Kamen spotike: motoristi in dolge luči

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A misliš, da bi se pizdil, če bi bilo to res? Zadnjič me je en tak zmešan bedak dobil nepripravljenega in sem še 2 minute zeleno videl. Mogoče imate pa nekateri ekstra močne žarnice zvezane.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a zdej pa že namiguješ, da so roll abri in enigine guardi na motorju protizakoniti. a res ne zanš drugega, kot obsojat druge

role in guarde mamo zato, da k se motor zloži po cesti, da je škoda čim manjša. da se lahko odpeljemo naprej, če je sreča. če je pa ni, pa da vsaj dediči dobijo nekaj.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pa dan nauči se brat... nisem nikjer omenjal motorjev. Jaz vam privoščim čimveč varnosti Napisel sem, kaj bi vi porekli, če bi se šli avtomobilisti take traparije kot vi za lastno zaščito.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
V zadnjem obdobju sem bil zelo pozoren na motoriste, ki so se vozili z dolgimi lučmi. Mene osebno niso nič motili, pa ne, da bi bil pristranski, res me niso. Morda ga ti gledaš preveč direktno v luči. Je pa res, da sem te primere opazoval v sončnem vremenu.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
No tega ne bom naredil, bom pa nalašč slepil motoriste, ki se vozijo z dolgimi lučmi.

Še enkrat si preberi kaj si napisal.
write.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem še vedno mnenja, da opazim vsako premikajočo stvar, ki se vozi z legalno hitrostjo tudi če ima ugasnjene luči. Ne gledam direktno v luči, ampak veliko izbire nimaš, če te preseneti izza ovinka in gledaš ravno tja...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
berem med vrsticam

še nekaj kot zanimivost.

je en motorist letel z dolgimi lučmi, čez omejitev in polno črto. pa so sopotniki v avtu tkole nabijal k ti zdej. pa kaj bi ejst to, pa kaj bi jest uno.

in motor zavije na pumpo, jest pa za njim. dejte zdej vi to, pa uno. pa so se bili s emal pametni, da to pa ne gr tko, nakar da motorist čelado dol in spodi je dolgolasa, umetna blondinka pofukljivega obraza.

pa so bili spet vsi olni idej kaj bi oni.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
No tukaj pa imamo sedaj odgovor...takih voznikov kot si ti (z odličnim opazovanjem okolice) je morda 10 %, ostalo so pa "slepci" in zaradi teh 90% imamo potem dolge luči...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
No tega ne bom naredil, bom pa nalašč slepil motoriste, ki se vozijo z dolgimi lučmi.

write.gif

Sem bil razkurjen, ko sem to pisal. Jaz sem samo napisal, vi pa dejansko to počnete, psihopati jedni.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Ne vem, če kaj pomagajo dolge luči. Mogoče pri motorjih, ki imajo luči z lečami.
Občasno za par sekund stisnem dolgo, če se mi zdi, da avto ki pelje po stranski cesti proti križišču, nima namena počakat, hkrati pa začnem oz se pripravljam na bremzanje.

Sem bil pa lani ob menjavi čelade razočaran, ker je bilo zelo malo modelov čelade na voljo v beli barvi, ki je verjetno precej bolj opazna od črne. Enako opažam pri textilnih jaknah.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

write.gif

Sem bil razkurjen, ko sem to pisal. Jaz sem samo napisal, vi pa dejansko to počnete, psihopati jedni.

Kaj počnemo? Posplošuješ, jaz sploh ne vozim z dolgimi lučmi.
Sem pa pred leti bral na straneh Maksi društva, da so na policijo poslali vprašanje glede dolgih luči podnevi. Dobili so odgovor, da ni nikjer prepovedi o uporabi dolgih luči, ampak je samo določilo, da z dolgimi lučmi ne smeš zaslepiti nasproti vozečega vozila. Po mojem mnenju z dolgimi lučmi sredi lepega sončnega dne ne zaslepiš normalnega voznika, ki ti pripelje nasproti. Sem pa v nedeljo, ko sem se peljal skozi tunel pod Golovcem, opazil, da so tudi kratke luči verjetno precej moteče, kot prvo gre ti pripisati visoki namestitvi luži (precej višje kot na avtu), kot drugo pa mi pri kratkih in pri dolgih lučeh svetita obe prednji luči. Skratka, ko sem peljal za nekim avtomobilom (ja, prav si slišal, peljal sem za njim in ga nisem prehiteval), sem opazil, da zaradi vibracij, ki nastanejo kot posledica ultra super duper kvalitetne izdelave cest, voznik pred mano verjetno stvar dojema kot da bi mu žmigal. Zaradi tega sem malo priprl plin, in ga spustil naprej za par deset metrov.
Drugače ti pa kultura bivanje s soljudmi ni ravno jaka strana, kajne?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
smo že v eni drugi temi ugotovili, da se motoristom z prižgano dologo lučjo umikajo tudi drevesa, ograje, škarpe in obcestni drogovi. Nimaš kej, vse za svojo "varnost"
bonk.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.086
446
83
45
dolenska
Pač si tazaden

Tlele, kar vas je avtomobilistov. NE NABIJAJTE s slepenjem luči. Pride motorist, pogledaš v šegel, v luč, in je to to. Se ti ne sveti več. Se ti ne blišči več. Alo madona, kake oke pa mate. Dejstvo, če vas ta luč, ko vs bežno posveti zaslepi, potem ste dobesedno morilci na cesti, ker, se tut vozite proti soncu. To te zaslepi, to naredi nevidno cesto, ker se vaša armaturka sveti od Maxibrilla. A to, sonce. Ah to mine po par minutah. To ni tko moteče
uf-1.gif
.

Zakaj mi ostali ne norimo po cesti, kot motoristi? A si mogoče tko okreten kot motorist? Se lahko šmuglaš mimo avtov v koloncah. A je tvoj avto težek 400- kg. Tut taka teža pripomore gibljivosti.

Če bom imel kdaj € si nabavim nekaj potovalnega in ja, po odprtih cestah tut ne bom vozu po omejitvah.

Alterci, bote vsaj enkrat realni. Nas žre, ker mormo za an dopust stak v koloni, ko motoristi žlampajo mušiče z brade in pivo. Jebat ga, so hitrejši in spretnejši na mopedih.

No pa še neki. A tisti, ki sedijo v koloni na GOLDWINGU vas pa nič ne žgejo po duši, ko se za vašim avtom, ki ima klimo, cvre na soncu. Oj, vsi alterci stopimo ven in mu ponudimo plastenko vode.

Jaz še nisem.

Moja tema in jaz zašel iz teme.
write.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Me zanima kako bi motoristi sprejeli, če bi vsi avtomobili vozili z dolgimi. Mene zelo moti tista luč direktno v fris. Ko vas jebe. Vozite po predpisih, pa bo.

word! vsi enaki vsi enakopravni! Jaz nesmem met dugih luči on pa lahko?

A z avtom pa jas na ac nemorem naletet 200 v rit nekomu? Ja pol pa bom divjak.

Po predpisih, al pa vsak zase odgovarja.

Najboljše da mamo rotacijske, kdo divja, kdo pa ne.

Glej jaz ga tam s tretje gurnem v drugo, zapestje do konca, z kuplungo ga ugodno dvigujem, na 30°
več ne vidim predse, dal ga bi v tretjo, ampak ponavadi zmanka placa. Misliš da mi kaj pomagajo dolge luči?

Tu iz pesniškega rondoja v smeri pesnice ga spečem v ovinek svojih 90-100, pred pesnico je fajn široka cesta,
prehitevanje v škarje ni možno, tam ga poknem na bok pa napolno, da sprednjo gumo malo odlepi, sam se pa
nagnem za malenkost nazaj, diagonalno nazaj in levo v pod. In boljse da me tovornjakar sploh ne vidi,
če ne reagira, mi je najlažje, razno bremzanje mi s tisto dolgo prikolico zakriva pogled v novi ovinek, katerega vidim 2 sekundi kasneje. Boljse da me ne vidi, kot pa da mi začne bremzat al pa celo da cukne v moje desno.

In dolge luči so nepotrebne.

če ste trepetli in ne pogledate čez magičnih 300, pa vozite po omejitvah, nerabite dolgih luči.
Iz 90 na 0 ste vstavite takoj. Iz 250 na 0 se pa ne ustavla, ampak dodatno privije ročko.

Pa pravemu motoristu se pomalem jebe če ga zebe al če mu je vroče, on je na svoji najljubši stvarci v živlenju,
zmoti ga pogojno samo dež, pa ne zato ker je moker, ampak ker cesta več ne nudi pravega opriema.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Bi pa prepovedal policiji da skuša ustavit bežeči motor. To smo žive kamikaze.
Finta je da ti adrenalin nabije, in greš čez meje, v določen ovinek ga spečem ponavadi recimo
100, ker mi je adrenalin grem na 120, kar zna bit usodno, in oster ovinek. In traktorist s prikolico je točno na
sredini ceste in manevrira. Misliš da Lojzu na traktorju karkoli pomaga ker mam dolge luči?
V tisti sekundi samo upaš da bo pravi cajt šlo skoz, če ne gre, pa samo upaš da je prišel z oštarije
in ma pod kapo ene 5 škropcev, da neboš ničesar kriv.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:

No pa še neki. A tisti, ki sedijo v koloni na GOLDWINGU vas pa nič ne žgejo po duši, ko se za vašim avtom, ki ima klimo, cvre na soncu. Oj, vsi alterci stopimo ven in mu ponudimo plastenko vode.

Model na goldwingu ima cd player, in hladilniček v velikosti dveh redbullov. Vrjami da ma hladnejšo pijačko kot ti v avtu
smile-1.gif

Gre pa tut ta varjanta, imaš hladno pivo in hladne sendviče, pa še kako lučko s petrola.

cooler22_02_sm.jpg