Chevrolet Cruz

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Probat bi moral na snegu na kakem praznem parkirišču. Malo bi volan potegnil in zraven bremzal, bi svetile lučke ko za novo leto
grin1.gif
Jah nic, pol je pa esp full uporaben
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Skoraj...Golf 5tka.

To je tko, ko bosanca vprašajo kdaj bo vozil za novo 6ko...Odgovor, ko bo 9tka zunaj.
Hočem reči, korejci, pa magari v evropi skup sestavljeni bodo še dolgo lovili evropejce.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik MobiSuxGuru pravi:
"Se ESP dejansko kaj pozna, al je tud ESP bolj v k***u? Do sedaj avtomobila z ESP-jem še nisem imel, tako da ne morem
razlikovati."

ja, ESP se ornk pozna in pride zelo prav
Zanimivo, da se meni še ni prižgal, pa sem parkrat nalašč pretiraval
d055.gif

Aja, pa ni Cruz-e. Da ne bo kdo mislil, da se full fajn vozijo ta kola. Ker vse kar vem o njem je, da zgleda fajn in pa očitno notranjost smrdi (to sem izvedel tukaj
grin1.gif
).

Æe greš na izpit varne vožnje in greš na rampo kjer ti odnese zadek avtomobila, lahko volan spustiš in se sam poravna nazaj brez da se dotakneš volana. No tako mora delovati ESP.

Zadnje dni pa recimo na snegu, pelješ počasi in v ovinku zahodiš do konca, te sploh ne obrne.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Skoraj...Golf 5tka.

To je tko, ko bosanca vprašajo kdaj bo vozil za novo 6ko...Odgovor, ko bo 9tka zunaj.
Hočem reči, korejci, pa magari v evropi skup sestavljeni bodo še dolgo lovili evropejce.

Hyundai je lahe pa francoze prehitel že davno. Mislim, da ni več daleč čas, ko bodo klonili tudi nemci.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Odvisno kaj gledaš; če gledaš koliko avta dobiš za vloženo ceno, so tu bili vedno v vrhu.
K sreči pa vsi ne gledamo tako. Imam rajši manj avta, pa le tega bolj kvalitetnega.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne gledam koliko avta dobim za vloženo ceno, ker so novi hyundaiji dragi. Absolutno gledano dobim veliko avtomobila. I40 recimo se primerja samo z nemci, ne pa z italjani pa francozi.

Tehnično so frenčije pa lahe popolnoma povozili. Samo zato, ker k nam pripeljejo samo najcenejše kar premorejo, še ne pomeni, da nimajo pa ne znajo. Ti pa lahko živiš naprej nekje v preteklih desetletjih, ko si imel še prav.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kvaliteta i40 se bo pokazala, upajmo da tvoje drži. Je pa absolutno prekmalu trditi in opevati njegovo kvaliteto. Časi se pa spreminjajo in trditi, da so korejci enako zanesljivi aka bulletproof, kot so bili, je utopija. Težave z elektroniko imajo, nič več in nič manj, kot evropejci, pa naj rečem lahi po tvoje. Ti lahi imajo pa ponavadi težavo z elektroniko "made in germany". Torej?

Overall, občutek za volanom, podvozje, zvočna zatesnenost (!!), skrb za detajle; tukaj so korejci zadaj.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Overall, občutek za volanom, podvozje, zvočna zatesnenost (!!), skrb za detajle; tukaj so korejci zadaj.

Meni se to z zadnjimi hyundaiji ne zdi niti približno več res. Zame od pojma "korejec" itak odstopa samo hyundai. Kia ajde tudi, ker je itak ista tehnika, ampak meni osebno nekako ni... Chevrolet je pa zame pravi pojem korejca, o katerem ti govoriš :D

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ne gledam koliko avta dobim za vloženo ceno, ker so novi hyundaiji dragi. Absolutno gledano dobim veliko avtomobila. I40 recimo se primerja samo z nemci, ne pa z italjani pa francozi.

Tehnično so frenčije pa lahe popolnoma povozili. Samo zato, ker k nam pripeljejo samo najcenejše kar premorejo, še ne pomeni, da nimajo pa ne znajo. Ti pa lahko živiš naprej nekje v preteklih desetletjih, ko si imel še prav.

Ima i40 DSG menjalnik?
Turbobencinski motor?
Štirikolesni pogon?
Tudi ksenona do nedavnega ni bilo v ponudbi

Imajo korejci avto ki doseže 250 km/h?
Avto ki ima moč 250 konjičev ali več?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Ima i40 DSG menjalnik?
Turbobencinski motor?
Štirikolesni pogon?

da nadaljujem:

detajl ; "evropejci" imajo LEDice, ki zmanjšajo jakost ob vklopu smerokaza, da manj moti nasproti vozeče in je tako bolj viden namen? Ima to hjundaj, KIA...?
elektronsko nadzorovano podvozje s samodejnim prilagajanjem parametrov ( primer Lancia thema iz leta....90 !? )
itn:

to so "malenkosti", zaradi katere so korejci korak za evropo. Pa æe tudi so narejeni v evropi.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.564
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Ima i40 DSG menjalnik?
Turbobencinski motor?
Štirikolesni pogon?

To zate pomeni višek tehnologije?! Da ti pa TVOJ višek tehnologije obstoji na cesti, pa ni problem?!
stupid-1.gif

Še noben korejc do sedaj me ni pustil na cesti.
zmaga.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Ima i40 DSG menjalnik?
Turbobencinski motor?
Štirikolesni pogon?

To zate pomeni višek tehnologije?! Da ti pa TVOJ višek tehnologije obstoji na cesti, pa ni problem?!
stupid-1.gif

Še noben korejc do sedaj me ni pustil na cesti.
zmaga.gif

kdor je inovativen ga tepe po glavi to, da kakšna stvar kdaj ne deluje tako kot mora.
Sicer sem pa bolj ciljal na napredne tehnologije kot na zanesljivost.
Hipotetično: Opel astra stara 18 let bo prej zgnila kot da bi kaj crknilo, Peugeot 308 bo prej crknil predno bo zgnil. Kater od teh dveh je boljši avto?

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Ne rabiš se čutit osebno prizadetega če sem navedel par dejstev ki ti jih povejo v vsakem avtomobilskem salonu.
Okusi ljudi so, hvalabogu, različni in k sreči imamo dovolj pester asortima avtomobilov da si vsak lahko kupi kar mu paše.
Če pa kljub temu premoreš kanček objektivnosti boš pa uvidel, da je vsa tehnologija ki jo korejski proizvajalci vgrajujejo v svoje avtomobile, manj napredna a posledično zaneslivejša. Avtomobili so zaneslivejši a je povprečna poraba goriva večja (TSIm THP ali T-jet vs CVVT).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.564
113
50
Na sončni strani ALP
Se ne čutim prizadetega. Samo sklepam iz tvojih izjav.

Sem pa imel v svoji lasti jugota, 2 korejca, francoza in sedaj čeha. Oče vozi že 4 korejca. Nobenih težav z korejci.
Torej je za moje pojme boljši avto pa čeprav nima tvojih 250KM, xenon, DSG, IPD, ITD gađetov....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Ima i40 DSG menjalnik?
Turbobencinski motor?
Štirikolesni pogon?

To kar si naštel imajo pri hyundaiju čisto vse v ponudbi. Saj sem napisal, da zato ker k nam ne pride še ne pomeni, da nimajo ali ne znajo.

DSG imajo, 2.0 turbo bencinarja z 274 konji v sonati ali genesis kupeju tudi, xenon itak, štirikolesni pogon tudi, saj znajo delat dobre suve, motorji pa grejo do 430 konjev v genesisu.

Zato ker živiš zaplankan v Sloveniji še ne pomeni, da se svet tukaj neha. Mi dobimo samo tisto, kar se pri nas v povprečju dobro prodaja.