Sam sicer nikoli nimam zavarovalnice triglav ampak moja zadnja izkusnja je ravno z njimi povezana ker je imel povzrocitelj to zavarovalnicoKako? Se je zgodila škoda se izpolne poročilo, potem se pokliče na zavarovalnico (triglav v tem primeru) in vprašaš kako je s prijavo škode, cenilcem ipd pa ti rečjo da izpolni online obrazec, pa da je fino če poslikaš dogodek oz. škodo na vozilih. Greš na online obrazec tam izpolneš identične stvari kot na evropskem poročilu s tem da je pol stvari pridobljenih iz uradnih evidenc in ti jih ni treba vpisovat. O evropskem poročilu te nič ne vpraša, lahko pa ga daš kot prilogo.
Ko zavarovalnica dobi ta zahtevek in če je krivda jasna, potem pošljejo kršitelju papir kjer podpiše da je kriv. Tebi javijo pa kako je s cenitvijo in popravilom škode. Stvar zakjučena brez da bi kršitelja videl za več kot 1 min kolikor traja da ti da papir kjer so podatki o obveznem zavarovanju.
Lahko se pa z povzročiteljem lotiš izpolnjevanja evropskega poročila, kar traja vsaj 30min preden vse prepišeš, po možnosti na havbi od avta pri -10C. Pol podatkov itak narobe prepišeš v tista mala okenca, potem neseš papir na zavarovalnico kjer te grdo gledajo zakaj nisi online tega rešil. Na zavarovalnici spet preverijo kar piše na papirju (dejansko namesto tebe rešijo online obrazec za prijavo škode), potem na koncu papir vržejo v smeti. Po možnosti še povzročitelj ne podpiše priznanja krivde (četudi na evropskem poročilu 3x napiše da je kriv), iz poškodb pa ni jasno kdo je kriv, pa imaš prst v rit.
Zgodi se nesreca izpolneva evropsko porocilo, ki ga pismeni ljudje izpolnejo povsem brez tezav, med tem postopkom tudi ugotoviva kdo je kriv in to crno na belem tudi podpiseva. V primeru, da se o krivdi nebi strinjala bi poklical policijo vendar do sedaj nisem imel takih izkusenj. Ce obstaja kaksna prica o dogodku seveda dodati tudi opombo da obastajajo price.
Naslednji dan grem na zavarovalnico trgilav k cenilcu, nikogar ne klicem in bas me zaboli kako me bodo gledali, naprej do prvega okencka kjer me caka ponovno vpisovanje podatkov in pa na koncu nagradno vprasanje,na katerega odgovorim skladno z eu porocilom na katerem je priznanje povzrocitelja je krivec za nesreco voznik vozila...
Zakljucim postopek na okencu in grem k cenilcu ta popise skodo in sem konec, cakam samo se njegovo posto. Seveda v vmesnem casu zavarovalnica preveri dejansko stanje in v primeru da so udelezenci normalni potem je to konec, lahko pa se zgodi, da nasprotna stran kar na enkrat ne vidi zadev vec tako kot jih je videla ob nesreci, vendar je vprasljiva njena kredibilnost ob dejstvu, da je enkrat ze podpisala svojo krivdo.
Z mojim postopkom nisem imel nikoli tezav in vedno brez tezav dobil odskodnino.