Kamen spotike: motoristi in dolge luči

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Maš boljšo idejo?

Neki ga bom speko, al na alkoholu, al na neregistriranem traktorju, al mu bremze ne delajo, al ma kurjača not.

Kakorkoli bo, on bo plačal za svojo bedarijo, odgovornost za nesrečo bo pa popolnoma na tvoji strani. Kako so že rekli v CPP šoli? Vsak ovinek moraš speljati s takšno hitrostjo, da se lahko ustaviš pred kakšno nepredvideno prepreko, pa naj bo to pijan traktorist, prometna nesreča ali pa kolona. Oziroma tako opevana "neprilagojena hitrost".

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
KSZ

No dolge luči po novem tudi sam prakticiram z avtom. Po novem se podnevi vedno se vozim z dolgimi lučmi, da me motoristi bolje vidijo.
cheer.gif

Če se za mano pripelje kak motorist obvezno prižgem še zadnji meglenki, da me boljše vidi in da mi ne igra kakega p..a in me ne nabaše v rt.

No zdaj pa resno. Pa kako za vraga je mogoče, da si motoristi vedno izmišljujete svoje zakone. Hitrost vsaj 2 krat prekoračena je normalna, vedno prižgane dolge luči so normalne, prehitevanja v škarje so normalna, hrupni izpuhi so normalni, vožnja po samo zadnjem čisto normalna in končno pobijanje samih sebe je nekaj vsakdanjega in nekaj popolnoma normalnega. Saj sem strpen do motoristov ampak se vedno bolj sprašujem kako dolgo mi bo to še uspevalo glede na to, da za motoriste ne veljajo isti zakoni kot za avtomobiliste

Pa brez zamere prosim

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Samo ena zadeva. Ce bi motoristi po naseljih vozili po predpisih z nekaj odstopanja (+- 20 kmh) in ce bi ze dirkali po AC, a ko bi videli pocasnejsega udelezenca za sabo se mu ne bi nabili na rit, hoteli prehitevat po ograji ali med dvema voziloma noben motorist ne bi rabil (niti jih ne rabi sedaj), mnogo vec bi jih bilo se danes zivih in se kaj bi se naslo. Ocitno ce imas motor imas licenco za pizdoliranje po cestah. In verjemi, da bom nekoga lepo spustil predse, ce bo vozil normalno, ne vem pa zakaj bi se umikal debilom, ki mislijo da so rossi.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Se strinjam, razni rosiji so res nepotrebni, mi pa govorimo o običajnih motoristih.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
za tale post dajem še 50 altov.

in zdej bom čez prvomajske sedel za forumom in bral tvoje prispevke.

dvakrat si me nasmejal do solza, da sem moral s sihta kar domov, ker se nisem mogel nehat smejat. ti si legenda.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
... na odprtih cestah in na AC so pa dolge luči iz varnostnega vidika zelo priporočljive.
Na AC je iz varnostnega vidika, ne samo priporočljiva, ampak celo zakonsko določena zgornja hitrostna meja - 130 km/h, veš?!

Citat:
takih voznikov kot si ti (z odličnim opazovanjem okolice) je morda 10 %, ostalo so pa "slepci" in zaradi teh 90% imamo potem dolge luči...
pa da ne boš mislil, da sem samo proti motoristom, sem proti vsem prometnim udeležencem, ki ne spoštujejo zakonskih in moralnih pravil v prometu (in tudi drugje).

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
jest se tud strinjam da imajo dolge luči. motijo me nič, vidim jih pa prej. Pred časom je bila tema, ko je en govoru kok ga dolge luči zaslepijo, da ni vidu par sekund, ne vem kaj še vse... no in v zadnjem času sem posebej pozoren na te motoriste, in jim gledam direkt v luč, pa ni še noben zaslepil! seveda govorim o času podnevi.

kr tko, z dolgimi naprej...

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Saj ne potrebuješ ne-videti cele slike, lahko samo določeno točko, zaradi katere lahko spregledaš na primer drugega motorista, smernik pri avtu zraven, gibanje otroka ...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Bi pa prepovedal policiji da skuša ustavit bežeči motor. To smo žive kamikaze.
Finta je da ti adrenalin nabije, in greš čez meje, v določen ovinek ga spečem ponavadi recimo
100, ker mi je adrenalin grem na 120, kar zna bit usodno, in oster ovinek. In traktorist s prikolico je točno na
sredini ceste in manevrira. Misliš da Lojzu na traktorju karkoli pomaga ker mam dolge luči?
V tisti sekundi samo upaš da bo pravi cajt šlo skoz, če ne gre, pa samo upaš da je prišel z oštarije
in ma pod kapo ene 5 škropcev, da neboš ničesar kriv.
Si me pa nasmejal.
aplauz.gif

Stella

Pripravnik
28. apr 2008
45
0
6
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Samo ena zadeva. Ce bi motoristi po naseljih vozili po predpisih z nekaj odstopanja (+- 20 kmh) in ce bi ze dirkali po AC, a ko bi videli pocasnejsega udelezenca za sabo se mu ne bi nabili na rit, hoteli prehitevat po ograji ali med dvema voziloma noben motorist ne bi rabil (niti jih ne rabi sedaj), mnogo vec bi jih bilo se danes zivih in se kaj bi se naslo. Ocitno ce imas motor imas licenco za pizdoliranje po cestah. In verjemi, da bom nekoga lepo spustil predse, ce bo vozil normalno, ne vem pa zakaj bi se umikal debilom, ki mislijo da so rossi.

Se strinjam in v primeru, da motoristi norijo, dolge luči ne motijo, ker mine sekunda ali dve, pa ga že ni več z mano oz. nasproti mene.

Se umikate bolj desno, ko za vami pripelje motorist (predpostavljajmo, da je dovolj široka cesta)? Jaz se in par dni nazaj mi je motorist tudi nakazal "zahvalo"
cheer.gif
poleg tega ni špilal norca, malo hitreje je vozil od omejitve in od kolone ter ni imel prižganih dolgih luči.

Stella

Pripravnik
28. apr 2008
45
0
6
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest se tud strinjam da imajo dolge luči. motijo me nič, vidim jih pa prej. Pred časom je bila tema, ko je en govoru kok ga dolge luči zaslepijo, da ni vidu par sekund, ne vem kaj še vse... no in v zadnjem času sem posebej pozoren na te motoriste, in jim gledam direkt v luč, pa ni še noben zaslepil! seveda govorim o času podnevi.

kr tko, z dolgimi naprej...

Lari fari, da jih slepijo dolge luči. Zakaj se nobeden ne pritoži, ko se odbija sonce od zaščitnih ograj (pleksi steklo)? Ta trenutek imam v spominu zaščitno ograjo na AC ob izvozu za Brezovico, ko greš iz Ljubljane.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Mene dolga luč zmoti, na motorju ali avtu. Dolga je znak dodatne pozornosti in običajno je to na cesti agresija - en ti blenda za ritjo. Skratka, vleče ti pozornost na eno točko, ki je v nečem bolj pomembna od ostalega prometa. A je res bolj pomembna in ali upravičeno? Moje mnenje je da ne.

Meni je motorist opazen z navadnimi lučmi in me kot tak sploh ne zmoti, je pač udeleženec v prometu. Če ima dolge, je to meni znak, da hoče bit hitrejši in da moram nanj bolj pazit. Skratka, raje imam normalne motoriste, ki vozijo z navadnimi lučmi.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Razne nestrpne maniake tako ali tako vse moti. Seveda so najbolj moteče stvari povezane z motoristi.......dolge luči,vožnje več kot je omejitev,vožnja mimo kolone....bla,bla. Če bi bili tepci,kateri se pritožujete čez motoriste malo bolj zbrani za volanom,bi umrlo manj motoristov!
tongue-1.gif

Namesto da bi gledali malo bolj na cesto,znate bulit samo na števec,da nebi presegli magične št. 50,po tolikem buljenju armaturke vas ob pogledu skozi okno valda vse slepi!!!!!!!!!!!!!! kaj šele dolga luč na motorju
bonk.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Gelde na to da se mi je že velikokrat zgodilo da mi je kak "dinamik" zapeljal na prehitevalni pas furam z dolgimi po AC. Se prav spominjam prve furce s frendom ko sta mi 2 zapeljala na mojo stran(beri: tut pogledala nista)pa sem fural kr lepo po omejitvah.
Kar se tiče pa ostalih cest pa po občutku(oz koliko se počutim ogrožen), je pa logično da v centru mesta nebom nažigal dolgih luči.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ljudje, dejte se malce zamislit. Imaš po cesti folk, ki je pozoren na motoriste in imaš folk, ki ne hebe niti tovornjakov. Tretja skupina so/ste pa motociklisti. Zakaj bi moral nekdo v naselju/mestu/... opazovati okolico 500m daleč, če je pa vse (vsaj kar se zakonito pripelje) vidno že na 150m ali manj.

In nekateri pravite povprečnemu vozniku na cesti tepec
stupid-1.gif

Kaj so pa motoristi? A naj sedaj spišem tu ene par strani idiotizmov, ki jih počnejo adrenalinsko odvisni friki (ki hkrati zahtevajo in vsiljujejo neka svoja bogsigavedi kakšna podebiljajoča pravila)? Nikoli nisem rekel, da so motoristi norci. Jih je pa med njimi kar nekaj, ki si ne zalužijo niti imenovanja človek.

Howg

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
fantje ne ga sekat in ne mečte vseh motoristov v isti koš!

ker smo tudi motoristi - avtomobilisti
hysterical-1.gif

jaz sicer ne prakticiram vožnje z dolgimi lučmi, ne v avtu niti na motorju ne. nasploh jih uporabljam bolj redko, bolj za blendanje da koga opozorim na policaje ali pa komu nakažem da je pozabil prižgati luči.

mene pa najbolj od vsega živcirajo neizkušeni šoferji z mobitelom v roki in so tisti moment vsepovsod drugje kot na cesti potem ko se pa zgodi je pa motorist kriv za vse.