Chevrolet Cruz

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Samo Chevrolet Cruze ima od americanov samo ime ... pa se tega si je pokvaril z nakupom Daewoo-ja
evil.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mislim da ste po pomoti zbirisali post, kjer SJVT pravi da se tu močno motim.

Ga je kar SJTV zbrisal. Se mi ni dalo pisat, zakaj se motiš (se pa motiš). Ampak če si ga že videl, pa naj bo: motiš se.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.157
6.968
113
pri taščici
Pa zvok motorja je pomemben na alterju. Mora biti bencinar ker i,ma zvok kot formula. Dizel ni za poslusat.. Ne vem zakaj je bili potem radio ze preden so dizla mnozicno tlacil avto. Aja zato da se bolj ovinkov drzi

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

No če je kdo vozil tole... avtomatik, avt. klima, ESP in 4×el. stekla. Če ima to, je ok.
Notranja plastika me ne zanima, ker je ne božam.

Zanima me vožnja nasploh, ovinki, podvozje, zavore... američani imajo dobro rešeno glede tega. Avti jim gredo verjetno dlje, ampak noter so kao obup. Mi evropejci pa ravno obratno. avto more bit lep, pa notri morjo bit materiali lepi in prijazni na dotik (sklepam?), ostalo je sekundarnega pomena.

Na hitro: chevy+avtomatik je požrešna kombinacija.
Dizel nad sedem, bencinar nad deset, poleg tega mu pobere precej moči, če že chevy, potem bencinar.
Podvozje je trdo in glasno, misliš da bo na slabši cesti kaj padlo stran.
Klima piha mrzlo v glavo in vroče v noge, na nastavitev temperature se ne ozira kaj dosti.
Plastika poka in strašno smrdi, sploh ko se sonce opre vanjo. Ko bi Taperver zažgal na steklokeramični plošči.

Cena in oblika sta daleč največji plus.

Probaj in se odloči, jaz ga odsvetujem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Cruz je za to ceno čisto ok, sploh ob dejstvu da je not gm/opel mašinerija.

Za tako ceno nimaš kaj razmišljat, sploh če se boš normalno vozil, bo dolgo vozilo.

Ker ostali ti svetujejo zdrsane in stare gare brez garancije al pa 4x dražja alter premium vozila.
Normalno pa da vzameš bencinarja in eventuelno na plin, boljše kot pa traktorski motor.

Kolega ima Cruza pa nimam pripomb.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Seveda je povsem odvisno kaj od avta pričakuješ.
Ford da na še aktualnega focusa veliko popusta in je tudi ugoden nakup, hyundai in kia sta boljša avtomobila in ponujata več garancije.

Chevrolet/Daewoo je najslabša znamka avtomobilov. Tudi Dacia ni nek presežek, ampak Dacia ni, niti ne želi biti nek fancy šmensy avto, kar pa Chevy želi.

Ko voli nek izvoli
smile-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Kakšen je pa avtomatik v tem avtu? Bolj žalost?

vozu sem nove cruzeje ko so prišli ene 20 komadov prvič v evropo na testiranje skoraj celo leto predno je prišel na slo trg in sem vozu tudi dizelaša automatik in je automatski menjalnik čisto soliden, oziroma dober za ta razred, mal več popije ampak to je itak pravilo automatikov. Čist soliden avto, sam me moti, ker je z vso opremo tkoj cca 18K €. Sorry ampak golega za 11K pa res nebi vozil.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Za 18k raje furam novo oktavijo, pa še ceno bo držala dost bolj, prodaš jo čez noč, s tem kruzom pa nebo druga kot padanje cene
in nore porabe.

Al pa nova Jetta, meni je dost hujša kot kruz, polek tega je popolnoma sveži model, medtem ko je kruz star 2 leti in stavim levo jajco, da
bo v roku enega leta nov model oz. nov model z drugim imenom.

Spet je tu mondeo ki se dobi za ta denar nov.

Človek more bit smešen da gre kruza za 18k kupit, čez dve leti bo pa 9k zanj dobil.

B81

22. jul 2007
37.718
10.982
113
Hmm, niti ne.

Gledal dve Ðeti, l. 2006 (75000 km) in 2011, obe 105 KM, Comfortline.

Prva 12 k eur, druga nova 18500.

36% padec cene v 6 ! letih. Rekord.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Za 18k raje furam novo oktavijo, pa še ceno bo držala dost bolj, prodaš jo čez noč, s tem kruzom pa nebo druga kot padanje cene
in nore porabe.
Pa tudi za ceno kruza iz prnega posta n-krat rajši vzamem tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4570344&show=1

Zame nima tisti korejski (chevrolet jaz enačim z daewoojem, pa mi niti malo ne zanima kje ga proizvajajo, preden se kdo obregne...) plastik fantastik niti enega plusa pred takšno octavio...

Nazadnje urejeno:

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38

kolk je fajn pr cruze da k je enkrat poln prtljažnik se ga ne da zapret ker niso znal naredit vodil ki bi se pospravila kam drugam kot v prtaljažnik

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Pa tudi za ceno kruza iz prnega posta n-krat rajši vzamem tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4570344&show=1

Zame nima tisti korejski (chevrolet jaz enačim z daewoojem, pa mi niti malo ne zanima kje ga proizvajajo, preden se kdo obregne...) plastik fantastik niti enega plusa pred takšno octavio...
Glavna prednost Cruza pred Octavio je ravno nizka cena.
Octavia je 15k € in to brez avtomatske klime ter ESP-ja in zadnjih senzorjev. Če dodamo še to Octavii, smo na dobrih 16k €.
Cruze 1.6 16V Champion (90 kW / 123 KM) z vso to našteto pride manj kot 13k €, kar pomeni, da je od Octavie cenejši za 20%.
Temu primerna je verjetno tudi slabša kakovost izdelave, vsekakor pa z Octavio nista cenovno primerljiva.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Octavia ima tud z osnovno klimo termostat tako da naštimaš 22 stopinj in drži 22 stopinj, ni pa polno avtomatska