sploh ne, to križišče zdaj končno normalno funkcionira. nekoč je bilo to križišče s prednostno in neprednostno ulico, kjer pa je prednosta potekala v drugi smeri kot na sosednjih križiščih in so se občasno zgodile nesreče. še mojo taščo je nekdo nabasal v bok.Tisti, ki je “odobril” tako križišče, bi moral iti sedet.
Po drugi strani pa razumem zakaj je to narejeno - to je pač cena napredene vzgoje milenijcev in z-jev …
Edit: drugače pa se tako križišče legalno reši tako, da na sredino narišeš krog, na vhodnih modre okrogle znake s puščicami v krogu in mu rečeš krožišče …
Ta tema je dokaz za toVsi kateri so na cesti so načeloma šli skozi in opravilo izpit - torej bo ta pravila morali poznati.
Ta tema je dokaz, da nekateri ne bi smeli imet vozniškega izpita... Pa naj rečejo in tumbajo, kar hočejo...Ta tema je dokaz za to
strinjam se, da to ni OK, ampak slepo vztrajanje na predpisih za vsako ceno tudi ni v redu. tukaj so potencialni problem uspešno rešili s postavitvijo 4 dodatnih znakov, case closed, next... problem, katerega izpostavljaš ti, pa bi se moral reševati na drugem nivoju in ne z (ne)postavljanjem znakovŠe enkrat - obstajajo predpisi, ki so jasni. Vsi kateri so na cesti so načeloma šli skozi in opravili izpit - torej bo bi ta pravila morali poznati. Zdaj al so izpite kupili, so ignorantski (“samo jaz in only jaz”), al preprosto neumni. Karkoli od tega ni OK in se mi ne dopade kam gre ta svet …
edit: bemti debele prste in tipkanje po japki …
oba na neprednosti z odvzemom... torej srečanjeKdo ima prednost? Rdeči ali beli avtomobil?
V križišču mora rdeči avto upoštevati znak STOP, beli, ki želi zaviti levo, pa obrnjen trikotnik.www.zurnal24.si
oba na neprednosti z odvzemom... torej srečanje
so se pravila spremenila?
Pri belem je "da ima prednost vozilo ki vozi po prednostni cesti"oba na neprednosti z odvzemom... torej srečanje
so se pravila spremenila?
stop in odvzem prednosti sta ista zadeva kar se tiče prednostiPri belem je "da ima prednost vozilo ki vozi po prednostni cesti"
Pri rdečem je " da mora vozilo ustaviti in dati prednost vozilom, ki vozijo po prednostni cesti.
Snečko, lahko nam daš pravno razlago, kaj pomeni" dati prednost", proti "imeti prednost".
pri trikotniku v tem primeru ustaviš, ker imaš srečanje na enakovredni-neprednostni cestiBeni sunce - beri:
Člen, ki določa pravila v križišču
In ne - nimaš nikjer, ampak nikjer zapisano, da obstaja bolj neprednostna cesta - še manj, da katerikoli znak določa “več ali manj prednostni”. Pravila so jasna - ob stop znaku ustaviš in se pelješ do točke vidljivosti, ter se prepričaš ali lahko prečiš križišče, pri “trikotniku” pa ti ki treba ustaviti, ampak se takoj premakneš do točke vidljivosti in zapelješ v križišče (ko pač smeš glede na pravila vožnje v križišču).
A je danes res tako težko povezati več kot 3 stavke / pravila?
Ločimo med zakonom in podzakonskim predpisom?Iz neprednostne prihajata …
Je pa res, da je opis znaka v novem pravilniku o prometni signalizaciji “čuden” - do tega pa prihaja, ker se daje “študentom” take stvari pisati.