HTC desire - začetnik

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
nastavitve so ziher OK, MMSe sprejemam brez težav...evo še ena ugotovitev...če imam aktiviran mobile network, mi pošilja MMse, če ga izklopim, ne
confused-1.gif

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
"Aha..... In če izklopiš elektriko ti pralni stroj ne dela"
ne vem, zakaj bi moral bit konektan na net, da pošljem MMS
confused-1.gif

Probal tut z Handcent SMS in priloženim windgejtom...ne gre

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik mataur pravi:
A ima še kdo težave pri pošiljanju MMSov preko Tušmobil operaterja. Klical na njihov center 100x, vse nastavitve OK-nimajo pojma, kaj bi blo, SMSi gredo brez težav. Tudi velikost MMSov ni problem - 16 kilo. Na hrvaškem, preko njihovega operaterja šiba v nulo, pridem domov...njente. A so kake nastavitve v tem telefonu, oz. cake ki jih ne vem. Se priklopim na starga LGja in vse špila
13.gif

če maš še vedno težave preveri tukaj na tem forumu nastaviteve če so prave.. http://forum070.net/viewtopic.php?f=18&t=1177

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Opozarja oboje, ce to vklopis, toda lucka se izklopi po 5 min. Missed Reminder pa poskrbi, da se lucka ne ugasne, oz. opozarja tako dolgo kot nastavis.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Živjo,

Sem začetnik v androidu oz. je tole moj prvi telefonček s tem OS. No v rokah imam HTC wildfire (predvidevam, da je na tem telefončiču približno podoben postopek kot pri desire-ju, navodila so v glavnem za en dr**.

Torej kako skenslat aplikacije, da ne lavfajo v odzadju in ti ne kurijo baterije ipd.?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Pa mogoče še nekaj "off" vprašanj....

-ali je možno naredit, da se določen screen odklene samo če vpišem noter kodo ali "pattern" (če kakemu firbcu posodim telefon, da malo pogleda, da mi ravno ne bere mailov, ki so na določenem screen-u ipd?

- ali je možno s kakšno aplikacijo zaklenit določene dostope do datotek ipd.?

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
Za kenslanje aplikacij, lahko pobereš iz marketa ES File Explorer in s pomočjo Task Manager-ja pucaš po mili volji. Glede zaklepanja aplikacij, pa nisem še razmišljal v to smer...žal ne vem

Da zaključim zgodbo z mojim MMSom...če mi noče pošiljat MMSov (javlja neki kao težava z networkom) se konektam na net in takoj odkonektam...in MMSi grejo brez problema. Zgleda, da se nekaj tepe med nastavitvami Tus Internet in Tus MMS. Za enkrat, bom težave reševal na ta način, če pa se najde kaka ideja, ali rešitev...

Še eno vprašanje, a obstaja (jest ne najdem) kak program za urejanje fotografij, da bi se dalo sortat po datumu, imenu, velikosti,...pa ne kak File Maneger, prov foto program. Nekaj sem jih probal, samo vsi bazirajo na obdelavi fotografij in noben na urejanju le teh.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Daj tole glede MMS-ov malo bolj natančno razloži, ker sem te nekje izgubil. Napiši pod kakšnimi pogoji ti delajo in pod kakšnimi ne.

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
Vse nastavitve v nulo skontrolirane in pravilne...vsaj po ustni preverbi s Tuš centrom in pisni preko njihove strani in Tuš foruma. Internet mi dela brez težav. Ko hočem poslati MMS, mi javi, da so teževa z networkom in probava, probava...vem takoj, da ne bo nič, ker se v zgornji vrstici ne pojavijo puščice in 3G ali ostale oznake. Vklopim net, puščice se pojavijo in potem tudi MMS gre skozi. Probal nato izklopiti povezavo na net in glej hudiča, MMSi gredo normalno in puščice se prikažejo. Sedaj, pa ne vem do kdaj...a do reseta telefona, al ko bom spet kej testiral,...Na hrvaškem s prve vse in internet in MMSi. Edini sum, da mi telefon neki šteka, sam ostalo dela v nulo. Se pa spomnim, da sem imel že pri starem LGju podobne težave, sam tam nisem operiral z netom.

gantlej

Pripravnik
17. mar 2009
62
0
6
Citat:
Uporabnik mataur pravi:
"Aha..... In če izklopiš elektriko ti pralni stroj ne dela"
ne vem, zakaj bi moral bit konektan na net, da pošljem MMS
confused-1.gif

Probal tut z Handcent SMS in priloženim windgejtom...ne gre

meni na desireju preko mobitela gre pošiljat tudi če mam izkloplen mobile internet...ker ko pošlješ se sam vklopi in nato izklopi...tak da tista o pralnem stroju...čestitaj si
wink-1.gif

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Aha..... In če izklopiš elektriko ti pralni stroj ne dela.

na tole sem odgovarjal v tistem postu

In kaj si hotu povedat...da za pošiljanje MMS ne potrebuješ imet uklopljen mobile internet...kar jest skos trdim...in če ti drugače povem, meni se ne uklopi mobile internet pri pošiljanju MMS in to je problem...vse čestitke tudi tebi
wink-1.gif

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik mataur pravi:
Vse nastavitve v nulo skontrolirane in pravilne...vsaj po ustni preverbi s Tuš centrom in pisni preko njihove strani in Tuš foruma. Internet mi dela brez težav. Ko hočem poslati MMS, mi javi, da so teževa z networkom in probava, probava...vem takoj, da ne bo nič, ker se v zgornji vrstici ne pojavijo puščice in 3G ali ostale oznake. Vklopim net, puščice se pojavijo in potem tudi MMS gre skozi. Probal nato izklopiti povezavo na net in glej hudiča, MMSi gredo normalno in puščice se prikažejo. Sedaj, pa ne vem do kdaj...a do reseta telefona, al ko bom spet kej testiral,...Na hrvaškem s prve vse in internet in MMSi. Edini sum, da mi telefon neki šteka, sam ostalo dela v nulo. Se pa spomnim, da sem imel že pri starem LGju podobne težave, sam tam nisem operiral z netom.

Možno je, da TM ne omogoča dveh hkratnih podatkovnih sej v svojem omrežju.

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
161
4
18
KSZ.

Morda kdo ve, kako na Desireja, kupljenega v tujini, instalirati slovensko tipkovnico oz. celo slovenski črkovalnik?
Iščem rešitve za originalno (Froyo 2.2) tipkovnico, ki ima sedaj posebno tipko za spremembo jezika oz. tipkovnice.

Hvala!