tvegana reč zaradi razmerja moč/masa vozila.
In če je vožnja motorja precej tvegana reč, zakaj potem večina vas motoristov vozi hitreje in bolj noro od avtomobilistov, ki se vozijio v manj tveganem vozilu?

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Motoristi bi se morali zavedati, da ga ni šoferja na tem svetu (čeprav ima nič koliko izkušenj in bla bla bla...), da bi jih v vzratnem ogledalu opazil, če se vozijo z hitrostjo 130+.

Vem, da boste sedaj pluvali čez mene samo tko pač je! Tud vsi, ki speljujejo iz stranskih na glavno cesto ni šans, da bi opazili motorista, ki v naselju vozi 100+ km/h.

Če na avtocesti pogledaš v vzratno ogledalo (levo, potem srednje in pa še čez ramo) in ti en norec prileti z motorjem mimo mu ne pomaga nobena dolga lampa! Sploh pa naše avtocesta, ki so zavite in polne grbin.

Motoristi se morajo malo zavedat, da niso sami na cesti! Ali nej se pa vsedejo v avto in nej se en motorist za njim pelje pa bodo videli kakšna je situacija!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
...Vem, da boste sedaj pluvali čez mene samo tko pač je! Tud vsi, ki speljujejo iz stranskih na glavno cesto ni šans, da bi opazili motorista, ki v naselju vozi 100+ km/h....

nič ne bomo pljuvali čez tebe. Tako je kot si povedal.
Motoristi na forumu samo skušamo povedati, da motoristi nismo vsi taki kot na posnetkih, ki krožijo okoli. Trdimo celo, da nas večina ni takih divjakov. In negativno smo presenečeni, kako bi nas nekateri zaradi prometnega prekrška najraje kar preč spravili. Tudi jaz lahko rečem, da se vsi, ki ste napisali v temo o preteklih kaznih, postavite pred zid pa vas bom postrelal, ker me ogrožate. Samo vas nebi, ker smo sicer čist super ljudje, samo na forumu nam marsikatera "pametna" uide.

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
stardec je recimo faca. Opozarja na napake, sicer prenapihnjeno ampak ok. Malo nas tudi zmerja, ampak kdo bi mu zameril. Ne želi nam pa hudega, za razliko od nekaterih mlajših članov.
Moram priznat, da sem svojo vožnjo na podlagi njegovih opozoril in pripomb še izboljšal
smile-1.gif

lp

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Motoristi bi se morali zavedati, da ga ni šoferja na tem svetu (čeprav ima nič koliko izkušenj in bla bla bla...), da bi jih v vzratnem ogledalu opazil, če se vozijo z hitrostjo 130+.

??? Oprosti, ampak ne razumem tvojega stavka. Voznik v vzvratnem ogledalu ne vidi motorista, ki vozi 130 kmh?

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Nimaš dovolj časa da bi ga videl v špeglu če se vozi z hitrostjo ki je večja od 130 km/h. Pa tudi veliko je mrtvih kotov pri avtomobilu.

Motorist je samo majhna pika in ko ti pogledaš v vsa ogledala je prepozno. Motrorist pa tudi nima časa reagirati!

Se je pa stanje iz prejšnjih let že kar dosti porpravilo. Vedno več je takih, ki vozijo z glavo.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Kaj to pomeni da smo motoristi na avtocesti nevidni?
confused-1.gif

Sicer ne bi bilo slabo ker bi pol lahko na cestninski leteli mimo kolone brez da bi se stardec razburjal
grims-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Vožnji z dolgimi lučmi dodajmo še prehitevanje preko neprekinjene črte, prehitevanje kolone, vrivanje v vrsto itd. Mar za vas res ne veljajo CPP?

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Veljajo seveda veljajo...
Nekaj % motoristov jih pač ne spoštuje. Ostali % jih pa, ampak tistih ki jih spoštujemo pač ne opazite kajne?

Zaradi mene se lahko vozi kakor želi. Nikjer v zakonu ne piše s kakšnimi lučmi se mora voziti... So neka pravila...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Matr ste se razpisali. Sem pričakoval par postov, ne pa tolk.
cheer.gif

Nevem, zakaj vam ni jasno, predvsem tistim, ki ste proti motoristom. Še policisti se vozijo hitreje, ker so manjši, pa pelje mimo avta tudi po polni. Če je kolona. PAMETNI motoristi vozijo hitreje toliko, da ne ogrožajo okolice. Na motorju, si itak ogrožen že ko kor sedeš
rolleyes-1.gif
. Da imajo dolge je le en plus, po moje. Tle, se zgražamo mad tistimi, ki so res ene kamikaze. Takih pa upam, da je malo na tem forumu. Če motorist pelje nekaj, čez omejitvijo, ga policaj ne ustavi, razen, če jih ne mrzi, ali nima glasne zgodovine v vožnji. To je pač nepisano pravilo, da imajo motoristi mal pivilegij. Mene ne moti. Motijo me tisti, ki se res vozijo blizu 300 na AC ali na 10000 rpm po naseljih. To je bad.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Bom pa bolj kratek, ker ne pričakuješ dolgega pisanja.
A za motoriste CPP ne velja?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Velja! Nikjer v CPP ne piše, da moreš opozorit nasproti vozečega, da je radar pred njim, ker je prepovedano. A to delaš? Mislim, da ne, ker se strogo držiš pravil. Predvsem, pa ker si Slovenc in privoščiš drugim, da se jim kaj slabega zgodi.
Kršim pravilo in vedno poblendam.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Veš, če voziš po pravilih ti blendanje nič ne koristi, jaz tudi ne blendam drugim, če je kje radar, pa meni tudi ni treba nič blendat ker mi nič ne koristi.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tako je, ne blendam. A mi lahko razložiš zakaj naj bi blendal?