Kdor ni z nami je čez ramo.To je koalicija Roberta Goloba!
Po zadnjem šniclu vsi hop v veganstvo.
Kdor ni z nami je čez ramo.To je koalicija Roberta Goloba!
potem bo mleko postalo drago in se bo mogoče splačalo spet krave na pašo pošiljat...Krasne rešitve. Se vidi, da samo nabijaš. In kaj bo potem, ko bojo vsi, ki še nekaj proizvajajo v blokih v fužinah? Se bojo zaposlili v JU na fiktivnem delovnem mestu?
aja vidim pozabil link -- beri zadnja dva odstavka/vprašanja
Godina: Navedbe vlade so bile kot strela z jasnega
Direktorica Agencije za energijo Duška Godina zavrača kritike vlade in napoveduje, da novega sistema omrežnine ne bodo zamrznili. Čudi se temu, da druga stran ni nikoli predstavila "pravega argumenta" za to, da bi sistem postavili drugače.www.rtvslo.si
Tako ja... Zdaj placujes minimum 4,6 do novega leta. Naslednje leto (saj piše 1.1.2025 - 31.12.2025) bodo pa kW malo višji...
Edino mi ni jasno, kje so zdaj dobili ČB4 in ČB5. Bi moral biti ravno tako 4,6 po moje. Ampak tole itak ni omembe vredno v denarju. ČB5 je celo nic.
21. 6. 2024 | 1. 1. 2025 | 31. 12. 2025 | Distributer | Moč po 15 min meritvah | 2,0 | 2,0 | 2,0 | 2,0 | 2,0 | Neveljavno | Ne | 5,0 | 2,0 |
Komur bolj sede matematika naj izračuna kaj se zgodi, če prekoračiš recimo za 1,5 kW vsak dan 4 ure, med delavniki cel mesec. Tole se sicer najbrž ne bo zgodilo, bi pa marsikdo vedel priti razmeroma blizu.2kW kalorifer, kaj si nor, to spada v isto kategorijo enormnih porabnikov kot bojlerji, to bi morali najstrožje prepovedati
zaslužili bodo pravzaprav pri vseh, ki v naslednjih dveh letih ne bodo pogledali računa za elektriko, kjer naj bi bile zapisane morebitne prekoračitve
Za sončnice pri E+ ni nič o prekoračitvah.Tako je.
Si imel zdaj kako prekoracitev. Ti pise na računu informativno. Pa lahko tam pogledaš. Ne vem, do kdaj je rok decembra. Po moje do 8ga v mesecu (preveri!) za menjavo v januarju
Tako je.
Si imel zdaj kako prekoracitev. Ti pise na računu informativno. Pa lahko tam pogledaš. Ne vem, do kdaj je rok decembra. Po moje do 8ga v mesecu (preveri!) za menjavo v januarju
Za sončnice pri E+ ni nič o prekoračitvah.
praviš torej, da se kmetovanja na novo ne moreš lotit.. epiš ja.Ja, ker samo naredi PUF in krava se kar iznenada pojavi v prej izpraznjeni štali. Pa tudi vso znanje o reji se kar čudežno povrne.
Štala, ki se enkrat izprazni, ne bo nikoli več videla živali. To je gotovo dejstvo
Spravi se komentirat stvari o katerih morda kaj veš, ne pa, da tu komentiraš stvari, o katerih nimaš pojma, skušaš pa biti na vsak način pameten.
Se ti bi? Kot sem že dejal, komentiraš stvari in situacije, ki jih več kot očitno ne poznaš.praviš torej, da se kmetovanja na novo ne moreš lotit.. epiš ja.
jamranje.
Na novo najbrž ne. To je milijonska investicija, pa ni treba da je kmetija velika. Lahko se pa znova zalaufa na obtoječi opuščeni, čeprav je tudi to povezano s kar nekaj stoškov. Res pa je tudi, da štala ni edini način kmetovanja.praviš torej, da se kmetovanja na novo ne moreš lotit.. epiš ja.
jamranje.
Po linku, ki ga je nekje nalimala Jabe, sklepam:Zdaj vidim da je za 2024 napisano 0, so pa potem te številke za 2025. Torej drugo leto bodo na položnici te številke kot so v moj elektro za 2025 ?
Ja pizdarija no, kaj bi pa ti naredil, če bi videl, da se končni obračun vsako leto slabša? Plesal po taktu svobode in UVDL? Ni jamranje kar tako, zaradi samega sebe. Jaz vidim, da kolikor smo doslej vložili v kmetijo smo, nadaljnje investicije pa so precej pod vprašanjem. Najmlajši traktor ima že čez 9000 delovnih ur, za novega najbrž nikoli več ne bo ob taki situaciji, torej bomo to staro mehanizacijo popravljali, dokler se bo še dalo in se bo kje še našel mehanik (kar je tudi že izziv), potem pa čao.mogoče pa poznam, ampak dokler je pri kmetijstvu samo eno jamranje, potem je to to za ta denar.
ne neb se lotil, me to ne veseli.