Fovšija? Na kaj? Na Leafa? Na EV nasplošno? Človek, zresni se...
Ta ping-pong kdo je koga kdaj podmazal in kdo komu kaj krade se lahko gremo v nedogled. Lahko celo obrnemo ploščo - Avantacaa je pocuzal subvencije, ki smo jih financirali tudi mi, zato da sam sebi ustvaraj profit... Pa sončne celice... pa vetrne elektrarne... (no elektrarna), pa..pa... pa...
Ne vem sicer iz katerega zornega kota si ti gledal, ampak recimo mene osebno se je recesija močno dotaknila. Pomanjkanje denarja za projekte tako znotraj, kot zunaj Slovenije. Tudi Ukrajinska kriza zelo negativno vpliva na mala podjetja, ki sodelujejo ali si želijo sodelovanja z blokom Rusija/Belorusija/Kazahstan. Torej, če se tebe recesija/kriza ni dotaknila, še nbe pomeni, da je ni bilo. Za marsikoga na državnih jaslih kriza nikoli ni obstajala...
Če se vrnemo na polnilnice - vse temelji na osnovnem ekonomskem pravilu - povpraševanje/ponudba. In ker je povpraševanja zelo zelo malo (5 avtomobilčkov pač ne predstavlja neke končne interesne skupine). Ne vem, za kaj je SODO porabil denar ali za kaj ga noče dat.
Ne, nobenemu nisem fauš njegovega vozila. Ne Ampere, ne Leafa, ne Tesle ne karkoli drugega. Sicer sem sam tudi velik elektro navdušenec, ampak za trenutni stil življenja polni EV ni primeren ne za mene ne za mojo partnerico. Morda, ko bom spremenil stil/tempo ali pa se bodo vozila toliko razvila, bom začel resneje razmišljati o EV, do takrat pa bom "užival" v dizlu, 2 minutnem tankanju in udobju brezskrbnega dosega. Kot ostalih 1.4 mio avtomobilov in njihovih voznikov, za katere so postavljeni bencinski servisi. Vidiš razliko?