Zdaj vidim da je za 2024 napisano 0, so pa potem te številke za 2025. Torej drugo leto bodo na položnici te številke kot so v moj elektro za 2025 ?
Po linku, ki ga je nekje nalimala Jabe, sklepam:
Za trenutno obdobje nimaš veljavno določene obračunske moči (imaš same 0), zato so ti gospodje na podlagi dejanske rabe - doseženih špic - določili obračunske moči po časovnih blokih. In to take, da polovijo VSE špice = nikjer ne prebiješ.
Tudi pri meni je tako in to je kar svinjarija - če bi bile določene moči nižje, bi pač nekje prebijal, kar se trenutno ne plačuje. Tako pa so določili obračunske moči tako, da nikjer ne prebijaš - in plačaš več za obračunsko moč.
Jaz sem npr. v oktobru v enem časovnem intervalu imel eno 15-minutno špico ca 8kW, sicer pa nikoli v mesecu čez 5,5kW... in imam obračunsko moč določeno 8kW.
Sicer imam ustrezen števec in 15-minutne podatke od julija 2023, ampak jih niso uspeli primerno analizirati...
Od 1.1.2025 dalje imam sicer ok veljavno določene obračunske moči, za november in december 2024 pa bom morda 1. blok plačal previsoko (recimo vsak mesec kakih 10EUR preveč) in se ne upam petelinit za teh 20EUR, da mi ne bo en butec označil, da ročno spreminjam obračunsko moč.