Forex

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Pohlep je eden od razlogov. Trgovanje na forexu ni lahko, v bistvu je izredno tezko. Da odpres eno samo pozicijo moras analizirati trg, vse novice povezane s parom, ki ga zelis trgovati, vsa pricakovanja in odzive na novice. In ko si 100% da gre v tvojo smer se ti lahko obrne, ker forex je tako velik trg, da ni nekih pravil. V tem primeru moras zapreti pozicijo, si recti slo je proti meni in nadaljevati naprej. Nekateri so pa trmasti in vztrajajo ali jih prevzame jeza in odpirajo neracionalne pozicije in s tem seveda skurijo racun. Vsak resen trgovalec je dal to skozi, dokler ni nasel svoj sistem.

Apollo nakljucni bralec mora vedeti, da se v financne instrumente ne daje kredita, ker obstaja riziko. Ti pa nalasc "promoviras" naj se vzame kredit in investira, da bodo miljoni zasluzeni itd. Ce kdo zavaja nakljucne bralce, so to najbolj tvoje izjave... Jaz sem jasno napisal, da se tega ne pocne. Vprasal sem te tudi ali bi ti vzel kredit za sklad in kaj bi naredil, ce se zgodi izguba -30%. Prav zato se na take investicije vlaga le to kar si lahko dovolis tudi izgubiti, saj je jasno doloceno kak je riziko in kaka so pricakovanja.

Zakaj je forex boljsi od sklada, zato ker je bolj transparenten. Zato ker ni vstopnine, ni izstopnine, ni mesecnih stroskov. Denar je likviden in ga prejmes v par dneh. Investiciji sledis lahko sam. V Sloveniji pa je se dodatna prednost saj ni davka na forex.

Je pa v nekaj primerih tudi slabsi od sklada, saj forex ni reguliran, ni enotnega trga. AVTP nima pristojnosti. Obstaja ogromno prevarantov, obstajajo tudi brokerji ki so prevarantski, na sreco se jih resis s tem da vzames take, ki so regulirani.

Dodatno se zate Apollo, jaz sem vceraj jasno ponudil, da lahko trgujem iz cisto novega racuna in pokazem, da se od forexa da ziveti. Ce pridem do 100% mi castis vecerjo, pa nisi nic odgovoril. Isto velja za Mateja, ki pravi da ce ima nekdo 3 leta zgodovine in dvignjeno glavnico in dobicek da bo javno pokesan. Res da ni povprecje 5%, vendar mislim da ce je odstotek malo nizji, da ni problem. Ali pac?

Kolk enega filozofiranja.

V razponu treh let boš (si) delal 4% mesečno, pa ne upaš it na banko po kredit?

Saj veš, da boš moral delat samo ene 5-10% na letni ravni, da ti pokrije stroške kredita, trenutno pa delaš 60%? Torej ti lahko gre 5x slabše, pa boš še vedno na nuli...

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Apollo, ti bi vlagal brez kakršnega koli tveganja. Pri vložku v FX se vsi zavedamo, da tveganje obstaja in nihče ti ne more zagotoviti dobička. Vsaka investicija prinaša določeno tveganje, nekatere večje druge pa manjše. Nobena stvar na tem svetu ni 100% in zakaj bi jemal recimo 30k kredita, če pa imaš na voljo toliko svojega denarja za investicijo? To z avtom je pa neumnost in sploh nima smisla komentirati. S tujim k.... je najlažje po koprivah mahat.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Jaz sem prepričan v svoj sistem in imam zgodovino, ki to potrjuje, vendar nikjer ni garancij. Nobena stvar ni 100% na tem svetu in tudi moje trgovanje ne. Zato pa imam limit izpostavljenosti, ki sega od -10% na konzervativnem trgovanju, -25% na balanciranem in -50% na agresivnem. Če bi prišlo do te točke se trgovanje avtomatsko izklopi. To je povezano z mojim trgovanjem, vmes maš pa še druge dejavnike, ki niso odvisni od mene ala vojne, naravne katastrofe itd.

Tudi ti si lahko prepričan da boš danes jedel večerjo doma, pa se ti lahko zgodi prometna nesreča na poti domov. Sicer bognedaj ampak sej veš moj point. Jaz sem ti ponudli, da zastavim svoj denar in ti lepo opazuješ. Tako, da ti ne reskiraš čisto nič razen kake 20€ za večerjo in mogoče svoj ego...

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
pol pa ne sanjaj da se da zivet od tega... ker nisi preprican kako dolgo oz ce sploh
wink-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
KillaKHAN ne, prvo ker ga ne rabim in trgujem s svojim kapitalom. Drugo pa sem že pojasnil da nič ni 100% tudi to da delam v povprečju 4% ne. Ampak to da se od forexa ne da živeti oz. dobiti dobiček in da je vse nateg pa ne drži in to je moj point.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Seveda se da, jaz sem dokaz za to. Če bi se zgodil pa v najslabši scenarij bi pa izgubil toliko, kolikor mam nastavljeno. Vendar sem pri trgovanju že krepko čez riziko, tako da glavnica mi ostane in del dobička prav tako...

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Seveda se da, jaz sem dokaz za to. Če bi se zgodil pa v najslabši scenarij bi pa izgubil toliko, kolikor mam nastavljeno. Vendar sem pri trgovanju že krepko čez riziko, tako da glavnica mi ostane in del dobička prav tako...

Ta cajt ko bi izgubljal bi pa zivel od zraka ? Ti ves kaj pomeni zivet od necesa ?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Vem, sem dal dosti skozi, ne prihajam iz družine kjer sta se cedila med in mleko... Prav zato vlagam v različne projekte ne le forex. Poleg tega imam pasivni prihodek, ki nam pokrije življenske stroške. Vendar če je glavni prihodek iz forexa, je logično da sem visoko motiviran da omejim riziko in delam čimbolj konstantno. Če ni dobička ni "plače". Drugače pa ta tema mislim, da ni namenjena ljudem ki se preživljajo iz meseca v mesec žal...

Nazadnje urejeno:

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Hocem samo povedat da opletat z stavkom "se da zivet od tega" je glede na današen glup folk, ki bi delal vse zivo samo da nebi bilo treba delat, rahlo neodgovorno. Bo se kak siht pustu.
wink-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ne bognedaj, to moraš bit take sorte tip za forex. Dvomim, da bi ljudi veselilo sedeti pred monitorjem po cele dneve in analizirati grafe, ekonomske novice itd... Če pa koga zanima, pa lahko pomagam in začne z demo računom, to ni problem. Investorji, pa mislim, da že živijo od nečesa in iščejo diverzifikacijo, kar forex definitivno je.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
KillaKHAN ne, prvo ker ga ne rabim in trgujem s svojim kapitalom. Drugo pa sem že pojasnil da nič ni 100% tudi to da delam v povprečju 4% ne. Ampak to da se od forexa ne da živeti oz. dobiti dobiček in da je vse nateg pa ne drži in to je moj point.

Vedno rabiš kredit.

mislimtorejsem

Zelenc'
28. jan 2016
2
0
1
Že res, da večina začne s tem zaradi denarja, vztrajajo (uspejo) pa samo tisti, ki najdejo v tem strast in poslanstvo, da nadgradijo sebe skozi raziskovanje naravnih zakonitosti, ki brez izjeme veljajo povsod. Ves sodoben svet je samo matrica in forex je zgolj eden izmed odsevov današnje družbe. Ni nesrečeno naključje, da 1% populacije drži v rokah več kot 50% svetovnega kapitala in če kje, se ta vpliv najbolj (direktno) pozna v forexu.. Lahko preštudiraš vso literaturo, slediš najbolj "dobrodušne" tržne guruje, redno spremljaš vse oblike medijev pa še vedno nisi naredil nič, če ne najdeš v vsem tem kaosu še SEBE. No, takrat se učenje šele začne..

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kdaj tocno ves da si.nasel samega sebe in od kdaj naprej je to repect za uspeh na forexu.

mislimtorejsem

Zelenc'
28. jan 2016
2
0
1
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Kdaj tocno ves da si.nasel samega sebe in od kdaj naprej je to repect za uspeh na forexu.

To je recept za uspeh kjerkoli. Samo, če ti to uspe v forexu, se ti konkretno pozna v denarnici..
smile-1.gif
Tukaj je spet pomemben mind-set: če to počneš izključno zaradi denarnice (in je od njene debeline odvisna tvoja "samozavest"), potem sebe nikoli ne najdeš in si obsojen na polom tako ali drugače, ne glede na to, kako visoko splezaš..
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

delter333

Guru
21. maj 2010
1.863
1.568
113
Notranjska
Ej samo pa nabijate človeku, ki nekaj počne uspešno. Naj dela kar hoče, pozabljate na psihologijo vsega skupaj kot človek ki bi za svoje početje vzel kredit bi lahko tudi drugače odreagiral v danih situacijah kar pa najbrž nebi bilo v redu. Sem pa mnenja, da je sedaj precej kritično obdobje na valutnem trgu. Valutne vojne?