sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Ampak drugje nimajo netmeteringa, pa morajo v melko pretipiti energijo. Ki je pa vseeno drazja od omreznine. Se ma lufta... Vedno vec najbrž...

Schime

Guru
22. nov 2008
1.983
769
113
Zanimivo bo tudi, če se bo s 1.1.2025 mesečna poraba elektrike obračunala po sedanjem rednem ceniku.
Bo pa zanimivo sedaj, če bodo to res še kaj spreminjali kot se že malo napoveduje. Ker tisti, ki bo to sedaj spremenil po letu ali več uvajanja bo direktno priznal ali, da je idiot ali pa, da ne ve kaj dela.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.123
113
daniel bo pac strošek omrežnine pretopil v ceno mleka, raja bo plačala. Rešeno.
Od kje tebi ideja, da jaz določam ceno mleka? V 25 letih me ni nihče še niti enkrat vprašal, za koliko bi prodal mleko. Ceno narekuje trg in v osnovi trgovina, kjer je praktično monopol. Ko si trgovina pobere svoje, si stran vzame še mlekarna in zadruga, ti pa dobiš kar ostane. A ni to splošno znano dejstvo?
Trenutna odkupna cena za mleko z 4,6 maščob (plačene dobiš samo do 4,2) in 3,7 beljakovin (kar je res izjemno) je 0,547 centov. Če bi plačali še vse maščobe, ki jih prevzamejo bi dobil 200 eur na mesec več. Pa jih ne dobim, ker nikomur višje v verigi ni v interesu, da mi plača to kar dejansko pridelam. Prodajalec krmil mi pa zaračuna polno tržno ceno in ga niti slučajno ne briga, da meni za mleko ne plačajo niti tega, kar dobavim.

APM

Pripravnik
28. okt 2013
109
18
18
Samo kaj to spremeni lastnikom soncnih elektrarn, ki nimajo manjka elektrike?