Forex

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Živjo!
Na forumu sem nov z namenom, da izvem več o Forexu in možnostih vlaganja. Vem da obstajajo tako posamezniki kot firme ki se s tem ukvarjajo, kaj več od tega pa ne vem. Sam sem začel trgovati pred par meseci in ugotovil, da potrebuješ precej časa in znanja da se naučiš kako trgovati in biti profitabilen. Ker mi časa za učenje zmanjkuje, pa razmišljam o vlaganju. Ali ima kdo s takšnimi vlaganji izkušnje?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Prvo če želiš vlagati je, da preveriš kam vlagaš. Torej broker naj bo reguliran (ASIC, FCA, CYSEC...) in naj ima ločene trgovalne račune (segregated accounts) tako veš, da ti sredstva ne bodo kar nekam izginila.

Če boš vlagal je najbolje v PAMM oz MAMM, ki so overjena preko neodvisne revizije in imajo vsaj kako leto zgodovine. Izberi si takega ki odgovarja tvojim željam, torej max. riziko vs. pričakovan donos. Po možnosti brez vstopnine in blokade zneska ter kakih penalov ali mesečnega vodenja računa.

Managerje/trgovalce oz. upravljalce pa dodatno preveriš na priznanem forex forumu forexpeacearmy.com. Če se ti zdi sumljiv odpreš temo in ti bodo pomagali oz. če ga najdeš tam in piše da je scam oz. fraud se na daleč izogni. Vedno pa investiraj le toliko kolikor si pripravljen izgubiti, saj nikoli ne veš kaj se lahko zgodi in ti ta sredstva nikakor ne bodo vplivala na spremembo tvojega življenskega standarda.

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Stvari glede brokerjev so mi jasne, poznam tudi zadeve okrog razmerij med profitom in rizikom. Najbolj me zanima kje se da najti najboljše ponudnike, lahko je to zasebni PAMM/MAMM ali pa kakšna firma. Lani je kolega namreč vložil denar k enemu trgovalcu v PAMM, v nekaj mesecih zaslužil 70%, potem pa je ta človek PAMM zaprl z utemeljitvijo, da ne potrebuje dodatnega kapitala in bo trgoval samo zase. Takrat nisem bil prepričan da so takšni dobički mogoči, čeprav je imel račun na myfxbook in zamudil sem lepo priložnost. Sedaj pa s tem kolegom iščeva podobno investicijo, seveda pa ne za vsako ceno...

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Par info sem ti poslal na privat, drugace pa myfxbook, fxstat, fxblue, forexpeacearmy... Seveda mores locit zrno od plevela
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
V sosednji temi pocukaj za rokav kljukce s thorexa. Baje kar eksperti. Sam pazi da se ne nafookas pri davku. Za nerezidente je na novi zelandiji stopnja 100% (stupidity tax).

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Thorex je čisto nekaj drugega kar iščem jaz. Iščem transparentno trgovanje preko PAMM/MAMM računa kar Thorex ne/ni počel. Pa prosim da pišejo tisti, ki imajo kakšne koristne informacije ne pa takšne neumnosti kot si napisal ti. Hvala

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zakaj imam občutek, da se bo čez dan ali dva pojavil uporabnik, ki ti bo svetoval super firimo za forex, ki jo sam uporablja in je superduper zadovoljen?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Naslednje leto pa -100% in zgodba se zaključi.

+70% se lahko vsakemu vserje. Če to lahko drži par let, je že omembe vreden, pa še vedno ni čisto nobene garancije.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Matej kakšne neumnosti pa pišeš! Človek sprašuje za transparentne trgovalce, ki trgujejo preko PAMM ti mu pa daješ link za podjetja, ki nimajo niti T od transparentnosti. To je isto kot če te človek sprašuje kako do Zuricha ti pa ga usmerjaš v Damask, ki je v razsulu...

Tisti 4s tako zavaja da je groza. Od začetka do zdaj so naredili -70%, da ne omenim da so ponujali 2 računa in tisti agresivni so skurili v par mesecih, pa so ga hitro zbrisali da se ne vidi. Tu imaš njihov link na myfxbook, kjer lepo vidiš da nimajo pojma o forexu: http://www.myfxbook.com/members/chillerfx72/4-sg-regular/1265412 pa še tega niso posodobili od decembra, tako da kdo ve kakšno je sedaj stanje.Isto velja za ta excellence oz. V&D al kaj so.

Forex je lepo transparenten, vse se da preverit, tako da ne razumem zakaj tak fiasko okrog Forexa. Ali ste res leni par informacij prebrat in si overit rezultate? Ne razumem, kako ima potem lahko taka oseba sploh kapital, da nekam investira če še tega ne zmore...

Nazadnje urejeno:

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Saj ne iščem 70% v nekaj mesecih, to je imel kolega srečo da je našel nekoga ki mu je pridelal takšen dobiček. Iščem 3-6% mesečno, seveda pa sem pripravljen sprejeti tudi tveganje, ki bi verjetno bilo za večino nesprejemljivo. Investiral pa bi samo v PAMM ali MAM.

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Glede na to da sprejemam tveganje, je takšen donos povsem realen. Seveda pa je na drugi strani možnost, da izgubim recimo 30% vložka...

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Jaja šur. Najbolje od vsega je pa to da navzgor grejo procenti do miljon, navzdol pa samo do sto.
cheer.gif

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
No če bi se malo bolj pozanimal, bi videl da lahko določiš stopnjo tveganja na svoj vložek in če se trgovalec drži tega, kar je določeno v pogodbi potem natančno veš koliko tvegaš, na tebi pa je ali to tveganje sprejmeš. Zavedam se, da ti donosa nihče ne garantira, imam pa na voljo zgodovino trgovanja kjer lahko vidim povprečni mesečni dobiček. Sicer pa bom vložil svoj denar in res ne vem kaj je poanta tvojih komentarjev. Če bo šlo vse skupaj po gobe, ne boš ti nič manj ali bolj bogat.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Prišel si sem vprašat kako se znebit denarja. Nam tukaj se nekako bolj smiselno zdi dat popravit zobe avtomehaniku kot denar zapravit na forexu zato se delamo norca. Sicer pa ne vem kaj se buniš če pa ti je vse kristalno jasno. Jaz sem ti samo napisal da kar pogumno,več kot 100% itak ne moreš izgubit, dobiš pa lahko kolikor si boš naštelal v programu. Razen če se kje ne zalomi. Jaz se za tvoj denar nič ne sekiram, me pa zabava kako opletaš s %.

Skratka, navali. 'Hold my beer and watch this' se temu reče na kmetih.

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Očitno se še kako sekiraš, če bi ti bilo vseeno sploh nebi komentiral. Osebno, če me stvar ne zanima jo pač ignoriram, ti pa imaš očitno preveč časa in se vtikuješ tudi v zadeve za katere ti je vseeno.