sončna elektrarna

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.189
3.058
113
Back to theme:

smo enkrat ob ukinitvi "modrovali" kaj se zgodi z letnim netmeteringom ob spremembi lastništva nepremičnine/e-priključka.

Po zagotovilih Elektra MB in Energije Plus, je letni netmetering zabetoniran do spremembe pogojev iz EE soglasja in lastništvo ne vpliva na to.
Potrdim čez en mesec, ko se bo sprememba videla ali pa "vojna" za vzpostvitev prejšnjega stanja.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.189
3.058
113
Kaj? Zakaj?

Prvo mnenje SODO je bilo, da vsaka sprememba na merilnem mestu prinese novo pogodbo in le-ta se sklene po takrat veljavnih pogojih. Izvezata naj bi bila zgolj dedovanja; sedaj je mnenje, da nič ne vpliva.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.466
1.281
113
Hja, tole je malo nedorečeno in lahko vsak po svoje tolmači.
Soglasje in pogoji v njem namreč veljako za merilno mesto (ki ga definira številka, ne njegov lastnik).
Ampak lastnik soglasja je pa lastnik MM, ki je to soglasje pridobil.
Upravičeno bi sklepal, da lastnik soglasja za določeno MM to soglasje skupaj s tem MM pač prenese na novega lastnika, samo MM (in vsi pogoji, ki so zanj napisani v soglasju) pa ne - in zato bi moral net-metering ostati.
Se bo pa verjetno to janso izkazalo šele, če se pri kom to zatakne in bo na koncu sodišče odločilo in bo šlo v sodno prakso. Ker ne verjamem, da se bo kako obvezno tolmačenje predpisa zgodilo ...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.189
3.058
113
Ja saj sem napisal, da meni po prenosu ostaja letni obračun, čeprav sem malo poseben primer, ker je bila pogodba za odjem že v osnovi napisana name in ker sem sedaj MM podedoval.