Honda Jazz

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Si jo kdo od forumovcev lasti oz. jo imajo doma?

Zanimajo me mnenja, izkušnje, lega, poraba, zanesljivost.....pač kako se kaj malček obnese (1.4 motor).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
imam kolega, ki je z njim ze 4 leta nadvse zadovoljen. celo poraba je mizerno majhna. ce kaj pomaga
grin1.gif
mimogrede, jeseni prihaja nov model.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Znan kot šparovček, zelo majhne rajdni krog,sicer pa precej trd podvozje pa še neko "cvetko" ima katere se zdele ne spomnim. Aja mislim da so tile 1.4 motorji TS, tko da ko boš svečke menjal...jih boš imel 8
Rabljeni držijo ceno, da ....
nov pride res, kdaj točno pa ne vem...
Ne vem zakaj ima (je imel)? zadnjo polico (prtjažnika) za dodatno opremo, pa še nekaj takih cvetk?!

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Mene je precej presenetila prostornost na zadnji klopi. Dvakrat daljši avti nimajo toliko prostora za potnike zadaj kot tale malček.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Glede Honde Jazz osebno nisem slisal niti ene pripombe. Tudi v nasi ulici jo imajo in so zelo zadovoljni. Pa niso tipi ljudi, ki hvalijo le zato, ker je njihovo. Prejsnjega so popljuvali do ...
smile-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Po Top-Gearovi anketi je Jazz skupno na drugem mestu in to med 152 modeli. Me je kar presenetilo. http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/honda/jazz/
Sam nisem zasledil nikjer nobenega slabega komentara za ta avto. Poznam samo eno lastnico jazz-a. Prej je imela 206ko, s katerim je mela neke probleme, sedaj ima že cca 2 leti hondo jazz in pravi, da edino kar ji je žal, da ni tega avta kupla že pred 206ko
smile-1.gif

Ceno res drži, ampak saj veste kako pravijo - kvaliteta se plača!

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Imamo (ima mama) doma 2 meseca; verzijo Sport; ima malo več opreme, tudi rolo serijsko (za navadno ne vem).
Do sedaj same pohvale (2000 km); poraba malo nad 7 po mestu (5-minutne vožnje do Jankoviča in nazaj); poraba ~500km vožnje 130-150kmh (AC do Benetk in nazaj) točnih 7 litrov; baje naj bi še padla; s testno smo prišli na 6.1,...
Ko smo kupovali, smo gledali še ostale 5-vratne japonske malčke; zamere Yarisu - prekrumpast avto, šlamparija pri izdelavi (manjše gnezdo čričkov pri testni z 3000 km), Mazda 2 je prišla v finale skupaj z Jazzom; na koncu je odločala uporabnost in kvaliteta končne izdelave. Sistem podiranja sedežev je pa vreden vsakega centa - premakne jih tudi 60-letnica z revmo (pri Yarisu ni mogla).

Svečke so NGKjeve BKR 6E-11; jih je res 8, a zaradi cene noben ne bo obubožal (3,14€ za komad; morda so kje še cenejše).
Podvozje (in tudi sedeži) je res malo bolj trdo od običajnih,... a ni neudobno; vsaj meni ne - po prej omenjeni tudi Lj - Benetke - Lj.

In kar je najbolj pomemno - je simpl za vozit; 60-letna gospa jo vozi od prvega dne, ni bilo potrebno brat "user manuala",... pravi da uživa (prej je vozila Volvota);

Priporočam, vsaj testno vožnjo.

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Tudi jaz se nagibam k nakupu jazz-a, vendar me malce skrbi njena velikost, ker si že lep čas želim karavana. Kako je s prostornostjo na zadnjih sedežih in s prtljažnikom? Aja, kako se pa na crash testih obnese, glede na to, da ima zelo kratek nos?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Nakladaš
wink-1.gif

v eni drugi temi so alterejvci ugotovili da so enoprostorci daleč od udobja, prostornosti in ugodja.
Zakon se sedi predvsem zadaj v kakih CC variantah, ali v kakih super sport mašinah ki so dodatno še nekaj cm znižane (beri kolena v višini vratu.
pred nakupom avta za ženo sva tudi jazza sprobala. Potem sva se odločila za Merivo.
Jazza bi po moje na relacijo moral spravit na 6 litrov, je pa res da ne pri 150 kmh po AC. Je pa JAzz manjši kot meriva (meriva ima na zadnji klpoi več prostora za noge kot pa astra in podobni), pa čeprav je pol metra krajša od njih(predvsem nos)
če misliš kupiti novo jo kupi. Samo če boš kupil star model, potem ga nekaj let imej ker boš sicer precej izgubil, če pa boš čakal na novega pa bo mogoče kaka porodna težava
sprasujem se.gif
(saj vem honda teh težav nima)

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Tudi jaz se nagibam k nakupu jazz-a, vendar me malce skrbi njena velikost, ker si že lep čas želim karavana. Kako je s prostornostjo na zadnjih sedežih in s prtljažnikom? Aja, kako se pa na crash testih obnese, glede na to, da ima zelo kratek nos?
glede varnosti:
a very good car that got a good rating, the best possible
https://www.youtube.com/watch?v=0kbmGYdErHs
https://www.youtube.com/watch?v=jjXzRoE_3PE

še dva znimiva videa iz Top-Gear (uporabno, ko boste iskali avto za svojo mamo/babico):
https://www.youtube.com/watch?v=k2dItVwG4fo
https://www.youtube.com/watch?v=vq9kMlO8jC0

Nazadnje urejeno:

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Punca jo vozi. V 1. letu naredila cca 12.000 km, poraba okoli 6.5, za 1. servis je dala cca 170 EUR (menjava olja in filtrov).
Prejšnji teden odpovedal dvig el. šipe na sovoznikovi strani (verjetno el. problem),
Drugače je zadovoljna.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
To me je zdaj začelo matrat...oktobra se začne prodaja novega na Japnskem (pod imenom Fit)...zdaj vrag ga vedi, koliko bo trajalo da bo pri nas..in če se že spravljaš kupovat nov vato, je bolj počakat pol leta in vzeti nov model.

http://automobiles.honda.com/fit/

Cenovno upam da en bo dosti odstopal od novega modela...vsaj oblikovno ni pretiranih sprememb, torej tudi cenovno upam da ne bojo
tongue-1.gif

Sicer muči me to, ker bi rabil avto od sepetmbra dalje....tak da, bomo videli (saj če se bo mama hotel odtrgat od svoje Yariske (4 leta, 6.500 km (brez napake v številkah) , bi najraje kupil njo.

Starih se pa Jazz-ovk ne splača kupovat ker držijo ceno kot da so pozlačene.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
novi jazz bo definitivno precej drag, vsaj ce pogledas kako so poskocile cene civica in accorda. po drugi strani pa dosti vecji ne bo. malo vec poslastic, mocnejsa (in manj ekonomicna) motorja in to je to. in cena starega jazza se mi zdi precej ugodna, ce pogledas, da ima avto 380l kufer, kar je toliko kot limuzina srednjega razreda in se klop podres cisto do tal (rezervoar za bencin ima pod prednjima sedezema).
cena je jazza je pod crto ista kot je bila leta 03, ker imam se zmeraj test avtomagazina, kjer so pograjali ceno (2.9mio takratnjih sit, danasnjih dobrih 12k eur). in za manj danes skoraj ne dobis vec novega avtomobila. jaz bi ga na tvojem mestu vzel, s cvt menjalnikom
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
ja saj v tem je keč..trenutno je cena 1.4 motroja (navaden hebel) 12.800 EUR (z auto pa 13.800) kar je dokaj ugodno (glede na to da je to honda) ter ob dejstvu kaj ponuja (kvalitetn avto, bogata oprema).

Novo ceno pa vprašanje če se je bo dalo izvedeti.

Je pa problem ta, ker je to že dokaj konkreten avto...kupujemo pa si drugi avto, ki pa svoje ne rabi biti bog ve kaj (za prevažat deco naokoli)..tako da se človek vpraša o smiselnosti nakupa. Po drugi strani pa spet...če že greš v nakup avta pod 4 metre, se splača reskriat tega jurja evrov več, pa imaš avto kot se spodobi, pa še ceno držijo (poleg tega so še mamljivi s finančnega vidika, ker je opcija pol plačaš zdaj pol čez 2 let....ker avto bi imela, denarja pa nimava
smirk-1.gif
).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Na zgornjem linku je cena 13950 dolarjev kar je cca 9000 evrov. Kje za vraga ta cena velja?Pri nas za ta denar dobiš kako 4-5 let staro.... ne pa novo....
A pri nas država toliko pobere ali uvoznik....?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na zgornjem linku je cena 13950 dolarjev kar je cca 9000 evrov. Kje za vraga ta cena velja?Pri nas za ta denar dobiš kako 4-5 let staro.... ne pa novo....
A pri nas država toliko pobere ali uvoznik....?
V ZDA so avti džabe. Prvič nizek dolar (to potem za nas tujce izgleda ceneje za njih niti ne) in drugič avto trg se jim sesuva že nekaj let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
In zato jim moramo evropejci subvencionirati avte?
Sicer pa pri nas dobiš 82 konjskega oni pa 109 vtec....
Če ima podobne lastnosti kot stari 1,5 vtec, potem bi bil dober nakup pri nas..(majhna poraba, dober zavarovalni razred...)