Jaz tudi ne razumem sodobnih prijemov agencij, ki se gredo kao "headhunt", torej lovci na kadre. Dobil sem že nekajkrat klic (od kje jim številka, ne vem) kjer sprašujejo, če me zanima super duper služba v super duper podjetju. Ko jim razložim, da me načeloma ne, ker sem tu zadovoljen in je tudi plača primerna, mi tvezi dalje, da mi lahko ponudi boljše pogoje in večjo plačo in bla bla bla, samo naj pridem na razgovor.
Ko ga prijazno vprašam po podjetju, pogojih in plači, ki jih ponuja, pa ne more povedat ničesar, dokler ne pridem tja. In ko mu razložim, da mi ne deluje resno, če on mene kliče in ponuja meglo brez točnih podatkov, išče pa visoko kvalificiran (in po neki logiki že sedaj dobro plačan) kader, ter, da mi je škoda časa za take fore, mi pa prijavi, da sem jaz neresen in tako neprimeren za to kar iščejo (s tem, da še vedno ni povedal kaj točno iščejo, kdo išče, kaj ponujajo itd.).
Sem rekel, da, lahko pošlje pogoje in ponudbo na mail, pa seveda ni bilo nič. Take idiotske fore bi morali prepovedat, ker dejansko se delajo že norca iz ljudi.