…in sem rootal. V soboto ob 21. sem začel z branjem tvojega FB zapisa. Nato je sledila cela vrsta tutorialov, download vseh potrebnih SW.
Okoli 0.00 sem začel s kompletnim backupom SD kartice, na marketu kupil celo MyBackupPro in zadeve backupiral še na nivoju aplikaciji in podatkov (apps/data). Sledil je prepis vseh podatkov iz nastavljenih email accountov in podatkov o telefonu, ki se pokažejo na »boot screenu«.
V folderje na PC sem tako paranoično shranil:
- HTBOOT driverje in ostalo SW šaro, ki jo potrebuješ za rootanje
- backupe
- txt fajle s podatki o originalni konfiguraciji telefona
- original ROM za svoj tip naprave (če bo treba zadevo kdaj postavit v prvotno stanje).
Okoli 1.00 sem začel z rootanjem. Unrevoked je na začetku javljal napako "Internal error: installing package failed". Spet search. Če to javlja, naredite nekaj placa na telefonu (odinštalirajte aplikacije) in zadeva bo stekla
Sledil je backup s pomočjo native "bios" backuperja in zopet kopiranje v folder na PC.
Naslednja stopnja je bila install ROM managerja in download Cyanogen7 ROM-a
Ura je bila 2:30 in install ROMa je delal težave, pojavljala se je napaka "ciklanega Cyanogen ROM splash screena". Zoper search in raziskovanje. Spucal cache in zadeva se je postavila.
Telefon je rootan z nameščenim Cyanopgen 7. Tabula Rasa. Ura skoraj 3 jaz pa s telefonom brez nastavitev in bugastim ROM-om. WTF!!!? Zaspan! Ob 3.00 se odločim, da pač potrebujem delujoč telefon. Kopiranje zadnjega backupa na SD in restore. ob 3:30 je zadeva postavljena na prvotno stanje.
Na tej točki imam eno vprašanje. Z My Backup Pro sem zbekapiral vse »user data«. Ali te podatke lahko posnamem čez katerikoli custom ROM. Ne da se mi namreč pri vsakem nameščenem ROM-u nastavljati osnovnega telefonovega Google accounta in vseh ostalih email ipd. accountov.
Tolk od mene. Če kdo roota in ima težave sem do 23.6.(2011), dokler je vsebina še sveža v glavi, na voljo za kakšno pomoč.
LPM;
Ps. vem, da je stil zgornje pisarije obupen, sam tako pač je, če se piše o takšnih stvareh.