To so iskali tudi v MB. Potrebovali so MEDIJSKEGA KOMUNIKOLOGA, ki bo oblikovalec, programer (osnove), telefonski svetovalec, svetovalec v poslovalnici in sklepanje aranžmajev za potovanja. Idioti.
V podjetju blizu Maribora so iskali GRAFIČNEGA OBLIKOVALCA, ki bo poleg oblikovanja še svetovalec in prodajalec motorjev, čolnov, vodnjih skuterjev in dodatne opreme, da bo znal popraviti kak računalnik, postavljati sejemske prostore in, če je možnost, da bi v podjetju še postavil varnostne kamere in sistem, ki bo potem vse to snemal. No, službe nisem dobil, ker so očitno pri mojih okvirji plače videli, da to ne gre skozi in 2 meseca kasneje od kolega, zvedel, da je on tam delal in pustil službo, ker so popolnoma neresno podjetje in jim zaposleni odhajajo kot po tekočem traku, podjetje pa večini novih zaposlenih plačuje na roko, ne izplačujejo nadur, potnih stroškov za sejme itd.
Par dni nazaj sem videl tudi oglas za GRAFIČNEGA OBLIKOVALCA navodil in v oglasu so želeli osebo, ki se spozna na oblikovanje navodil ampak potrebuje strojno izobrazbo.
Take oglase kot zadnje čase videvam na zaposlitvenih portalih mi gre na jok poleg, ker enostavno ne moreš vrjet, kaj vse želijo v eni osebi. Meni je povsem jasno, da se na določenem delovnem mestu prilagajaš in narediš tudi kakšno stvar, ki ni v tvoji domeni ampak ne morejo pa oni od nekoga pričakovat izvrstnega znanja na štirih področjih že takoj ob začetku dela.