HTC desire - začetnik

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
Ja v mislih (sanjah) imam iPhone 4, sam je odločno predrag...Galaxy S je še edina opcija trenutno na tržišču, ali pa počakam HTC Desire HD ... za enkrat pa kar pri tem ostanem in čakam, da se mi video čudežno popravi...

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik mataur pravi:
ne...ne menjava kartice, ne formatiranje le te, ne reset telefona...ko snemam in to čisto počasi premikam telefon, slika šteka...preskakuje in ko nato pogledam posnetek enako, kot se je že videlo na ekranu in to v vseh resolucijah, tudi QVGA (320x240).
obupal ... čakam na kake popravke te verzije Androida, če bojo ...če ne ... prešaltam na "jabuk".

Nesi telefon na servis, ne zaj tu neke o Androidu, ker nevem o cem govoris.

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
predno sem naredu nadgradnjo androida, mi je video špilov čist vredu, ..tko, da...
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Pri iPhonu je vsaka nadgradnja špilala tako kot je treba... Android je še daleč od tega...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
653
113
Ja itak.
hysterical-1.gif

Major, minor iPhone upgrade problems and how to fix them
iOS 4 Update Problems Plague iPhone 3G Users
How to fix your iPhone’s IOS4 upgrade problems
It seems thousands of Apple fanboys across the world are encountering issues when upgrading to Apple’s newest iPhone, iPad and iPod operating system. And this is consistent with my own experience when I tried to update my ageing iPhone 3G.
Apple Knew iPhone 3G Owners Would Run Into iOS 4 Upgrade Problems

Če ti nimaš problemov, to še ne pomeni, da jih tudi drugi nimajo.
Jaz tudi nisem imel težav z nobeno nadgradnjo androida, pa to ne pomeni, da to velja za 100% vseh uporabnikov.
smirk-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Imam iPhona (3G) in je bil tudi že na servisu..
Pri Applu gre razvoj bolj počasi in iz vsake novosti znajo narediti cel praznik.
smile-1.gif

Naprimer s kakšnimi fanfarami je bila razglašena možnost multitaskinga, kar je na androidu nekaj samoumevnega in tega niti nihče ne omenja.

Pri znancu, ki ima na desire naložen android 2.2 sem gledal, kako zadeva deluje in nisem opazil, da bi se kaj zatikalo.
Video teče gladko. Poskusi še s kakšnim drugim playerjem.

Verjetno imaš kaj pokvarjeno, ker sicer bi vsi z androidom 2.2 jamrali, da jim šteka.
Na mojem wildfiru z verzijo androida 2.1 pa itak nič ne šteka, razen da ima malo slabšo ločljivost, in ga lahko tudi v luft mečem, pa video še vedno gladko teče.

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
men video, kot video ne šteka, na YouTubu, netu, naloženi filmi,... brez problema...edino ko snemam in ko nato pregledam posnetek. Tudi če ta posnetek prenesem na računalnik šteka...posnetki, katere sem posnel pred nadgradnjo tečejo gladko tako na telefonu, kakor na PCju. A obstaja kak drug snemalnik, kot originalni "camcorder"...
Vse ostalo dela v nulo, odzivnost ekrana, hitrost neta, fotič, vse kar potegnem iz marketa, baterija (solidno),...skratka vse ostalo brez pripomb...razen...

Nazadnje urejeno:

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
To sem že slišal, da cenene SD kartice (taka je tudi priložena) niso priporočljive za HD snemanje in da se zato zatika.
Probaj s kakšno boljšo (in dražjo) SD kartico class 4 ali 6. Te omogočajo večje hitrosti zapisovanja.
2 MB/s je očitno premalo za HD snemanje.

Problem bi lahko bil tudi v premajhnem pomniliku, preveč aplikacij naloženih in potem ni prostora za bufferje, ki so potrebni za HD snemanje.

Kako pa izgleda, če snemaš v manjši resoluciji in z manj fps?

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
Ne glede na resolucijo šteka, tudi v najslabši, kartico sem kupol novo, SanDisk 8GB HC, ni bila niti tako poceni, kera bi znala bit boljša? Snemanje videa sem probal takoj po resetu telefona in formatiranju kartice, tko da kakih hudih aplikacij ni laufalo, pa vseeno snemanje videa porazno... čude me, da večini snemanje ne dela problemov...ne vem, več kaj bi probal...servis odpade, ker mi vse ostalo dela bp in je ta anomalija, zame moteča, a glede na vse ostalo...samo moteča

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Hm, potem pa ne vem.
Enega desire ownerja sem povprašal, če se mu video, ki ga je posnel, kaj zatika in je odgovoril, da še ni opazil nič takega.
Ima pa uradno naloženi android 2.2 in ni nič eksperimentiral s kakšnim rootanjem, ročno zamenjavo roma ali čem podobnim.

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
Ja, jaz imam tudi uradno naložen android 2.2 preko telefona, mogoče je med nadgradnjo, prišlo do kake napake, baga...kaj pa vem, če bo prišla kaka nova verzija androida, al pa kak sp. le tega...če ne, pa ko pride desire HD ven, pa če bodo dobre ocene...bomo vidl...

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Nova verzija androida bo Gingerbread enkrat v začetku drugega leta.
Do takrat pa lahko poskusiš tudi s kakim rootanjem, če se ti da eksperimentirat.

Iphoni so boljši za šminkiranje in za fine gospe (a la Oprah), ki ne rabijo dugega, kot dva gumba pritisniti.
Android je pa bolj moška zadeva in za "mehankarje" ki se radi igrajo s tehničnimi igračkami
smile-1.gif

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
a ne, ne,..nš, pa ne bo imel Iphona
smile-1.gif
mi tale HTCjček z androidom fejst odgovarja, ...edino ko pride ven HTC desire HD, bom mal primerjavo naredu...to pa zato, ker doma že v vrsti stojijo za mojim desirejem...sam za letos, smo končal s finančnimi transakcijami na področju telefonije.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Ja itak.
hysterical-1.gif

Major, minor iPhone upgrade problems and how to fix them
iOS 4 Update Problems Plague iPhone 3G Users
How to fix your iPhone’s IOS4 upgrade problems
It seems thousands of Apple fanboys across the world are encountering issues when upgrading to Apple’s newest iPhone, iPad and iPod operating system. And this is consistent with my own experience when I tried to update my ageing iPhone 3G.
Apple Knew iPhone 3G Owners Would Run Into iOS 4 Upgrade Problems

Če ti nimaš problemov, to še ne pomeni, da jih tudi drugi nimajo.
Jaz tudi nisem imel težav z nobeno nadgradnjo androida, pa to ne pomeni, da to velja za 100% vseh uporabnikov.
smirk-1.gif
Govorim izključno kot bivši uporabnik iPhone 3G in sedanji uporabnik Galaxy S... pri zadnjem sem po 1 uri igračkanja moral vzeti baterijo ven (in to ni edinkrat...), saj ga drugače nisem mogel zbuditi... pri iPhonu se mi to v 3-eh letih ni zgodilo...
Da ne govorim o ''copy-paste'' funkciji, katero se je dosti pljuvalo pri iPhonu... ne vem, v katero kategorijo komedije bi jo dal pri androidu...
hysterical-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ja kak pri bogu bi pa ti dal pri iphonu baterijo ven če ni odstranljiva?
Sam sem imel 2 tedna galaxy s, pa ni bilo nobenga problema. Je pa bilo vse skupaj dokaj hitro napram prejšnjemu symbianu.
Copy paste je pa na tem galaxyu res mal čudna, saj velik časa vzame, v symbianu (nokia 5800) pa je superca.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Citat:
Uporabnik mataur pravi:
men video, kot video ne šteka, na YouTubu, netu, naloženi filmi,... brez problema...edino ko snemam in ko nato pregledam posnetek. Tudi če ta posnetek prenesem na računalnik šteka...posnetki, katere sem posnel pred nadgradnjo tečejo gladko tako na telefonu, kakor na PCju. A obstaja kak drug snemalnik, kot originalni "camcorder"...
Vse ostalo dela v nulo, odzivnost ekrana, hitrost neta, fotič, vse kar potegnem iz marketa, baterija (solidno),...skratka vse ostalo brez pripomb...razen...

evo men čist isto dela.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
653
113
Za Galaxy sem že kar parkrat slišal, da se vsuva vendar pa razlog ni Andorid, ker na Desire ljudje nimajo takih težav.
Jez sem v treh mesecih samo enkrat resetiral Desire, ker se je čudno obnašal, pa še to samo zaradi ene crap aplikacije, ki je bila slabo napisana. Kar se pa tiče c/p pa pojma nimam kaj te moti ker na desire dela super. Klikneš besedo in potem razširiš selekcijo na željen tekst...
11_Android-copyandpaste_sh.jpg

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Meni tudi po dveh mesecih redne uporabe wildfira (android 2.1) še ni bilo treba ven vzeti baterije, pa sem počel že vse mogoče od rootanja in nalaganja sumljivih aplikacij.
Če bi po nerodnosti padel v vodo, je pa priporočljivo da se baterija odstrani..
Drži pa tudi, da je baterijo veliko lažje zamenjati, kot pri iPhonu.

copy/paste tudi dela brez problema, označiš in iz odprtega menija izbereš copy ali paste, nič težje, kot na iPhonu.

Za galaxy s sem slišal, da je kriv crapy samsungov software in da se zaradi tega včash zatika.
Na netu dobiš popravek, ki to napako odpravi. Samo je treba telefon rootat.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Za Galaxy sem že kar parkrat slišal, da se vsuva vendar pa razlog ni Andorid, ker na Desire ljudje nimajo takih težav.
Jez sem v treh mesecih samo enkrat resetiral Desire, ker se je čudno obnašal, pa še to samo zaradi ene crap aplikacije, ki je bila slabo napisana. Kar se pa tiče c/p pa pojma nimam kaj te moti ker na desire dela super. Klikneš besedo in potem razširiš selekcijo na željen tekst...
11_Android-copyandpaste_sh.jpg
C/P na Samsungu Galaxy S, 2.1..... Recimo tekst na internet browserju, rabim tri klike po meniju, da pridem do ''select text'' fukcije, nato pritisk na ekran, ko začneš določati kaj boš izbral, če slučajno vmes dvigneš prst, gremo še enkrat lepo od začetka. Če od prve ne zadaneš recimo začetek ali konec, kasneje ne moreš popravljati... Na iPhonu pritisneš na tekst za kakšno sekundo, nato pa lepo izbiraš, kaj boš kopiral, vse lepo čaka na ekranu tudi če prst odmakneš, da recimo bolje vidiš, kaj si izbral...