Kamen spotike: motoristi in dolge luči

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
To temo sem odprl, ker se dost omenja. Moje mnenje je, da je fino in fajn, da imajo motoristi dolge luči prižgane. Ker ga hitreje opaziš. Meni to veliko pomeni. Se mu lepo odmakneš MALO na stran in on/ono švigne mimo. Če koga moti njihova vožnja naj gre potemtakem marjetice nabirat ne pa po cesti gužvo delat. Recimo na avtocesti. Se spraviš pri 130 prehitevat šleper, pogledaš v špegel, nič ne vidiš in na prehitevalnega. Kar na enkrat pa dim za tabo al pa še kaj hujšega. Zakaj? Ker si spregledal motorista. Prehitr vozijo? Ma dejte ga srat. Tisti, ki so res agresivni se sami pospravijo slej koprej. Tudi mene mot, ko se po strjenem naselju pelje na 10000 rpm in več. Če gre po AC 200+ me pa boli k.... Sam, da ga jaz vidim.
Sam se ne smatram za motorista, ker vozim avtomatika Tomosovga 88l. Za na pir in po čike je. In do kake zidančke pridem.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Več kot odlična tema, tvoje mišljenje je samo za pohvalit! Dolge luči imamo izključno zaradi tega, da smo bolj vidni in ne zato, da bi koga namerno nadlegovali. Vsekakor je bolje, da te par sekund majčkeno luč moti, kot pa huda nesreča.
Tovariš, čestitam za pametno in razumno mišljenje!
zmaga.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Mah. Jeba je, če ti kak se našvasa v rit. Pri teh brzinah je hitro ob življenje. Itak pa nobenga ne motijo dolge luči, ampak, da je hitrejši od tebe. Sej veš (sosed je spet boljši) kao. Opažam pa tudi, če se motorist vozi zadaj, ugasnejo dolge. Včasih so meli tut tko dolge. Malce moteče pa je to. Sam mu pač pokažeš pa je.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Če se vozi v koloni se dolge seveda ugasne, na odprtih cestah in na AC so pa dolge luči iz varnostnega vidika zelo priporočljive.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Tiste ki vozijo normalno se čisto lepo opazi tudi če nimajo prižganih dolgih luči. Tistim ki pa nonstop nekaj slalomirajo po cesti in drvijo hitreje kot metki pa tudi dolga luč ne bo pomagala ko bodo enkrat naleteli na enega manj pozornega.

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Ja samo bojim se,da se bomo navadili na motoriste z dolgimi lučmi in potem tistiega motorista,ki ne bo imel prižganih dolgih luči lahko hitreje spregledaš saj bomo navajeni na tisto močno svetlobo.No saj tudi te obvezno prižgane luči podnevi v nekih državah že počasi ukinjajo saj so ugotovili,da je sedaj,ko so luči prižgane več nesreč zaradi spregledanih vozil kot prej.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Tudi meni je OK če nasproti ali pa za mano prileti motorist z dolgimi saj se ga prej opazi nasproti in ko gledaš v ogledala, tako da je to za moje pojme varno za voznika avtomobila kot motorista, ker na cesti srečaš svega i svašta. Vedno se umaknem proti robu in naj me prehiti ker je hitrejši, in si s takimi stvarmi da se nebi umaknil ipd. ne futram svojega ega. Nekateri motoristi se tudi zahvalijo na svoj način ko se jim umakneš, sploh v teh kolonah na obvoznicah ko sta oba pasova bolj ali manj polna. Kulturen motorist in kulturen voznik pa bo vse OK tudi če oba vozita npr. 150 km/h+

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Me zanima kako bi motoristi sprejeli, če bi vsi avtomobili vozili z dolgimi. Mene zelo moti tista luč direktno v fris. Ko vas jebe. Vozite po predpisih, pa bo.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Ti raje ostani pri jebanju onega malega bitja... malo spoštovanja ti pa res ne bi škodilo....
Sedaj se spomnil, ti si oni Louka al kaj že, če se ne motim...
17758-icon_confused.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Meni so pa zelo zabavni tile motoristi, ko se razburjajo po forumu. Vreščijo kot pobesnel kurnik
evil.gif

Luči me ne motijo, pravzaprav motoristov še opazim ne na cesti. Ta vikend sem srečal le dva bebca, eden je šponal po tržaški kakih 150 med avti z babo na sedežu, drugi pa po dolenjskih cesticah s podobno hitrostjo v kratkih hlačah, majici in opankah (brez čelade, seveda). Bolj opazim kakšnega white van driverja, ki ima luči v višini mojega retroizorja in mi vozi pol metra za ritjo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Moje mnenje je, da je fino in fajn, da imajo motoristi dolge luči prižgane.

Meni je vseeno. Ponavadi me oslepi in zapeljem na njegov pas. Zaenkrat so še vsi preživeli, nekega dne pa nekdo ne bo imel sreče.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Meni je vseeno. Ponavadi me oslepi in zapeljem na njegov pas. Zaenkrat so še vsi preživeli, nekega dne pa nekdo ne bo imel sreče.

hysterical-1.gif

Upam pa, da boš imel ti srečo, ker v takih situacijah je običajno tut voznik avtomobila nima
stupid-1.gif

Mene dolge luči pri motoristih ne motijo, edino tko ga opazim.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Ti kar zapelji na drug pas, tvojega Klijaša vsak pošten motor preseka na pol....bo zaradi bebca več mrtvih.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Torej priznaš, da dvakratno kršite zakon in ogrožate ostale udeležence v prometu? Lepo, upam, da se čimprej spucate s cest.

BTW: kako bi se tebi zdelo, če bi si vsi amtomobilisti za lastno varnost našvasali naokrog avtomobilov železne štange in podobne reči? Misliš, da bi sploh še kakšen motorist preživel? No tega ne bom naredil, bom pa nalašč slepil motoriste, ki se vozijo z dolgimi lučmi. Pri vaših hitrostih bo že to smrtno nevarno.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
In kje sem napisal, da dvakratno kršim zakon? Napisal sem, da uporabljam dolge luči na odprtih cestah in na AC ob lepem vremenu. Poleg tega sem zagovornik strpnosti in take vožnje, pri katerih se "pazi" tudi na druge...Vsak kdaj "zajebe" in to je treba upoštevat.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
No tega ne bom naredil, bom pa nalašč slepil motoriste, ki se vozijo z dolgimi lučmi.

Pa ti si šolski primer pacienta za psihiatrijo.
stupid-1.gif

Zmešan, pa še žleht si.
Drugače pa so razne štange in cevi okoli avtomobila protizakonite.
Budala zmešana.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
No tega ne bom naredil, bom pa nalašč slepil motoriste, ki se vozijo z dolgimi lučmi.

Pa ti si šolski primer pacienta za psihiatrijo.
stupid-1.gif

Zmešan, pa še žleht si.
Drugače pa so razne štange in cevi okoli avtomobila protizakonite.
Budala zmešana.

Bedak trapasti, to sem dal samo kot primer nečesa enako nezakoniteka kot je vožnja z dolgimi lučmi podnevi.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
In kje sem napisal, da dvakratno kršim zakon? Napisal sem, da uporabljam dolge luči na odprtih cestah in na AC ob lepem vremenu. Poleg tega sem zagovornik strpnosti in take vožnje, pri katerih se "pazi" tudi na druge...Vsak kdaj "zajebe" in to je treba upoštevat.

Seveda, povedal si da vsak pošten motor preseka mojega cliota napol. Vsekakor to naredi pri legalni hitrosti, kaj?

Jasno, da pazim na druge. Drugače bi imel na vesti že par šolskih razredov nevestnih motoristov. Vi sami nase niste sposobni pazit in si potem že ob itak nelegalni in vse ogrožajoči vožnji izmislite še dolgi lučui za piko na i.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Kdaj pa misliš, da bi te dolge luči bolj motile, podnevi ali ponoči?
Ja madona, te naše dolge luči sploh niso moteče, sicer pa vidim, da si v bistvu kar ok šofer. Malo te je zadeva zjezila....pa nič zato. Raje bodimo tovariši, ko bomo skupaj branili ceste pred Romuni nam bo tovarištvo prav prišlo...