Forex

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Sej sem napisal, da potrošniški kredit dobiš, vendar se tega ne vlaga v finančne instrumente. Oz. jaz svetujem proti temu. Lahko pa tebe vprašam ali bi ti šel po tak kredit in ga vložil v sklad? Kaj boš naredil, če ti sklad pridela -30%? Zato je moj nasvet da se kreditov ne jemlje za take investicije.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Hehehehe

Ti si res res in se enkrat res deb.il

Zapomni se moje besede, tega oosta in se oglasi cez 3-4 leta ko bos od tega ponudnika za 5% na mesec dobil glavnico+donos.

Takrat ti se jaz primaknem nekaj zraven ter se tukaj javno izpostavim in pokesam. Posnamem video v katerem povem da sem najvecji deb.il na svetu. V nasportnem primeru naredis to ti? Ze danes lahko preko zasebnih sporocil izmenjava osebne podatke. Pa da naju folk vidi, mudonja!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Preprosto ne vidim logike, na katero bi se nekdo ulovil in raskiral 10.000eur.
Zakaj bi jaz nekomu zaupal prigaranih 10.000eur, pri čemer sam ne upa vzeti kredita za tak znesek in ga vložiti v to sranje.
Kako je lahko super duper prepričan v dober izplen, kako ga lahko ponuja meni, pri čemer sam ne verjame v uspeh?
Ko sem sam pred leti naletel na dobro priložnost, sem vložil svoj zadnji euro, še z bencinom sem jedva prišel do plače, limit sem nabil na računu, ker sem verjel v uspeh. Je pa tudi res, da nikomur nisem povedal za priložnost, ne pa da bi jo okoli še po internetu ponujal.

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
@Matej
Ne vem zakaj me za brezveze žališ z debilom. Tvegam svoj denar, če se mi ne izide se pač ne bo.
@Pbutec
Zakaj pa potem skladi sprejemajo vlagatelje? Če bi bili tako prepričani v svoj uspeh, bi pa ja vzeli kredit na banki in obračali ta denar.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik omen pravi:@Pbutec
Zakaj pa potem skladi sprejemajo vlagatelje? Če bi bili tako prepričani v svoj uspeh, bi pa ja vzeli kredit na banki in obračali ta denar.
Če je kdo pri skladih prepričan v uspeh, so to študenti v madžarskih oblekah in čeških kravata, ter 15 let starih cliotih. Takšni seveda tebi predstavljajo zgodbo o uspehu ... kdor je resen vlagatelj v sklade ne skače okrog in ne išče novih vlagateljev.
Kdor ti prodaja sklad, itak hoče samo tvoj denar v obliki provizije. Ne čuti pa pri tem božjega poslanstva, da ljudi reši siromaštva in bi jim zato ponubil takšne vrste naložb.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Vsaka zgodba se nekje začne. Tudi Warren Buffet je iskal investorje na začetku... Jaz kredita ne priporočam, prvo ker sem imel dovolj kapitala in drugo je moj odnos pač tak. In če misliš da investorji v Berkshire Hathaway jemljejo kredite za delnice se motiš. Pa ima človek track record par desetletij... Ni je stvari na svetu ki je 100% in če misliš da je lažje dat not denar ki je sposojen kot svoj privarčevan denar za katerega si garal nekaj let se tudi motiš. Razlika je v tem, da pri enem se zapufaš za še več če se ne izide, pri drugem pa zaključiš to poglavje in greš naprej.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Matej, jaz se lahko stavim
smile-1.gif
Naj omenim, da bo aprila točno 3 leta od začetka trgovanja...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Matej, jaz se lahko stavim
smile-1.gif
Naj omenim, da bo aprila točno 3 leta od začetka trgovanja...

Tri leta imaš donos 5% na mesec?

V tem času si naredil iz 1000 eurov slabih 6000. Kapo dol - škoda, da nisi vzel 10000 kredita, bi imel že 60000 v treh letih.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Noro. Do penzije bos imel vec.kot 10 mio eur. Toj to end of story

V sluzbo se hodis? Prstimaj se za penzijo, bliza se ti s svetlobno hitrostjo.

Dejmo se en izracun ce ljudje, skupek le teh, najbogatejsih, vlozijo premozenje v to firmo ki daje 5ko na mesec ( ne tisto firmo ki daje saml 3), od kje bojo cez 8 10, vstati stevilo let poljubno, te thorez firme potrgnile tolk denarja, od kje se bo hudic vzel?????

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Matej jaz sem v neke vrste penziji od svojega 29 leta... Zivim le od investicij, nikoli nisem bil zaposlen, vedno sem imel svoj s.p. ali d.o.o. Denar se vedno tiska. Danes je vec denarja v obtoku kot ga je bilo 10 let nazaj. 10 let nazaj ga je bilo vec kot 100 let nazaj itd.
Dejstvo je, da se od forexa da ziveti. Dejstvo je tudi, da bo aprila 3 leta od zacetka trgovanja, kar verjetno nisi pricakoval da sploh obstaja...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Sej sem napisal, da potrošniški kredit dobiš, vendar se tega ne vlaga v finančne instrumente. Oz. jaz svetujem proti temu. Lahko pa tebe vprašam ali bi ti šel po tak kredit in ga vložil v sklad? Kaj boš naredil, če ti sklad pridela -30%? Zato je moj nasvet da se kreditov ne jemlje za take investicije.
Lej dejva osnove ponovit. Ti zagovarjas fx kot nekaj super duper za denar not porinit. Ce pogledava tvojo zgodbo (v katero, iskreno, ne verjamem) bi ob potrosniskem kreditu v visini 30000 eur, z letno obrestno mero 12% (ob celotnem vracilu po 36 mesecih) placal 10800 eur obresti oz 40800 eur vse skupaj.

Iz naslova poslovanja na fx pa bi imel (skupaj z zacetnimi sredstvi) 73200 eur. Po vracilu denarja za kredo bi ti ostalo 32400 eur cistega dobicka. Pa obresti nisem pripisoval.

Ce ti je res uspelo ti cestitam. Ampak se mi ne zdi verjetno.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Link si dobil ze lani, vse je overjeno iz 3 strani. Ce pa rabis se kaka dokazila kar povej. Kredit pa nisem jemal, tako kot ti verjetno ne. Zakaj bi sploh jemal, ce imam svoj kapital in kot sem omenil vedno obstaja riziko... Lahko pa odprem nov racun mam ene 4,5k ki lezi pa trgujem na njem, ko pridem do 100% mi castis vecerjo... Link pripopam tu in objavljam mesecno rezultat, samo da mi pol ne boste govorili da spamam...

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Ne vem zakaj eni kar naprej omenjate jemanje kredita, če pa smo že napisali da imamo svoj kapital in je jemanje kredita za takšne investicije nesmiselno...

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Link si dobil ze lani, vse je overjeno iz 3 strani. Ce pa rabis se kaka dokazila kar povej. Kredit pa nisem jemal, tako kot ti verjetno ne. Zakaj bi sploh jemal, ce imam svoj kapital in kot sem omenil vedno obstaja riziko... Lahko pa odprem nov racun mam ene 4,5k ki lezi pa trgujem na njem, ko pridem do 100% mi castis vecerjo... Link pripopam tu in objavljam mesecno rezultat, samo da mi pol ne boste govorili da spamam...

Če boš poslušal alter mnenje, potem s fx-om ne boš nič zaslužil. Tako pač je.

P.S.
Jaz ti verjamem da se da, je pa problem, ker večino ljudi ki se sami spravijo nekaj trgovati, prevzame (po nekaj začetnih uspešno zaprtih trejdih) pohlep in sledi kar že vsi vemo. Pohlep je čudovito orodje, da drugi v tem primeru bogatijo na 'naš' račun.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik omen pravi:
Njihov uspeh je to, da ti zaračunavajo provizije, stroške in podobno. Morda še kaj zaslužijo, ko kakemu frendu odkupijo kake nelikvidne delnice. Tvoj dobiček jih pa ne briga kaj dosti.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik omen pravi:
Ne vem zakaj eni kar naprej omenjate jemanje kredita, če pa smo že napisali da imamo svoj kapital in je jemanje kredita za takšne investicije nesmiselno...

Pol pa sploh ni tezav, ob omembe vrednem kapitalu, ti bo ze tvoja banka skusala prodati nebroj financnih produktov. Ampak ti si se odlocil za fx. Zakaj?

Pa realno, meni je vseeno ce ti 100k EUR na kocki al pa na forexu pozenes. Al pa na delnicah NKBM. Tvoj denar je. Je pa prav da nakljucni bralec dobi informacijo tudi o realnosti fx-a itd...

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Pohlep je eden od razlogov. Trgovanje na forexu ni lahko, v bistvu je izredno tezko. Da odpres eno samo pozicijo moras analizirati trg, vse novice povezane s parom, ki ga zelis trgovati, vsa pricakovanja in odzive na novice. In ko si 100% da gre v tvojo smer se ti lahko obrne, ker forex je tako velik trg, da ni nekih pravil. V tem primeru moras zapreti pozicijo, si recti slo je proti meni in nadaljevati naprej. Nekateri so pa trmasti in vztrajajo ali jih prevzame jeza in odpirajo neracionalne pozicije in s tem seveda skurijo racun. Vsak resen trgovalec je dal to skozi, dokler ni nasel svoj sistem.

Apollo nakljucni bralec mora vedeti, da se v financne instrumente ne daje kredita, ker obstaja riziko. Ti pa nalasc "promoviras" naj se vzame kredit in investira, da bodo miljoni zasluzeni itd. Ce kdo zavaja nakljucne bralce, so to najbolj tvoje izjave... Jaz sem jasno napisal, da se tega ne pocne. Vprasal sem te tudi ali bi ti vzel kredit za sklad in kaj bi naredil, ce se zgodi izguba -30%. Prav zato se na take investicije vlaga le to kar si lahko dovolis tudi izgubiti, saj je jasno doloceno kak je riziko in kaka so pricakovanja.

Zakaj je forex boljsi od sklada, zato ker je bolj transparenten. Zato ker ni vstopnine, ni izstopnine, ni mesecnih stroskov. Denar je likviden in ga prejmes v par dneh. Investiciji sledis lahko sam. V Sloveniji pa je se dodatna prednost saj ni davka na forex.

Je pa v nekaj primerih tudi slabsi od sklada, saj forex ni reguliran, ni enotnega trga. AVTP nima pristojnosti. Obstaja ogromno prevarantov, obstajajo tudi brokerji ki so prevarantski, na sreco se jih resis s tem da vzames take, ki so regulirani.

Dodatno se zate Apollo, jaz sem vceraj jasno ponudil, da lahko trgujem iz cisto novega racuna in pokazem, da se od forexa da ziveti. Ce pridem do 100% mi castis vecerjo, pa nisi nic odgovoril. Isto velja za Mateja, ki pravi da ce ima nekdo 3 leta zgodovine in dvignjeno glavnico in dobicek da bo javno pokesan. Res da ni povprecje 5%, vendar mislim da ce je odstotek malo nizji, da ni problem. Ali pac?

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Forex zato, ker želim višje donose od običajnih nekaj % letno. Produkti, ki jih pomujajo banke so sr...., edino kar lahko pametnega najdeš je preko investicijskih bank v tujini, kjer pa že imam nekaj investicij. Komercialne banke mojega denarja ne bodo videle.
Videl sem pioneerjeve rezultate in lahko potrdim, da je res kar pravi kar se % tiče. Zanimivo pa je da se Matej, ki nas ima nekatere za največje debile, nič več ne oglaša.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Pohlep je eden od razlogov. Trgovanje na forexu ni lahko, v bistvu je izredno tezko. Da odpres eno samo pozicijo moras analizirati trg, vse novice povezane s parom, ki ga zelis trgovati, vsa pricakovanja in odzive na novice. In ko si 100% da gre v tvojo smer se ti lahko obrne, ker forex je tako velik trg, da ni nekih pravil. V tem primeru moras zapreti pozicijo, si recti slo je proti meni in nadaljevati naprej. Nekateri so pa trmasti in vztrajajo ali jih prevzame jeza in odpirajo neracionalne pozicije in s tem seveda skurijo racun. Vsak resen trgovalec je dal to skozi, dokler ni nasel svoj sistem.

Apollo nakljucni bralec mora vedeti, da se v financne instrumente ne daje kredita, ker obstaja riziko. Ti pa nalasc "promoviras" naj se vzame kredit in investira, da bodo miljoni zasluzeni itd. Ce kdo zavaja nakljucne bralce, so to najbolj tvoje izjave... Jaz sem jasno napisal, da se tega ne pocne. Vprasal sem te tudi ali bi ti vzel kredit za sklad in kaj bi naredil, ce se zgodi izguba -30%. Prav zato se na take investicije vlaga le to kar si lahko dovolis tudi izgubiti, saj je jasno doloceno kak je riziko in kaka so pricakovanja.

Zakaj je forex boljsi od sklada, zato ker je bolj transparenten. Zato ker ni vstopnine, ni izstopnine, ni mesecnih stroskov. Denar je likviden in ga prejmes v par dneh. Investiciji sledis lahko sam. V Sloveniji pa je se dodatna prednost saj ni davka na forex.

Je pa v nekaj primerih tudi slabsi od sklada, saj forex ni reguliran, ni enotnega trga. AVTP nima pristojnosti. Obstaja ogromno prevarantov, obstajajo tudi brokerji ki so prevarantski, na sreco se jih resis s tem da vzames take, ki so regulirani.

Dodatno se zate Apollo, jaz sem vceraj jasno ponudil, da lahko trgujem iz cisto novega racuna in pokazem, da se od forexa da ziveti. Ce pridem do 100% mi castis vecerjo, pa nisi nic odgovoril. Isto velja za Mateja, ki pravi da ce ima nekdo 3 leta zgodovine in dvignjeno glavnico in dobicek da bo javno pokesan. Res da ni povprecje 5%, vendar mislim da ce je odstotek malo nizji, da ni problem. Ali pac?

Ce ti slabo beres to ni moj problem. Nicesar ne promoviram. Dejstvo pa je, da ce bi bil preprican, da bos na dolgi rok delal 4% mesecno, bi vzel kredit. Ker se matematicno izplaca. V trenutku, ko reces, da to pa ne, ker ni ziher - v tem trenutku je tvoje prepricanje o 4% na dolgi rok popolnoma na nuli. AL si preprican da jih bos delal al pa nisi preprican. Vmesne poti tu ni. Jaz nisem preprican, zato jaz ne bi vzel kredita. Ce ti ne bi vzel krdita potem tudi nisi preprican. Da se v take stvari vlaga denar, ki ga lahko pogresas je jasno vsem. Ne mores pa hkrati tega govorit, po drugi strani pa razglabljat da si preprican, da bos delal 4% meseceno. Ker nisi. Ce bi bil preprican bi vzel kredit.

Zakaj se o vecerji pogovarjava? Ti si preprican, da bos delal 4% mesecno. Lahko se dogovoriva, da ti dam denar, ti pa name avto napisi. Ce bos moj denar spusil, prodam tvoj avto. Ce bos delal 4% pa si zaradi mene vzemi svoj del. Ti si preprican da bo uspelo ne jaz.