bedaki na cesti

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Atomski z desna ...

A zdaj je polna črta merilo, ali koga ogrožš ali ne?

Jebo vas rondoji (ne leti nate osebno) in naše zakonodajlce, ki pravil me znajo dovolj jasno zapisati in ostale, ki ne znajo uporabljati zdravo pamet.

Promet je nasplošno preveč dinamičen, da bi se ga dalo popolnoma regulirati s pravili - torej moramo vsi ravnati tako, da druge in sebe obvarujemo pred napakami, ki se dogajajo.

Pa še glede krožišča in zapuščanja iz notranjega pasu - naj se javi tisti, ki mu je uspelo zapustiti krožišče brez, da bi se razvrstil na zunanji pas.

Disclaimer: nikakor ne zagovarjam kakršnokoli menjavo voznega pasu tako, da drugemu odneseš prednji ali zadnji odbijač ali celo kaj več od avta.

I

Izbrisan uporabnik #15304

Če bil bili malo manj egoisti, če bi vozili vsaj približno po pravilih, predvsem pa če bi uporabljali zdravo pamet in razmišljali vnaprej, se ne bi rabili kregat okrog pravil.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in sad

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
Nekjer izrecno ne piše da ne smeš biti idiot. Simpl ko pasul. Tako da, če me kje srečate se ne preveč jezit.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Če bil bili malo manj egoisti, če bi vozili vsaj približno po pravilih, predvsem pa če bi uporabljali zdravo pamet in razmišljali vnaprej, se ne bi rabili kregat okrog pravil.

Ne tak, no.

Nikjer izrecno ne piše, da ne smeš kršiti pravil. Piše le, kaj se zgodi (finančna kazen), če jih kršiš in te pri tem dobijo. Posledično je načeloma določena odgovornost za nastalo škodo, če se kaj zgodi in se dokaže, da je nekdo kršil pravila (resnici na ljubo obstaja tudi deljena krivda, samo naša policija pač tega termina ne pozna, pa tudi sodišča znajo imeti težavo), se ve kdo mora denarnico odpreti.
Ravnotako tudi piše, da smemo vsi predvidevati, da se bodo drugi držali zapisanih pravil. Da se bod(m)o le-teh držali smo se zavezali s tem, da smo šli delati vozniški izpit.
Pod črto se konča vse skupaj na “zdravi pameti” - sam se držim kolikor se da, če kdo naredi neumnost poskušam rešiti kar se da, obenem pa upam, da bodo drugi tudi pazili name. Ni bilo enkrat, pa tudi zadnjič ne, da sem kaj “spregledal” ali narobe ocenil.

Nazadnje urejeno:

krko

Guru
5. sep 2010
2.692
1.397
113
Manjši rondoji so taki kot Mengeški, večji je npr. Žalski in Tomačevski.
Tisti med Žalami in Tomačevim so nekaj srednjega, ki so itak čisti mimosun (dvopasovni uvoz in izvoz s tem, da z zunanjega pasu nisi prisiljen iti na prvi izvoz ven in tako dovpasovni izvoz izgubi pomen). To problematiko je Hanzi že n-krat izpostavil tu na forumu, celo na RTV je klical v jutranji program. Odgovornim se zdi še vedno vse ok....Na teh srednje velikih rondojih sem doživel preveč čudnih situacij, ko sem peljal "po pravilih". Tako, da sedaj (zadnje leto) vozim po zdravi pameti in je dosti boljše.

• Všeč mi je
Reactions: Fe3 in Matey

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Zakaj me degradirate s temi prometniskimi vprasanji? :)

Mislim da zprcp jasno doloca glede krozisc. Kjer pa ne doloca pa vozis po pameti pri cemer upostevas: ce hocem preziveti se ne bom drzal svojega “prav” ampak bom naredil vse da se ne zaletim. :)

Edit: lapsus

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Drži - glede križišč je dokaj natančen, zjebejo ga krožišča.

Pa ne gre za tvojo degradacijo - ampak, ko si lih omenil ... če so tvoji prometni kolegi vsi “degradirani” “normalni” policaji, potem se tudi vi kateri še niste “degradirani” nimate lih s čim pohvaliti. :p
(Sorry - moral sem)

I

Izbrisan uporabnik #15304

Manjši rondoji so taki kot Mengeški, večji je npr. Žalski in Tomačevski.
Tisti med Žalami in Tomačevim so nekaj srednjega, ki so itak čisti mimosun (dvopasovni uvoz in izvoz s tem, da z zunanjega pasu nisi prisiljen iti na prvi izvoz ven in tako dovpasovni izvoz izgubi pomen). To problematiko je Hanzi že n-krat izpostavil tu na forumu, celo na RTV je klical v jutranji program. Odgovornim se zdi še vedno vse ok....Na teh srednje velikih rondojih sem doživel preveč čudnih situacij, ko sem peljal "po pravilih". Tako, da sedaj (zadnje leto) vozim po zdravi pameti in je dosti boljše.
Manjši rondoji so tanovi v Lenartu, moraš vozit slalom, da ga prevoziš :evil:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Tako vprasanje ti lahko postavi vsakdo s policijskimi pooblastili. Prometniki so izkljucno policisti ki delajo na postajah prometne policije (bele kape in opasaci, sedaj imajo npr fluorescentne polo srajce)

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
OK - sva na različnih valovnih ... ozr. na našem koncu razumemo “prometnik” tako tiste, ki urejajo promet (bele kape, beli opasači), kot tiste, ki so bili poslani za “nadzor” (zbiranje ukrepov) prometa. Ne eni, ne drugi niso srečni s situacijo, vkolikor se sami niso odločili.

Sicer je pa vseeno - sam si načel, da smatraš kot degradacijo, če te nekdo sprašuje kaj v zvezi z ZPrCP. Zdaj pa razloži zakaj. :p