HTC desire - začetnik

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
copy/paste je odvisen od konkretne aplikacije (browserja) in ne od različnih operacijskih sistemov.

Safari na iPhonu omogoča nekaj manj klikanja in lažje pregledovanje označenega.
Če pa surfaš z Opero je čisto enako na Iphonu ali na androidu - pritisneš na tekst, pokaže se meni, izbereš tekst, izbereš copy in če se zmotiš, spet od začetka, tudi na iPhonu.

Lahko pa v Marketu nabaviš tudi posebni program, ki dela v ozadju in ti omogoča enak postopek za copy/paste ne glede na aplikacije.
Tudi tekste na sliki zna z ocr razbrati in spremeniti v tekst, ki ga lahko najprej popraviš ali nespremenjenega kopiraš v clipboard.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sej ne copy/pastamo le v browserju, ampak tudi v sporočilih, zapiskih, tako da je nekaj tudi v OS-ju.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Zgoraj je bil naveden primer za Safari in potem izpade tako, kot bi primerjali jabolka in hruške, če ne primerjamo enakih browserjev.
Seveda pa tudi operacijski sistem mora imeti nek clipboard za začasno shranjevanje teksta.
In to je zdaj tudi v iOS, prve generacije pa tega niso omogočale.

Z omenjeno aplikacijo pa lahko kopiraš tekst tudi iz fotografije in ga preneseš recimo v koledar ali beležko ali v katerikoli program, ki omogoča vnos teksta.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Dejansko zadostuje že, če OS omogoča multitasking, ker potem lahko v ozadju sprožiš aplikacijo, ki shranjuje tekste, ki jih kjerkoli že označiš in shraniš in nato v drugi aplikaciji iz ozadja prikličeš.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Poanta je, da iPhone to omogoča veliko bolj enostavno, bolje delujoče, kot pa android telefon. Pa imam oba doma.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Če naprimer surfaš z Opero je postopek za copy/paste popolnoma identičen in nima veze ali si na iphonu ali na androidu.

Imaš pa na razpolago tako za iphone, kot za androide zelo različne programe in niso vsi enake kvalitete.

Tudi na istem telefonu, naprimer na iphonu, lahko instaliraš veliko dobrih in še več slabih programov.
Če boš vsak dan uporabljal slab program, ne boš zato obtoževal iphona, da je zanič.

Drži, da trenutno za iphona obstaja več, tudi kvalitetnejših aplikacij (cca 250.000), kot za androide (100.000)
Pred enim letom je bilo za iphone 40.000 aplikacij za androide pa le nekaj tisoč..

Razmerje se hitro spreminja in vse je odvisno od tega, katera platforma bo pritegnila več dobrih programerjev, ki bodo naredili več uporabnih in kvalitetnih aplikacij.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Jaz pa se odločam za nov telefon (htc desire - andoid). Ampak me čedalje manj veseli android in htc desire če ima take probleme. Meni se ni na symbianu nikoli to dogajalo kakor se na htc desire. Ampak rabil bi pa tak os oz. telefon ki bo delal in ne bo delal razen takart ko se mu zljubi.

Že kar nekaj ljudi sem slišal na tem in ostalih forumih da so težave z updati.

Torej kaj priporočate za drug telefon (razen iphon)? Vzel bi pri mobitelu na itak džabest ter do max. 350€?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mobilni pravi:
Jaz pa se odločam za nov telefon (htc desire - andoid). Ampak me čedalje manj veseli android in htc desire če ima take probleme. Meni se ni na symbianu nikoli to dogajalo kakor se na htc desire. Ampak rabil bi pa tak os oz. telefon ki bo delal in ne bo delal razen takart ko se mu zljubi.

Že kar nekaj ljudi sem slišal na tem in ostalih forumih da so težave z updati.

Torej kaj priporočate za drug telefon (razen iphon)? Vzel bi pri mobitelu na itak džabest ter do max. 350€?

Od vseh Androidov je ravno Desire najbolj zanesljiv... kvalitetno izdelan, hiter in z uradno verzijo zadnjega Androida - Froyo.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
tudi sam nisem imel nobenih težav z updejti, zadeva je top
cheer.gif

sploh pa prihajajo novi sladkorčki

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Pretezno z rootanjem in neuradnimi verzijami. Original eclair in original froyo v utadnih verzijah delujeta perfektno. Seveda je froyo hitrejsi in ima nekaj vec uporabnih moznosti...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če si skeptičen do Androida, počakaj na Symbian^3. Ravno prihajajo N8, E7 in C6-01.

Ja, vem, spet bodo eni udrihali čez Symbian, da je star, preživet.... Kaj hoče večina folka od telefona? Ja to, da lahko kliče in piše SMS-e, nekateri pa bi radi še, da sprejemajo pošto, da lahko klepetajo na socialnih omrežjih, brskajo po spletu, pretočijo kaj iz USB ključka na telefon in obratno (ups, to pa ne znajo nekateri bolj fancy modeli z bolj fancy sistemi!). Se pravi, telefoni so konkurenčni za 99% folka, ostali, ki bi se radi malo bolj izpostavili, pa se nekaj zmišljujemo in si kupujemo razne N900, iiiiiiitelefone, aaaaatelefone ipd. No, saj s tem ni nič narobe, a poznam folk, ki skoraj ne zna vklopiti svojega fancy telefona, sam važno je, da se lahko pred drugimi pokaže s stvarjo, ki je sedaj IN.
grin1.gif

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Tudi n8 me zelo miiikkkaaa. Vendar upam da bo hmalu prišel. Morda kdo ve če bo do 15 novembra že pri mobitelu? Namreč takrat mi poteče aneks. Pri mobitelu pravijo da naj bi bil sredi novembra pri njih, cena pa naj tudi nebi bila tako katastrofalna

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Imaš se kar nekaj časa, upočasni malo svoj bickl, počasi se daleč pride
grin1.gif
. Do takrat bo na trg prišlo še marsikaj. Nokia in HTC sta že nekaj povedala, bomo videli kaj bodo še drugi. Recimo meni je zelo prikupen ta BlackBerry. Škoda, da nima malo močnejšega procesorja.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@tsunami: torch 9800 je pomoje bolj kot ne jajce, vsaj izgleda tako. Al je res procesor al pa OS6 ni optimiziran kakor bi moral bit ne vem.. stvar ni "gladka". Pomoje je za RIM najbol da se drži klasičnih aparatov z tipkovnico in izogiba sliderjev in touchscreenov.

Pa za vse zgoraj, ki se zgovarjate o enostavnosti kopiranja na iPhonu in Androidu..

Jaz upam stavit da lahko skopiram text in pošljem mail / sms (precej) hitreje na napravi za 150€ (pa ni poškodovan iPhone ali Android naprava)
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, nekaj ne štima pri tem BB-ju. Kar se tiče kopiranja tekst, ne morem, da ne pohvalim N900, kjer je to prosto kot pasulj, samo CTRL+C in nato CTRL+V.
grin1.gif

Sem iz spleta nekaj kopiral v FreOffice dokument (odt, format OpenOffice) in se je prekopirala celotna oblika teksta (poševno, pokončno, barva pisave..).