Chevrolet Cruz

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Jaz avta, ki ma tako butasto konstrukcijo vodil zadaj (primerno za obdobje hladne vojne) ne bi kupil ne glede na ostale faktorje.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Poglej, z veseljem prebiram tvoje poste, ampak tukile si pa mal mim kiksnu..

Si sploh vozu Cruza?
Jaz sem imel 1.6 testnega; poraba je bila pod 10, pa ga nisem šparal (@tisti, k mi ga je posodu: ga tud nisem teral, sam zanimal me je, kak se je z Cruzom vozt 160 :D)..

Skratka, poraba je bla dobrih 9 litrov. Cruze z 1.8 motorjem tudi pije po 10l; to govorim, ker je to isti motor kot v Insignii; mi jo imamo, 1.8; 140km, pa imamo vgrajen plin (vemo, da plin več kuri), pa je poraba še vedno pod 10l...

Kar se pa plastike tiče, je pa že nekdo omenu; plastiko med vožno tipaš-šlataš? Pa notr niti ni tako grd; če bi rad videl grdo notranjost, se vsedi v novega osnovnega Clio-ta. Tisto je grdo
wink-1.gif

Kar se pa klime tiče; pa se ne spomnim točno, kako je blo..
Skratka, meni se zdi, da je čisto spodoben avto za svoj denar.. Treba je vedt, da niso vsem všeč razni G5, G6, Octavie itd, itd...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ksz...

kakšen avto bi pa vi hoteli za 10500€.omenjate razne jette in octavie ki so vse par k € dražje.
roko na srce ampak če se kupuje avto z osnpvno opremo potem je cruz brez konkurence.vozil sem 1.6 motor z osnovno opremo in je zadeva popolnoma vozljiva.bolj kot recimo kak prejšnji model renomirane konkurence ala golf,c4...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Poglej, z veseljem prebiram tvoje poste, ampak tukile si pa mal mim kiksnu..

Si sploh vozu Cruza?
Jaz sem imel 1.6 testnega; poraba je bila pod 10, pa ga nisem šparal (@tisti, k mi ga je posodu: ga tud nisem teral, sam zanimal me je, kak se je z Cruzom vozt 160 :D)..

Skratka, poraba je bla dobrih 9 litrov. Cruze z 1.8 motorjem tudi pije po 10l; to govorim, ker je to isti motor kot v Insignii; mi jo imamo, 1.8; 140km, pa imamo vgrajen plin (vemo, da plin več kuri), pa je poraba še vedno pod 10l...

Kar se pa plastike tiče, je pa že nekdo omenu; plastiko med vožno tipaš-šlataš? Pa notr niti ni tako grd; če bi rad videl grdo notranjost, se vsedi v novega osnovnega Clio-ta. Tisto je grdo
wink-1.gif

Kar se pa klime tiče; pa se ne spomnim točno, kako je blo..
Skratka, meni se zdi, da je čisto spodoben avto za svoj denar.. Treba je vedt, da niso vsem všeč razni G5, G6, Octavie itd, itd...

Bencinarja sem vozil samo 1,8 aut.
Lj-Pula-Lj. Slo 120, Hr 100 km/h
Mogoče je z ročnim nižja poraba, ampak avtomatik pije kot kamela.
Plastika je slabe kvalitete in po celodnevnem stanju na soncu avto smrdi po zažganem.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Opa, nisem videl, da si govoril za avtomatika. Tu pa vrjamm, da je poraba večja
redface-1.gif
..
Ampak ok, kolk nad 10 pa pol pije? 11, 12? Pol je bolš vzet par let rabljeno raketo s 3.0 tdi motorjem
evil.gif
.

Kak je pa sploh prestavljanje pri tem avtomatiku? Je pozen, al hitro šalta? Sport moda vrjetno nima
sprasujem se.gif
?

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Ogromno moči mu pobere. Asta se lepo premika s tem motorjem in ročnim menjalnikom, kruz skriva konje. Avtomatika sicer lepo dela, ni glih najhitrejša, ampak samo delovanje je povsem zgledno, ampak kaj ko mu pobere moč in nabije porabo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
za avtomatika se splača vzeti mocnejsi motor, zaradi prostornine in navora v spodnjem obmocju kjer avtomatik najvec porabi.

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
Mam 1.8 ls+wqs in je povprečna za zadnjih 37K km 8.3. Če se voziš 100 pije 7,5, če pa 160 pa 10.

Kar me moti = vodila haube, res idioti
mehko podvozje oz. nagibanje v ovinkih, pač ni bmw da bi ga okrog ovinkov teral
pa zdej bi vzel 125km dizlco namest bencina

aja, pa motor se mi zdi mal glasn, pa zvočna izoliranost je tut bl tko, pač, spet, ni bmw da bi luknje dobro pobiral
ampak bmw košta ene 2.5x več, se mi zdi

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
jaz ga nisem, pa sem ga mel celo poletje na soncu
lohka, da so testnemu dodajali kakšne aditive
smile-1.gif

Sem pa mal jezen na enega uporabnika alterja, ki mi je prodal 17" felge za 1.8 benz mašinco. Gre full slabš v klanc kot z 15" zimskimi, grrrr

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Hehe, to moras bit bolj nase jezen.
Kaksna pa je razlika v sirini gum?
Sam zgleda pa fajn, a?

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
ah dejte no - jaz ne dam niti pod razno čez 5k€ za ta klinčev pleh (se že 6 let uspešno vozim z avtom (l.1990), kupljenim za 1.300€ in to zelo udobno). Pri teh novih jajcih se sploh še serijskih napak ne pozna. Kupiš avto za 15.000€ (keša fu£), seveda ga moraš nujno kasko zavarovati (spet plačuješ za nekaj, kar se sploh še ni zgodilo - stran vrženega keša fu£), po 5 letih je vreden samo še 6.000€, ker je itak trg prenasičen z vsem. WTF?! Jaz pravim: Raje dobro staro kot pa slabo novo
smile-1.gif
Smešno je, ko mi eni pametujejo kao-"pa dej fukn stran ta jajca požrešna, pa si kupi en nov avto. A veš, kolk mam jest povprečno porabo 6l"..Pa p.e.e.s.d.a - jest ne bom v 20 letih dal tolk za benz kot pa ti za sam strošek avta (krediti, kasko, razne turbine, itd.).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče pa ravno na dopust lahko gre, ker mu avto ne predstavlja tako velik strošek
wink-1.gif

Sam si odloči koliko mu pleh pomeni (oz. koliko mu pomeni status).

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
nekdo ki letno dela 30-40k km se ne more postaviti v njegovo kožo.že iz varnostnega vidika ne.sicer pa ali 10k € res predstavlja tako gromozanski strošek da potem človek ne bi mogu na dopust.se pa strinjam da je vse več ljudi ki za avto zmečejo do zadnjega centa plus lizing na 8 let doma pa pašteta in dopust v simonovem zalivu če sploh

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
ah dejte no - jaz ne dam niti pod razno čez 5k€ za ta klinčev pleh (se že 6 let uspešno vozim z avtom (l.1990), kupljenim za 1.300€ in to zelo udobno). Pri teh novih jajcih se sploh še serijskih napak ne pozna. Kupiš avto za 15.000€ (keša fu£), seveda ga moraš nujno kasko zavarovati (spet plačuješ za nekaj, kar se sploh še ni zgodilo - stran vrženega keša fu£), po 5 letih je vreden samo še 6.000€, ker je itak trg prenasičen z vsem. WTF?! Jaz pravim: Raje dobro staro kot pa slabo novo
smile-1.gif
Smešno je, ko mi eni pametujejo kao-"pa dej fukn stran ta jajca požrešna, pa si kupi en nov avto. A veš, kolk mam jest povprečno porabo 6l"..Pa p.e.e.s.d.a - jest ne bom v 20 letih dal tolk za benz kot pa ti za sam strošek avta (krediti, kasko, razne turbine, itd.).

Jaz pa recimo zdravlje in življenje svoje fimilije cenim malo bolj in mi niti na pamet ne pade, da bi jih (no, pa sebe seveda tudi) izpostavljal nevarnosti v avtu, ki bo ob trčenju razpadel. Sorry, ampak 20 let star avto je v primerjavi s sodobnimi leteča krsta. In ceste so že tako ali tako dovolj nevarne, na kar nimam vpliva. Imam pa vpliv na to, kako varen je avto. In tu pač vzamem največ, kar se za normalen strošek da.
Če pa ti svoje zdravje ali življenje sodiš tako nizko, je pa tvoja stvar ...

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Ne veš o katerem avtu je govora. Povem ti, da ima vse, kar imajo današnji. Tiste čase je koštal okoli 80.000 mark, kar ti lahko pove, da niso šparali pri materialu in posredno pri varnosti. Res pa je, da nima 12 airbagov, ampak malo manj.
zmaga.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kateri avto pa ima 12 airbagov...
sprasujem se.gif
Če piše 12x po kabini "Airbag" še ne pomeni takšno število...
malo za hec;

Drugače se pa strinjam s tabo! 20 let star kvaliteten avto rajše, kot novo plastiko, ki smrdi že samo, če je avto malo na soncu.
Da ne govorim , da je svetovna recesija in to se pozna tudi na sami izdelavi praktično VSEH novih avtomobilov. Dejstvo.
In pika, pika je pika, pika. .